Akai MPC Live vs ONE
Akai MPC Live vs ONE
Ahoj, měl někdo v ruce oba tyto grooveboxy? Z úplně všech ukázek co kde jsou k dipsozici mám dojem, že MPC Live (I i II) má úplně jiný DAC převodníky a interní zpracování než ONE. LIVE zní dokonale profesionálně, ONE proti němu o poznání blátivěji, daleko více z dálky, zkrátka tuctový laciný zvuk ala kdejaká laciná samohrajka. Všude píšou, že mají stejný CPU a ONE je prý "pouze" odlehčená verze LIVE II ochuzená o některé konektory, paměť a samply, ale o shodnosti interního zpracování a DAC nikde ani zmínka (pochoipitelně…) Mně přijde, že zvukově je mezi nimi stejný rozdíl jako třeba u kláves mezi Kronos vs Krome, Motif vs MOxx nebo Fantom vs FA apod.
Re: Akai MPC Live vs ONE
Hmm parametry cca stejný.. tak proč zní ONE 2x víc zdálky a méně výrazně než LIVE? Asi lacinější sample banka nebo lacinější efektové jednotky? No nic, po zkušenostech s klávesama, kde vlajkové lodě všech výrobců taky zní o dost lépe než entry a mid level modely (i když údajně mají taky stejné CPU a DAC a mnohdy i stejné samply), si koupím raději LIVE, i když je o polovinu dražší než ONE, ale už nebudu muset nic řešit.. Člověk si jen říká, že by mohl celkem dost tisícovek ušetřit a mít defacto to samý, no dost mne zaráží, že AKAI v propagaci uvádí, že LIVE II je profesionální gear a ONE uvádí jako entry-level, což mi přijde ještě víc divný, proč teda zní každý jinak, když technické parametry mají papírově stejné????
Re: Akai MPC Live vs ONE
Jak vidíš z tabulky, dokonce ani základní parametry nejsou stejné.