AES/EBU po dvoch dratoch

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

AES/EBU po dvoch dratoch

Příspěvek od Pytkin » 14 srp 2007 19:44

Mam takuto otazocku .. mozno dakto bude mat skusenost .. potrebujem dostat AES/EBU signal medzi dvomi serverovnami .. v podlahe bohuzial nemam ziadnu tienenu dvojlinku .. coaxialov na spdif mam dost .. Tak ma dnes napadlo , co keby som signal aes/ebu rozdelil na + a - .. proste ich poslal kazdy svojim koaxialom tienenym .. nebude to problem ? na druhej strane by sa zase v konektore spojili .. Y/C (s-video) tak bezne posielame .. to je ale analog ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 14 srp 2007 22:58

nemuzes poslat aes/ebu po normalni spdif lajne? zkus to... jednim dratem, me to tak funguje mezi pocem a Lavry... je to kompatibilni

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 srp 2007 00:02

matcuha : mam tu trafaky zo 110 na 75 ohmov .. ale zda sa mi to zbytocne ..

este som dnes kukal deembedder , ze by som audio vytiahol z videa .. najlacnejsi stal $900 , co mi teda pride jednoduchsi ten kabel :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 srp 2007 09:15

ak su tie kable pohromade (netvoria slucku), malo by to fachat dobre. trafaky samozrejme takisto. ak pohromade nie su, bude to mat velku indukcnost (=vyssiu impedanciu) a potom zavisi aky dlhy kabel mas a co na to receiver chip. ale ja to vidim optimisticky
matucha: kompatibilne to vseobecne nie je, tvoj setup je bez problemov, ked mas tvrdy spdif vystup (bez trafa) a ides do aes ebu vstupu zrejme s dobrou citlivostou. problem je ebu vystup, ak je aes ebu vystup ziveny trafom, tak beres signal len z jedneho vinutia, vstup si to zosumuje s nulou a dostanes polovicne napatie a to uz moze byt citane ako cista nula, zavisi od konstrukcie vstupnych obvodov receiveru.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 15 srp 2007 10:13

muze... ale neni = funguje

jinymi slovy, zkusil bych to a kdyz to nebude fungovat, tak bych se dival po jinejch moznostech

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 srp 2007 10:24

stat sa nema co, pri tom pokuse... ledaze by si spachal skrat, ale aj ten by mal transceiver prezit

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 srp 2007 11:26

kexik : potiahol by som to normale dvomi koaxialmi .. cize pohromade nie su .. v normalnej kabelazi ale pohromade su .. takze to nejak odporuje tomu co si povedal .. alebo som to nepochopil ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 srp 2007 11:53

ja som myslim pochopil dobre... pohromade som myslel tak, ze ci tie dva kable idu v jednom zvazku, alebo jeden sa taha inokade ako druhy, pripadne je vyrazne dlhsi, atd... to moze sposobit fazovy posun medzi + a -, co moze sposobovat chyby, plus uz by to nebolo poriadne odrusene, skor naopak, vznikla by ti tam slucka. ak ale su pohromade, tak by som nevahal (a mam pocit ze tak to mas)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 srp 2007 16:00

kexik : ano jasne .. kable su pohromade a dlzky su rovnake .. cize by malo chodit v poho .. to je super ..

Odpovědět