Access Virus C / Cubase 5

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Grasshopper
Příspěvky: 4
Registrován: 13 zář 2010 12:31

Access Virus C / Cubase 5

Příspěvek od Grasshopper » 13 zář 2010 14:00

Ahoj všem,

potřeboval bych prosím poradit. Koupil jsem si můj první hardware synt, starší Acces Virus C a nedaří se mi ho propojit s Cubase 5. Bohužel synťák byl bez originálního CD se SoundDiverem. Stáhl jsem si tedy Access Virus C (Patch + Panel) z této stránky http://www.cykong.com/CubaseSX/SXpanels.htm a soubor .xml jsem importoval přes MIDI Device Manager v Cubase. Propojil jsem MIDI IN/OUT synťáku a zvukovky M-Audio Delta 1010 LT a Audio OUT do Audio IN 3/4 na kanálu zvukovky, přičemž jsem tento kanál v ovládacím panelu zvukové karty zvolil jako výchozí. Jako master keyboard používám USB/MIDI kontroler SINN7 Kommodor 49. V synťáku je nahraný OS 6.5 a pracuji ve Windows 7 64 bit. Problém je takový, že mi synt přes počítač nevyluzuje žádný zvuk. Každopádně při otočení knobu na syntu je vidět aktivita na midi faderu. Nevím, kde je chyba, jestli originální CD neobsahuje třeba nějaké drivery. Rád bych Virus používal při produkci podobným způsobem jako softwarové VST instrumenty. Děkuju všem za pomoc, už od včera procházím internet a zatím jsem se nedopátral odpovědi, tak jí snad najdu tady.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Access Virus C / Cubase 5

Příspěvek od MonkeyFighter » 13 zář 2010 14:31

no začal bych tim že si nadefinuješ vira jako external instrument(F4 zalozka external instruments) pridas instrument nadefunujes mu audio vstupy - v tvym případě ted IN 3/4 a midi device - tam by měl bejt ten vir kterej sis naimportoval do midi device managera...pak si muzes udelat instrument chanel(nebo pres f11 das vira do vst racku a k nemu vytvorit midi stopu ale to je ted jedno) kde nastavis jako instrument external > "nazev vira v external instruments" a mel by ti hrat..nemam ted cubase po ruce,tak snad sem to popsal dobre..

pokud ti to nepujde mrkni na vira jestli se za cislem presetu obevuje noticka kdyz mackas midikey(a mas vybranej kanal s virem),pokud ne je nejakej problem s midi,pokud ano je nejakej problem v nastaveni audia

Grasshopper
Příspěvky: 4
Registrován: 13 zář 2010 12:31

Re: Access Virus C / Cubase 5

Příspěvek od Grasshopper » 13 zář 2010 17:20

Všechno jsem udělal, jak jsi řekl, určitě se mi to hodí, ale Access to zatím nerozehrálo. Notička se neobjevuje, co tedy s tím dále?

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Access Virus C / Cubase 5

Příspěvek od MonkeyFighter » 13 zář 2010 18:52

v tom pripade bude nekde blbe nastaveny midi kdyz vlezes do midi device managera a kliknes na vira je tam nastavenej midi vystup(viz obrazek tam kde je not connected)?

Obrázek

Jestli máš správně nastavený alespoň audio zjistíš tak že na virovi audition(edit+sync soucasne) mělo by to hrát

Grasshopper
Příspěvky: 4
Registrován: 13 zář 2010 12:31

Re: Access Virus C / Cubase 5

Příspěvek od Grasshopper » 13 zář 2010 21:24

Ano, mam tam na vystupu Virus, ktery se nastavil prave z toho importovaneho souboru.

Obrázek

Jinak jsem zkousil "audition" a zjistil jsem, ze z vystupu nehraje vubec nic. Hraje pouze ze sluchatek, coz mi prijde divny.
Naposledy upravil(a) Grasshopper dne 14 zář 2010 11:05, celkem upraveno 1 x.

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: Access Virus C / Cubase 5

Příspěvek od Brenda Walsh » 14 zář 2010 08:45

Matne si vzpominam, ze sem u Vira musel mit vypnuty midi Thru, přímo ve viru, abych ho mohl mít přes midi in a midi out propojenej s kompem. Nejsem si tim jist, ale vim urcite ze sem tam neco na tenhle zpusob vzdy prepinal, nekde v tom hlavnim menu.

Grasshopper
Příspěvky: 4
Registrován: 13 zář 2010 12:31

Re: Access Virus C / Cubase 5

Příspěvek od Grasshopper » 14 zář 2010 13:11

Koukal jsem nato a bylo to vyple, ale ani kdyz jsem to prepnul, tak se nic nezmenilo. Jak vubec funguje komunikace s patch bankou v MIDI Device Manageru? Kdyz mam dejme tomu primo na syntetizéru navoleny nejaky preset a na midi stope jiny, tak jakym pusobem reaguje synt?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Access Virus C / Cubase 5

Příspěvek od pavlii » 14 zář 2010 13:17

No to je už o jeden/dva kroky dál. Začal bych tím, že zprovozníš MIDI komunikaci ve tvém setupu. Čili aby bylo funkční hraní na klaviaturu -> zápis MIDI dat do Cubase -> hraní Viru. Tím bude fungovat i přehrávání MIDI stopy -> hraní Viru.

Až rozchodíš toto, má cenu se zabývat dalším, čili Device Manager.

P.

Odpovědět