Akai MPC renesance

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
invisible_E

Akai MPC renesance

Příspěvek od invisible_E »

Neco noveho z AKAI MPC kuchyne.. dufam ze to bude mat legacy kvalitu a nielen ze predame kus plastu pod znackou ktora dakedy mala svoj cveng a vsetci zbohatneme :)

http://www.akaiprompc.com/?utm_source=M ... enaissance

Prvotsky

Re: Akai MPC renesance

Příspěvek od Prvotsky »

to me taky zajima...

Brenda Walsh

Příspěvek od Brenda Walsh »

No konecne Akai zareagoval na NI Maschine, kterej mu dost vypalil rybnik, sem na to zvedavy. Tohle bude v sobe mit i audio a midi interface, coz bude docela prakticke. Na druhou stranu to vypada oproti kompaktnimu a perfektne provedenemu maschinu jako prerostla plastova krabice. NI se u maschinu soustredili spis nez na dolazeni softwaru (ktere este stale neni dotazene), na integraci s jejich dalsimi produkty (komplete). Takze jestli Akai ma pro jejich nove "MPC" dobre fungujici software, tak to budou prave oni kdo zacne oproti NI tahat za delsi konec provazu.

EMKU

Příspěvek od EMKU »

No koukal jsem na odhadované ceny a pod 30 to zřejmě nepůjde.

Brenda Walsh

Příspěvek od Brenda Walsh »

Aha ))))) ale to je asi logicke, kdyz se podivam kolik stoji jejich kontrollery APC atd. Snad ta cena bude opodstatnena kvalitou.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

ja to chapu tak, ze tohle bude hybrid - pokracovani rady mpc se vsim vsudy + software plugin rozhrani.
Prave ten software - jeho kvalita a rozsah bude zásadní pro úspěch.
Jelikož budeli zachována tradiční kvalita mpc řady v kombinaci se zajímavím soft rozhraním, tak to bude velký pokušení.
Samozřejmě hodně velkým faktorem taky bude kvalita audio převodníků a jejich charakteru, protože to je dle diskuzí na forech důvod proč řada lidí
vyznává zvuk starších verzí mpc. Jestli si v Akai ty fora taky procitaj a vemou si to k srdci..
Na druhou stranu na mě osobně působí dost nevěrohodně to přepínání vintage modu.. - to je dost marketingově laciný - ale třeba překvapí...

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

a bude to podporovat aj ipad.
8)

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

mONOGRAm píše:a bude to podporovat aj ipad.
8)
to pisou kde?

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

MonkeyFighter: pravda, nie priamo Renaissance.

hla, tutok - http://www.akaiprompc.com/?utm_source=M ... enaissance

"MPC FLY
Music Production Controller
For iPad 2" - "video premieres"

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

aha jasne ja si rikal ze to bude tak, marne sem to lovil v popisu reneaissance.)

tak uvidime za 310 hodin.))

CliffhAnger

Příspěvek od CliffhAnger »

Skvělá myšlenka a pokud se jim podaří spravit brutální ovladače jako od RME, který zaručí dobrou stabilitu a hodně nízkou latenci myslim že to má hodně velkou šanci uspět. Dál jsem dost zvědavej na převodníky a hlavně ten vintage přepínač, jestli to bude trapně jen softwarově barvit zvuk, nebo jestli to bude přepínat jednotlivé převodníky z těch starejch mpc implementovaných do týhle škatule, ale to bych asi chtěl moc:). Celkově sem ale zklamanej, pac jsem čekal další generaci jako návrat k hw samplerum. Nechápu proč neudělaj něco ve stylu MPC4000, který jediný z celý série může oprávněně nést jméno Music Production Center, protože to je opravdu workhorse, na kterým může člověk ztvořit celý track. Namakat takovou mašinu dnešníma vymoženostma jako DDR2/3 paměti, sata rozhraním, dobrýma převodníkama(proč má MPC5000 16-bit a 44.1kHz jako vlajková loď uvedena v roce 2008 jsem do dneška nedokázal pochopit), rychlým procesorem a tím velkou polyfonií, která mi přijde jako hlavní kámen úrazu u všech MPC, tak by to byl podle mě mnohem lepší krok, protože kompy sou zlo, ne kvuli nim jako stroji, ale kvuli OS jako Windows a krysám v ruce.

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Trochu mi to připomíná Jupiter achtzig taky taková renezance. Pochybuju o tom že to bude hrát jak starý mpc má to spoustu veci co mpc chybělo.

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

EMKU

Příspěvek od EMKU »

Mě přijde design naprosto úděsnej. U obou kousků.

invisible_E

Příspěvek od invisible_E »

MPCko je stara klasika - kto na nej robil a oblubil si cely ten koncept a workflow ´midi production center´ presne vedel cim je obemdzovany v porovnani s pracou v DAW alebo s inym samplerom - ten vie aka je toto sanca naozaj spravit ´renesanciu´ MPCecok. Ono oproti legacy modelom / 60,3000,2000/XL / mali vsetky nove modely stale dalsie dalsie zlepsenia smola bola ze priamoumerne klesela aj kvalita celeho prevedenia/konceptu az to naozaj skoncilo a prisli iny machri / maschine, octatrack ai./ v kazdom pripade ma zauima ako velmi to bude zavisle na PC/Mac a ci to nebude vlastne len dalsi ´vykuchany´ kontroler.

Ono aj tak ta bitva je inde - niekto proste bere Pocitac ako standartnu vec pri muzike/live iny to bere ako nutne zlo.. Ja sa priklanam skor ku kompletnym rieseniam a to teda ak zapnem ´hudobny nastroj´ nechcem riesit ci mi nabehne windows a ci ma dostatocnu pamet. 8)

Odpovědět