A/D prevodnik na ADAT

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 29 led 2007 15:18

mě to zase je úplně jedno, resp. být to 1/3 rack, jsem ještě raději, krabici přidělám zezadu na stojan ke klávesám a od něj půjde pouze elegantní optickej kablík (spolu s USB na midi port) ;-)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 30 led 2007 10:51

bodyia píše:mě to zase je úplně jedno, resp. být to 1/3 rack, jsem ještě raději, krabici přidělám zezadu na stojan ke klávesám a od něj půjde pouze elegantní optickej kablík (spolu s USB na midi port) ;-)
Nazdárek. Jo... to se mi líbí to tvoje řešení, stejně jako s MIDI, já jen že o 2000Kč dráž seženeš přes eBay Alesis AI3. Nemá to wordclock, ale zase jednou tolik vstupů (a navíc i 8 výstupů). Tohle řešení je tak na 2 stereofonní synťáky.

Na druhou stranu na stojan monofonních analogů to může být fajn.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 30 led 2007 11:12

ondrash : ved to ma 8 in , tak isto ako AI3 .. necha 8 out , ktore vacsina ludi nepotrebuje ..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 30 led 2007 11:20

Aha... :shock: Omlouvám se, to jsem se překoukl...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 30 led 2007 11:32

Krom toho AI3 je 20-bit (ale je fakt, ze to nemusi vadit)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 led 2007 11:48

Kermitak píše:Krom toho AI3 je 20-bit (ale je fakt, ze to nemusi vadit)
hlavne je to discontinued produkt a zanedlho uz nebude...

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 30 led 2007 13:14

Nebyly poslední AI3 24-bit? Má to stejný wavefronty jako ADA8000 a ten je 24-bit... Mě se AI3 libí, sice se blbě shání, ale hezkej decentní design, všechno konektory zezadu, ovšem zrovna v tomto konkrétním případě by mi vadilo, že nemá Worldclock - master chci mít pult a volným ADAT out, který by mohl do AI3 jít, už nedisponuji.

tak je to 24 bit: http://www.alesis.com/product.php?id=5

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 led 2007 13:22

nema AI3 ten 9 pinovy d-sub s nazvom adat sync? tam by mal byt k maniu jednak WC, jednakj timecode signal... skusim zohnat zapojenie

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 led 2007 13:24

no prosim...
http://www.dmalham.freeserve.co.uk/adat.html
predpokladam ze je to TTL uroven, takze staci zvarit kabel BNC-dsub

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 30 led 2007 13:27

kexik píše:nema AI3 ten 9 pinovy d-sub s nazvom adat sync? tam by mal byt k maniu jednak WC, jednakj timecode signal...
Bohužel nemá, pouze ADAT IN/OUT a 8x analog IN/OUT. Nic víc se tam krom síťový šnůry připojit nedá.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 30 led 2007 13:29

bodyia píše:Nebyly poslední AI3 24-bit? Má to stejný wavefronty jako ADA8000 a ten je 24-bit... Mě se AI3 libí, sice se blbě shání, ale hezkej decentní design, všechno konektory zezadu, ovšem zrovna v tomto konkrétním případě by mi vadilo, že nemá Worldclock - master chci mít pult a volným ADAT out, který by mohl do AI3 jít, už nedisponuji.

tak je to 24 bit: http://www.alesis.com/product.php?id=5
E-e, jsou tam 24bitove prevodniky, ale pracuji jenom v 20-bitovem rezimu. Nechtelo se i tomu verit a tak jsem svou "24 bitovou" AI3 pripojil na HDSP9632 a postval na to program digicheck (ci jak se ta RME utilitka jmenuje). No a tam je to krasne videt :-/
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 30 led 2007 13:30, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 led 2007 13:30

uf uf... :(
tak potom jedine tweak...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 30 led 2007 13:47

Nj, je to pekna svinarna, proste do toho narvou 24bitovy prevodniky, diky tomu muzou na krabici napsat ze to obsahuje 24bitovy prevodniky a to vetsine lidi staci. Nikdo uz pak neresi, jestli to skutecne pracuje ve 24bitovym rezimu.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 30 led 2007 13:57

Kermitak píše:Nj, je to pekna svinarna, proste do toho narvou 24bitovy prevodniky, diky tomu muzou na krabici napsat ze to obsahuje 24bitovy prevodniky a to vetsine lidi staci. Nikdo uz pak neresi, jestli to skutecne pracuje ve 24bitovym rezimu.
a co máš napsaný na krabici? 20-bit nebo 24-bit? První modely právě uváděly 20-bit, až další řada byla 24-bit.
A díky za typ na ten digicheck, netušil jsem, že to existuje (mám digi9632) a podle popisu by mi to mohlo hodně pomoct (spektrální analyzér, to mi chybí!).

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 30 led 2007 14:02

Uz nevim co bylo na krabici, ale podle stitku na AI3 to byla 24bit verze. Dost jsem to zkoumal, delali dve verze, 20bit a 24bit, ale u ty 24bit jenom dali 24bit prevodniky, jinak se nic nezmenilo, karta dal svisti v 20bit modu.
BTW digicheck je fajn, ale dobrej spektralni analyzer je taky treba Voxengo SPAN.

Odpovědět