Akai S 1000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Akai S 1000

Příspěvek od COBOLT » 11 zář 2010 18:37

Zdravim mam pár dotazů ohledeně výše uvedeného sampleru potřeboval bych vedět jestli je možný nakym způsobem přehrávat vice programu najednou.
Kdyz mam naloudovano do pameti 16 programu a posílam midi data treba na 2 kanalech tak mi sampler prehrava pouze jen aktualne nastavenej program.
Dalsi vec je ze z windows xp nevidim naformatovanou disketu z akaie tudiz na ni nemuzu nahazet samly. Je k tomu potreba starsi windows? A dalsi vec je ze pri upgradu na nejnovejsi OS bych asi potreboval novou epromku mam moznost si ji nechat naprogramovat zdarma jenze nevim jak vypada a kde je na desce :( .a poslední dotaz by byl na editaci samplu do keygroups v nakym externim editoru existuje neco co to dovede?
Předem díky za odpovedi. Pokud mate nekdo scsi anebo ram do uvedenýho typu tak dejte vedet do PM.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Akai S 1000

Příspěvek od Pytkin » 11 zář 2010 20:11

prima urcite naraz na viacerych kanaloch .. zavisi jak si spravis setup .. diskety maju iny format .. to neprecitas .. pouzi SCSI .. alebo SDS ale to zomres pri tom ..

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Akai S 1000

Příspěvek od COBOLT » 11 zář 2010 20:30

kazdej program má vlastní midi kanal jenze to nefunguje? nevim co dal nastavit? Jake SCSI mas konkretne namysli.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Akai S 1000

Příspěvek od Pytkin » 11 zář 2010 20:32

Cobolt : no v programe si mozes dat predsa sample na rozne kanaly .. klavir na 1 , basu na 2 .. atd ..

cez SCSI prepojis sampler a pocitac a prenasas sample .. Sound Forge to napriklad vie ..

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Akai S 1000

Příspěvek od COBOLT » 11 zář 2010 20:40

myslel jsem ze program 1 basa midi in ch.1, program 2 bycí midi in ch-2, atd myslel jsem ze na kazdym midi kanalu bude hrat jinej program...SCSI poridim a soundforge taky snad budu potom moudřejší. Snad to píšu srozumitelně.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Akai S 1000

Příspěvek od Pytkin » 11 zář 2010 20:45

cobolt : no sak to robis v multi , ne ? ti to nefunguje ?

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Akai S 1000

Příspěvek od COBOLT » 11 zář 2010 20:54

ja se na to zejtra podivam nastaveni multi jsem v menu nikde nevidel mam to teda první den...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Akai S 1000

Příspěvek od Pytkin » 11 zář 2010 21:12

no ja tu mam S3000 .. tam je to asi trosku inak .. kukam na obrazky S1000 a tam nevidim tlacitko multi ..

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Akai S 1000

Příspěvek od COBOLT » 11 zář 2010 21:35

pokud to nepujde jak pisi tak nechápu na co to tam je?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Akai S 1000

Příspěvek od Tudy » 11 zář 2010 22:46

Tady je návod:
http://www.koncon.nl/ewp/downloads/S100 ... Manual.pdf

Mrkni na stránku 64 - minimálně musíš vypnout Omni On.

Jinak novější operační systém se podle mě dá přeflashovat z diskety. Aspoň u S5000 to tak je a tady taky píší o záloze OS na disketu.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Akai S 1000

Příspěvek od COBOLT » 12 zář 2010 13:06

Díky Tudy!
co se týče operačního systému tak to samozřejmě jde přeflešovat z diskety ale aby tam zůstal tak se musí asi dát na epromku ;)

To Update the sampler:
Insert the floppy disk into the floppy drive and turn the samplers power on.
There is no way to permenantly update the sampler from floppy disk, so this must be
done each time you power up the sampler. If you would like to permenantly install the
update you must contact an authorized sevice facility to replace the OS EPROM
installed in the sampler.

Docelá užitečná stranka o Akai samplerech

http://midicase.com/akai/

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Re: Akai S 1000

Příspěvek od Saly » 14 zář 2010 11:27

Pokud chces spustit vic programu najednou, tak jim musis dat stejne cislo. Kazdy program muze mit samozrejme nastaveny jiny MIDI kanal, audio vystup, nebo ja nevim co jeste, ale pokud maji bezet zaraz, tak musi mit stejny cislo. Je to divny ale je to tak.

Odpovědět