AES/EBU karty

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 19 led 2009 22:58

No ja si hlavne myslim, ze pokud budes kupovat 3x nejakou kartu, tak dostanes taky docela prijemnou slevu...

S tim wordclockem ti nevim... pokud nemam vic ruznejch prevodniku, ktery musej spolu makat, tak nevidim duvod, proc bych ho mel pouzit. Prevodniky co mam sou stejne vsechny clockovany samy sebou a kdyz ta karta pusti rozumnej signal, tak by to melo uplne stacit na 100% vysledky.

Jinak rozhodne Lynx vs RME neni otazka zvuku. Spis tech driveru a uzivatelske privetivosti. Malem jsem Lynxe koupil, byl mnohem levnejsi nez RME (16tis vs 22), ale kdyz jsem videl jak lidi pisou, ze jim lynx nefacha... Nerikam, ze to nefacha celkove, ale tech lidi nebylo malo a tak jsem to nechtel riskovat a vzal jsem RME, na ktery si nikdo nestezoval.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2009 00:26

ECSON WALDES píše:Diky za vsechny postrehy.

Pro mne je klicovy jak se budou tyhle AES/EBU karty chovat kdyz budou 2 (nebo 3) v jednom pocitaci. Potrebuju hodne vstupu vystupu, skoda ze neni na trhu system kterej nabizi napr 32 nebo 48 in/out v ramci jednoho zarizeni. Ale pokud pobezi tyhle karty spolu tak mam po problemu a staci jich koupit potrebnej pocet.


Pytkin, vidis, na SSL jsem zapome, jeste si ji prostuduju
Ja by som v dnesnej dobe nekupoval nic ine ako MADI ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2009 00:32

ECSON WALDES píše: Pytkin, ja uplne zapomel na kartu SSL Madi Xtreme, delaji verzi bud 64 (32 in/out) nebo 128 (64 in/out), jen je blby ze je potreba k tomu jeste dalsi prevodnik z MADI na AES/EBU cimz se to cely dost zbytecne prodrazuje. Kdybych potreboval tech 48 kanalu bude potreba MadiXreme 128 + dve 24 kanalovy SSL Alphalink ktery by obstaravaly prevod mezi MADI a AES/EBU. No cely by to pak stalo ... kua, kolem 160. Coz je nesmysl : ) 3x RME AES 32 PCIe, ktera by taky udelala dohromady 48 kanalu, by stala kolem 60.000,- to uz je vic realnej peniz.
pockaj .. a nevies vyuzit analogove vstupy na alfalinku ? 24 analog + 24 AES ? potom by ti stacil jeden alfalink ..

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 20 led 2009 00:54

Pytkin píše: Ja by som v dnesnej dobe nekupoval nic ine ako MADI ..
jj. MADI je dobej format, ale je cloveku ne moc platnej pokud by ho mel vyuzivat jen jako prostrednika mezi jinym formatem, zvlast s ohledem k vysoky cene dalsich zarizeni ktery pak prevadi MADI na jinej format, ten potrebnej.

Krom toho MADI je fajn na presun velkyho poctu kanalu z jednoho zarizeni do druhyho (napr mezi DAW a digi pultem, k tomu taky byla tahle norma vymyslena), ale na rozdil od stereo AES/EBU ho neni mozny rezdelovat podle potreby na mensi pocty, treba 2, 6, 12 atd, coz je u AES/EBU uplne bezproblemu. MADI na mensi pocty ktery jsou potreba pro HW efekty, a jina zarizeni rozdelit nelze.


Pytkin píše:
ECSON WALDES píše: Pytkin, ja uplne zapomel na kartu SSL Madi Xtreme, delaji verzi bud 64 (32 in/out) nebo 128 (64 in/out), jen je blby ze je potreba k tomu jeste dalsi prevodnik z MADI na AES/EBU cimz se to cely dost zbytecne prodrazuje. Kdybych potreboval tech 48 kanalu bude potreba MadiXreme 128 + dve 24 kanalovy SSL Alphalink ktery by obstaravaly prevod mezi MADI a AES/EBU. No cely by to pak stalo ... kua, kolem 160. Coz je nesmysl : ) 3x RME AES 32 PCIe, ktera by taky udelala dohromady 48 kanalu, by stala kolem 60.000,- to uz je vic realnej peniz.
pockaj .. a nevies vyuzit analogove vstupy na alfalinku ? 24 analog + 24 AES ? potom by ti stacil jeden alfalink ..
Pytkin, ja chci vyuzivat zvuk z mejch Apogee ADDA, SSL analog AD vstupy nepotrebuju. Krom toho AES/EBU nepotrebuju jen kvuli prevodnikum, ale taky kvuli pripojeni HW efektu, kvuli digitalnimu monitoringu atd.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2009 01:13

EW " Jasne .. zavisi od tvojej aplikacie .. Ja som fanda dlhych tras .. A MADI je na to urcene .. proste potiahnes jeden koax 50m a po nom 64 audio kanalov .. to ma bavi ..

Jasne .. ak to potrebujes na kratku vzdialenost , tak je to na nic .. Myslel som ze chces robit dake naberanie , alebo co ..

Ja mam v DAW napriklad problem , ze nemam sloty .. je tam grafika, radic , 4 sloty zabera 2xRME 9652 a jeden je UAD2 .. ked vyhodim hammerfaly , a dam tam MADI kartu , tak hned mam 2 sloty volne .. a mozem pridat UAD alebo hocico ine ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2009 01:16

Jirko ale skontroluj si komputer .. Ci tam vobec napchas 3 karty .. to je 6 volnych dier von .. To znamena ziadna ina karta , len VGA a ta tiez musi zaberat len 1slot (dnes maju casto pasivne 2 sloty) .. Dalej ci mas 3 PCI sloty volne (pripadne PCIe) , ci nemaju daky problem so zdielanim .. atd atd .. jedna karta je menej nachylna na problemy , ako 3 :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 20 led 2009 14:31

Diskuse o resamplovani presunuta sem - http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=9614

Odpovědět