AES/EBU na Firewire nebo USB

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

AES/EBU na Firewire nebo USB

Příspěvek od Kermitak » 31 říj 2007 22:52

Ahoj,

mam problem a potreboval bych tip - nevite nekdo o nejakem (ALESPON dvoukanalovem, klidne vic) AES/EBU interface na firewire nebo USB2.0? Diky.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 31 říj 2007 23:01

Treba znate nekdo T.C. Digital Konnekt X32?
EDIT: aha, tak nic, je to drahy jak prase :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 lis 2007 00:48

kermit " ja by som pouzil hociaku spdif kartu (audiophile?) a konverziu na aes ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 01 lis 2007 07:24

pridavam sa k Pytkinovi...asi je to najjednoduchsie riesenie.Prevod S/PDIF-AES je bezproblemovy a cele aj s pripadnym konvertorom ta to vyjde zrejme menej penazi...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 01 lis 2007 07:56

a ked potrebujem len 2-3x spdif interface (pci/fw/usb), tak sa to ako zvykne riesit? karty typu lynx aes16 a rme aes32 mi prijdu brutalne drahe (a hlavne by som ich moc nevyuzil)...a kupovat si 3x audiophile kvoli tomu ze na kazdej mam 1x spdif mi prijde ako blbost.
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 lis 2007 14:37

Audiophile USB je prej hroznej klumpr a ano, reseni S/PDIF + Behringer SRC (2x, myslim, ze to dokaze najednou prevadet jen v jednom smeru) me napadlo, ale neni to nejlevnejsi a je to dost velke a krkolomne, pokud by bylo primo AES/EBU, bylo by to fajn. Krom toho, psal jsem sice, ze mi staci dva kanaly, ale kdyby byly 4 nebo vic, nezlobil bych se ;o) Fakt nikdo nic takoveho nedela?

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: AES/EBU na Firewire nebo USB

Příspěvek od safa » 01 lis 2007 14:52

Kermitak píše: mam problem a potreboval bych tip - nevite nekdo o nejakem (ALESPON dvoukanalovem, klidne vic) AES/EBU interface na firewire nebo USB2.0? Diky.
Tak odemne tady (ma digitální SPDIF/TOSLINK/AESEBU vstupy a výstupy, muzes zaroven pouzivat analog i digital tj, dohromady 4 kanaly)):

http://shop.audiopro.cz/katalog/e-mu/0404_USB.htm

Obrázek
Naposledy upravil(a) safa dne 01 lis 2007 14:53, celkem upraveno 1 x.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 lis 2007 14:53

Tak ted jsem to chvili resil se safou a dospel jsem k moznemu reseni EMU 0404USB + ten SRC by asi stacil pouze jeden (jen pro kriticky smer), pokud vubec, mozna 0404 spapa i AES/EBU...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 lis 2007 17:47

kermitak : prevod aes na spdif spravis malym trafacikom .. i ked neviem kolko to stoji .. niekde okolo ceny behringer SRC sa to kludne bude hybat :) Mam ich tu plnu rit .. V dolnej casti racku nad zasuvkami ..
Obrázek
Viac digitalov fakt asi nerobi nikto ..

to EMU 404 USB bude asi najlacnejsia varianta .. a ked to ma AES na palube , ani nemusis riesit prevod ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 lis 2007 19:25

Pytkin: tyjo tyhle kanarky jsem tu asi pred pul rokem shanel jako blazen a bez uspechu ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 lis 2007 23:42

aum generator píše:a ked potrebujem len 2-3x spdif interface (pci/fw/usb), tak sa to ako zvykne riesit? karty typu lynx aes16 a rme aes32 mi prijdu brutalne drahe (a hlavne by som ich moc nevyuzil)...a kupovat si 3x audiophile kvoli tomu ze na kazdej mam 1x spdif mi prijde ako blbost.
nesce sa mi to hladat ale k rme kartam sa myslim robi 4x aes expanzna karta a neni draha

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 02 lis 2007 01:22

tak o tom nic nevim, to by byla zajimava informace (ta expanzni karta), [update] koukam na RME a nic takovyho tam nejni, proste AES32 a basta (22k). Me by i vyhledove stacila karta polovicni... ale neni sance. Neco jeste vyrabi myslim Marian, ale tam za polovicni kartu chtej neco jako 16k? nebo snad i vic... a to jeste clovek nevi, jak to bude s ovladacema...

jinak kermit: vpohode provozuju AES/EBU = SPDIF a nic se nechova spatne, takze pred tim, nez koupis konverzi nebo se budes patlat s trafama, tak zkus proste ty veci propojit.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 02 lis 2007 02:05

http://www.tcelectronic.com/media/Digit ... 2_font.jpg
http://www.tcelectronic.com/media/Digit ... 2_rear.jpg

TC Electronic Digital Konnekt x32 --- digital patchbay, format converter, FireWire audio interface AES/EBU, SPDIF, ADAT.

urcite by vam poslouzila tahle 8mi kanalova karta. Je to ale trochu luxusni reseni, stoji 40.000 Kc


Obrázek

.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 lis 2007 10:41

Ecson: diky, ale tu jsem zavrhl uz v druhem prispevku, ta cena skutecne neni mala a navic mam dojem, ze to neumi po tom fw input (ale nevim, proste jsem jenom nenasel v manualu jednoznacnou informaci, ze to jde).
matucha: jj, ja taky, ale vis co - RME ;) Ale jo, nejak by to slo vzdycky, at uz s konverzi, nebo bez.

Spis by me ale zajimalo, jestli neni neco vicekanaloveho. Vim, psal jsem minimalne dva kanaly, ale to je fakt minimum a nouzove reseni 4 by byly idealni (nebo vic, samozrejme)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 02 lis 2007 11:15

Obrázek

za 40k je tu taky reseni od RME

Obrázek

nebo za 16k tohle mensi


myslim si jenom ja, ze ty ceny jsou naprosto mimo?

Odpovědět