Akai MPD 24 vs Korg Pad Kontrol, ktery vybrat?
Akai MPD 24 vs Korg Pad Kontrol, ktery vybrat?
Caute,
premyslim o koupi nejakyho midi zarizeni na praci s drums a prekusema, smyckama, rizeni drummachines, atd. Po selekci zustaly dva kandidati, tj. Akai MPD 24 a Korg Pad Kontrol.
Z toho co jsem zatim vycetl
Akai:
+ MPC pady
+ fadery + knoby navic
- nema podsvetleny pady
- chybi mu tlacitko roll+flam, coz mi u Korgu prijde jako docela zajimavy
Korg:
+ podsvetleny pady
+ X/Y pad controller
+ flam+roll buttons
- chybi mu vice knobu nebo faderu
Osobne se momentalne priklanim asi vice ke Korgu,. Chybi mu sice vic knobu, nebo faderu, abych mohl ovladat drums a perkus grupy primo z toho kontroleru a uvolnil fadery na dalsim kontroleru, ale co se mi velmi zamlouva je flam/roll funkce. V kombinaci s ribbon kotrolerem se daji vycarovat zajimavy fills.
Pokud nekdo ma zkusenost s Korgem nebo Akaiem, tak sem snima..diky
premyslim o koupi nejakyho midi zarizeni na praci s drums a prekusema, smyckama, rizeni drummachines, atd. Po selekci zustaly dva kandidati, tj. Akai MPD 24 a Korg Pad Kontrol.
Z toho co jsem zatim vycetl
Akai:
+ MPC pady
+ fadery + knoby navic
- nema podsvetleny pady
- chybi mu tlacitko roll+flam, coz mi u Korgu prijde jako docela zajimavy
Korg:
+ podsvetleny pady
+ X/Y pad controller
+ flam+roll buttons
- chybi mu vice knobu nebo faderu
Osobne se momentalne priklanim asi vice ke Korgu,. Chybi mu sice vic knobu, nebo faderu, abych mohl ovladat drums a perkus grupy primo z toho kontroleru a uvolnil fadery na dalsim kontroleru, ale co se mi velmi zamlouva je flam/roll funkce. V kombinaci s ribbon kotrolerem se daji vycarovat zajimavy fills.
Pokud nekdo ma zkusenost s Korgem nebo Akaiem, tak sem snima..diky
Konstrukce Triger Finger na mne nepusobi zrovna moc bytelnym dojmem. mel jsem uz od M-Audio midi keyboard Radium, a to zpracovani mne zas tak moc nenadchlo. Za danou cenu pri porovnani s konkurenci Korg a Akai mne uz TriggerFinger nelaka.. TF stoji cca 5100, Korg je as za 6 tisic, Akai za 7,
Kriteria, podle kterych bych chtel vybrat. Hlavne aby to melo kvalitni konstrukci + pady, ktery vydrzi stejne citlivy,a ne, ze clovek bude muset na nektery mlatit vic nebo min. Faderz ci knobz navic se hodi, ale neni to uplne nutne,. Mnohem prinosnejsi mi prijde treba ta roll/flam funkce a X/Y ribbon pad. Podsvetleny pady jsou prijemny, pro lepsi orientaci,. napr. u Akaie by se mi libily fadery navic, kteryma by se daly ovladat vyhradne drums, a na druhym midi kontroleru bych mel tim padem par volnejch faderu navic, ale zase pri porovnani s Korgem mne ty fadery nelakaji az tolik, jako ten pad + flam/roll. tezko rict.
Kriteria, podle kterych bych chtel vybrat. Hlavne aby to melo kvalitni konstrukci + pady, ktery vydrzi stejne citlivy,a ne, ze clovek bude muset na nektery mlatit vic nebo min. Faderz ci knobz navic se hodi, ale neni to uplne nutne,. Mnohem prinosnejsi mi prijde treba ta roll/flam funkce a X/Y ribbon pad. Podsvetleny pady jsou prijemny, pro lepsi orientaci,. napr. u Akaie by se mi libily fadery navic, kteryma by se daly ovladat vyhradne drums, a na druhym midi kontroleru bych mel tim padem par volnejch faderu navic, ale zase pri porovnani s Korgem mne ty fadery nelakaji az tolik, jako ten pad + flam/roll. tezko rict.
Mám KORG padKONTROL a nemůžu si jej vynachválit. S MPD od AKAI zkušenosti nemám, ale z recenzí co jsem četl vyplívá, že ty PADy (údajně z MPC 2500) jsou hodně "tvrdý" a mají jen kruhovej senzor uprostřed, zatímco KORG má senzory čtvercový - pod celou plochou PADů (což můžu dosvědčit - stačí se trefit na kraj). Taky jsem se rozmýšlel mezi těmato dvěma kráskama a své volby ve prospěch KORGu ani v nejmenším nelituju. I opracování plastů je na hodně vysoké kvalitativní úrovni a celý to působí dost robustně.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
Pridávam sa k Shodanovi. Rovnako mam PADkontrol a jeho kupe predchadzalo testovanie viacerych zariadeni....Korg je podla mna jednoznacne vitaz. Skvela citlivost padov, ROLL ,FLAM a Ribbon jednoducha obsluha a priradovanie funkcii....skvely a prehladny editor presetov.
Naposledy upravil(a) hubert dne 01 srp 2007 09:51, celkem upraveno 1 x.
Diky, panove. Vcelku jste mi potvrdili i moje dojmy,. V Brne asi neni moznost to jit testnout nekam do shopu, takze to budu muset primo objednat. Nekupovali jste to nahodou nekdo v CR? Vim, ze to ma v sortimentu AudioTek, ale nebude to asi skladem a nechce semi cekat moc dlouho.. dik
EDIT: Hmm, takze u AudioTeku ho muzu objednat, ale budu cekat tak 4 tydny.
EDIT: Hmm, takze u AudioTeku ho muzu objednat, ale budu cekat tak 4 tydny.