AES/EBU po dvoch dratoch
AES/EBU po dvoch dratoch
Mam takuto otazocku .. mozno dakto bude mat skusenost .. potrebujem dostat AES/EBU signal medzi dvomi serverovnami .. v podlahe bohuzial nemam ziadnu tienenu dvojlinku .. coaxialov na spdif mam dost .. Tak ma dnes napadlo , co keby som signal aes/ebu rozdelil na + a - .. proste ich poslal kazdy svojim koaxialom tienenym .. nebude to problem ? na druhej strane by sa zase v konektore spojili .. Y/C (s-video) tak bezne posielame .. to je ale analog ..
ak su tie kable pohromade (netvoria slucku), malo by to fachat dobre. trafaky samozrejme takisto. ak pohromade nie su, bude to mat velku indukcnost (=vyssiu impedanciu) a potom zavisi aky dlhy kabel mas a co na to receiver chip. ale ja to vidim optimisticky
matucha: kompatibilne to vseobecne nie je, tvoj setup je bez problemov, ked mas tvrdy spdif vystup (bez trafa) a ides do aes ebu vstupu zrejme s dobrou citlivostou. problem je ebu vystup, ak je aes ebu vystup ziveny trafom, tak beres signal len z jedneho vinutia, vstup si to zosumuje s nulou a dostanes polovicne napatie a to uz moze byt citane ako cista nula, zavisi od konstrukcie vstupnych obvodov receiveru.
matucha: kompatibilne to vseobecne nie je, tvoj setup je bez problemov, ked mas tvrdy spdif vystup (bez trafa) a ides do aes ebu vstupu zrejme s dobrou citlivostou. problem je ebu vystup, ak je aes ebu vystup ziveny trafom, tak beres signal len z jedneho vinutia, vstup si to zosumuje s nulou a dostanes polovicne napatie a to uz moze byt citane ako cista nula, zavisi od konstrukcie vstupnych obvodov receiveru.
ja som myslim pochopil dobre... pohromade som myslel tak, ze ci tie dva kable idu v jednom zvazku, alebo jeden sa taha inokade ako druhy, pripadne je vyrazne dlhsi, atd... to moze sposobit fazovy posun medzi + a -, co moze sposobovat chyby, plus uz by to nebolo poriadne odrusene, skor naopak, vznikla by ti tam slucka. ak ale su pohromade, tak by som nevahal (a mam pocit ze tak to mas)