Acces TI2 problém

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Acces TI2 problém

Příspěvek od tical » 18 lis 2009 16:16

Ahoj lidi, mám problém s touto mašinkou. Nejede mi zvuk s usb do projektu v cubase. Jede mi zvuk přes audio kabely mimo projekt i pres midi keyboard když mám vše vypnuté, ale v cubase mi přes usb odmíta jed. Zkoušel sem přeinstalovat OS3 a nic. Vše se to stalo včera když sem přehazoval akorát zásuvky a po zapojení už mi to nejelo. Nemáte někdo nakej typ a nebo podobnou zkušenost? nechce se mi věřit, že by to bylo na reklamaci :(.

PS: doufám, že nevadí, že sem tohle téma hodil zrovna sem.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od dendy » 19 lis 2009 13:01

mne sa toto tiez stalo zrovna pred par dnami ked som po mesiaci vybaloval studio z krabic :-) aj ked nie v cubase ale v reaperovi.. proste ani zaboha posielat audio do USB, vzdy to posielalo rovno do vystupu a tak isto vsetko co islo do IN mi neprichazalo do kompu alekoby bol v TI-cku rovno bypass co to posielal zase von do OUT ..

preinstaloval som OS3.1.0.00, nanovo spustil reaper, vytvoril novy projekt, pridal TI interface a uz to slapalo... ale potil som sa nad tym tiez naprv asi pol hodinu a nechapal co to ma znamenat - nikdy predtym sa mi nic take nestalo...

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od tical » 19 lis 2009 15:44

Tak to ti závidím, mě se to pořád nedaří rozjet. Tedy někdy jo a někdy ne, někdy mi neběží vůbec a někdy třeba ze tří kanálu jen jeden a někdy to jede. zkoušel sem přeinstalovat OS3, dále pak přímo z accesu mi poradili resetovat TI2 pomoci arp edit tlčítka a pak to třikrát jelo a pak se to oběvilo znova... Tak sem zvědav co se bude dít tedkom, nahral sem video s daným problémem, tak doufam, že si budou vědět rady abych to nemusel nikam posílat :(

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od dendy » 19 lis 2009 15:46

no drzim palce nech problem vyriesis bez nutnosti posielania.. tak snad accessasi nieco vymyslia, oni su sikovny :)

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od tical » 19 lis 2009 15:58

Díky, no snad jo, podporu mají dobrou odepisují vždy co nejdřív ...

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od tical » 21 lis 2009 14:49

Tak problém zřejmě vyřešen. V kuchyni nám hořela zásuvka a málem zme vyhořeli. byla to zásuvka, která byla hned za zdí mého pokoje a tak sem měl vypálené dráty i v hlavní zásuvce pokoje. Ted už jede virus bez problémů, je to ale masakr prroste to způsobily zkraty. Ještě že zme nevyhořeli...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od dendy » 21 lis 2009 15:15

uff tak to je drsne...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od Neural_I » 21 lis 2009 15:29

pockej, tobe neslo audio do USB, protoze ti v kuchyni horela zasuvka? tak to je nejvetsi blb... divnost co sem za posledni dobu slysel 8) ale je dobre ze se to vyresilo. a to jako vazne jo? prisel pan opravar, vymenil zasuvku a poradne zasrouboval kabel na fazi a nulak a najednou ti zacalo vedle v pokoji chodit USBcko jo? tyyyjo to sou veci, spis bych se nedivil kdyby ti vajrus zahorel na prepeti, coz mas IMO dost stesti ze se tak nestalo

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od tical » 21 lis 2009 15:35

Hele v tomhle nejsem zas až takovej profík, ale podívej ve virusu je audio jednotka, která ždíma hodně výkonu, tudíž elektřiny a když ti nejde do zasuvek elktřina ( teda jen náká skratujcí ) je to dost možné, že když nemá synth dodstatek džusu dělá to problémy. Moc lídí ( teda nikdo si s tím nevěděly rady ). Najednou po odpojení ledničky kde nastal tento problém virus funguje jako nový. Takže když je to taková blbost co by to podle tebe jako mělo bejt? s elektřinou sou problémy hodně velké, kámošovi se odpojovala zvukárna v kompu při zapnutí mikrrovlnky v ůplně jiném pokoji, takže tak...

PS: žadnej opravář mama ucítila, tata zpravil :D

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od Neural_I » 21 lis 2009 15:46

hele dulezity je, ze vis cim to je a zese to spravilo
pro doplneni jen par mych uvah:
1) syntaky obecne maj prikon tak maximalne 30W a to jenom ty fakt velky, vajrus bude mit podle me sotva 20W, takze by se jich na jeden okruh teoreticky veslo peknych par desitek
2) jestli mate doma elektroinstalaci stylem "jeden okruh prizemi, druhej okruh patro, treti okruh garaz", jak to ostatne byvalo zvykem za dob komančů, kdy byly jistice nedostatkovy zbozi :P tak bych si byt tebou hodne rychle koupil prepetovou ochranu, nebo uplne nejlip UPSku se stabilizaci, jinak dost hazardujes s drahejma masinama, driv nebo pozdeji se zapne lednicka zaroven co mamina nahodi mikrovlnku a sepne boiler a pak uz budou jenom jiskry

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od tical » 21 lis 2009 15:51

Bydlím v paneláku kde je pouze hliník, a 30 let starej a průměr nic moc. Za další od nového roku budu bydlet ve svém, kde sem si nechal napojit novou elektriku v mědi a budu kupovat přepětovku. No a při nejhorším sem jišteny dost drahou pojistkou vstahujcí se i na tyhle případy, takže pohoda. Ale díky za rady :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od Neural_I » 21 lis 2009 16:03

v pohode, rikam ze je hlavni ze vis cim to bylo a ze si na to das pozor, byla by skoda prijit o drahy masiny takhle blbe.
btw v panelakach byly ve skrini tak maximalne ctyri jistice :oops: jeden na vsechny svetla, druhej na vsechny zasuvky, treti asi na vetrak na hajzlu a ctvrtej do rezervy :twisted:
zkus si nekdy cvicne zjistit a sepsat co vsechno ti jede na ten jeden okruh a pripadne udelejte doma nejakou dohodu o discipline soucasnyho provozu zarizeni, nesel bych v pochybnym hliniku pres 2500W soucasnych

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od tical » 11 úno 2010 17:53

Zdravíčko, tak po dlouhé odmlce musím napsat ohledně problému znova. Stále je to zvuk budto jede ( chvíli třeba...), nebo se mi ozve strašnej zvuk ( zkratovy a dost nepříjemný a po sléze musím vše vypnout a zase pak nastartovat. Další věc je ta, že třeba po nahození projektu mi běží třeba jen jeden kanál ze 6ti. Tohle se mi stáva poměrně dost často a už vážně nevím co s tím. Co sem zkusil: TIOS 3.1.0 , 3.3.4 , 3.3.5, zkusil sem dva počítače svůj a kamaráduv, přeinstaloval sem windows a nainstaloval pouze cubase sx 3.1, resetoval své TI2 pomoci edit tlačítka vedle arp. Ták a ted babo rad, radil sem se o tom i dost s access podporou a ti uz taky neví, pak mi řek prodavač a nebo spíš jeden týpek z technicke podpory jedné nejmenované firmy kde sem tento nástroj koupil a ten mi zdělil, že stejné problémy řeší taky., že TI2 sou v tomhle docela problémové. ( měl sem rok a půl jedničku a ani jediné zaváhání. )

PS: občas se mi oběví hláška typu sync has lost error ocured.... napsaná červenou barvou ve spodní liště plug inu. Což je v celku normální, ale to se oběví zřídka kdy, ale problem je víceméně stejný...

Takže pánove, jste tady všichni takoví štastlivci a TI2 vám běží jako hodinky? a nebo máte někdo podobné problémy, či je tady někdo takovy kdo problém setřásl...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od dendy » 11 úno 2010 18:19

nj vidis bohes toto ma vobe nenapadlo ze by to mohol byt HW problem TI2-jky .. ja mam sice OS3 tiez ale na SNOW-e co je vlastne starsie TI (navyse len s 1 DSP)

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Acces TI2 problém

Příspěvek od tical » 11 úno 2010 20:16

No těžko jednoznačně potvrdit či je to problem TI2 HW a nebo moji neschopností... ještě komunikuji s Access podporou a pak se uvidí, mám takove nutkání jestli jím to nepošlu jen, tak at mi prostě řeknou, že sem lopata nebo tak něco, ted to testuju ještě s Cubase 5.1, ktera je doporučená přímo od výrobců, OS od virusu je napsán jako VST3 coz cubase sx 3.1 nepodporuje, ale nevím tam asi problém nebude, taky očekávám horlivě OS 4, třeba bude o něčem jiném, uvidíme...

Odpovědět