Akai S2000/3000XL/3200XL + MESA + Tekram SCSI

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Akai S2000/3000XL/3200XL + MESA + Tekram SCSI

Příspěvek od a.tom.x » 26 kvě 2006 10:43

Najde se někdo komu funguje tahle kombinace? Už jsem vyzkoušel skoro všechno, ale vehementně mi to odmítá najít sampler online, nefunguje ani Recycle.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 26 kvě 2006 11:40

Jo a máte někdo místo MESA program jménem Millenium
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

A.P.
Příspěvky: 62
Registrován: 22 kvě 2003 13:44

Příspěvek od A.P. » 26 kvě 2006 12:07

Zasadni otazka - Windows ten sampler vidi? Objevi se ti ve spravci zarizeni?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 26 kvě 2006 15:47

Právě, že se tam vůbec neobjeví ten trojúhelníček s vykřičníkem - unknown device. Updatoval jsem i ASPI drivery, mscvrt.dll a všechno co jsem kde našel jako potenciální zdroj poblémů.

V BIOSu toho Tekrama se objeví normálně 2 zařízení Iomega ZIP na ID5 a Akai S3200XL ID6. Když to potom projíždí po startu jednotlivá SCSI ID tak na ID5 ukáže ZIPku a na ID6 to postupně prochází ID 6.1, 6.2 až 6.7 to jsem ještě neviděl, ale v seznamu zařízení to žádný Akai neukáže. U předešlého CD3000i (který, ale MESU neuměl) to normálně ukázalo jenom ID6 Akai CD3000i Asynchron (pravděpodobně tak detekoval interní CD-ROMku). Akai komunikuje se ZIPkou (čte a ukládá samply).

Ještě jsem někde objevil možnost, že u Ultrawide Adapteců se musí zakázat Ultrawide Negotiation, tak to udělám i u Tekrama (je taky UW). Snad by to mohlo být ono.

Další otázka je v jakém pořadí to zapínat, pokud to hraje nějakou roli. OS mám 2.0, MIDI via SCSI ON, Local ID 6, Host ID 6.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

A.P.
Příspěvky: 62
Registrován: 22 kvě 2003 13:44

Příspěvek od A.P. » 26 kvě 2006 16:21

A na tu ZIPku se z pocitace dostanes? Pokud spolu ZIP a Akai komunikuji, znamena to, ze SCSI u nich slape bez problemu.
Napada mne, nemas prilis dlouhy kabel? Ja jsem z tohoto duvodu musel v BIOSu radice (mam adaptec 2930) u AKAI S3000XL natvrdo nastavit rychlost 5MB/S, protoze to jinak delalo pri komunikaci problemy.

Poradi v jakem zapinat - ZIP, AKAI, pocitac. Pokud jsem Akai zapnul az po pocitaci, tak mi MESA nechodila

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 27 kvě 2006 10:37

v delce kabely bych nevidel problem (pokud je kvalitni =tlustej) mam
sampler 1m kabelu do zipky, zipka 2m kabelu do pc, pc externi konektor + interni na externi redukce 1m kabelu a externi diskove pole na 2m kabelu. celkove asi 6metru.

skontroloval bych terminatory na obou stranach.
musel jsem na radici vypnout juperem bios (mam nejakou hruzu radic AMD???)
a tusim ze jsem tam cpal tuhle verzi aspi (nejsem u kompu)
http://www.adaptec.com/worldwide/suppor ... xe&sess=no
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

pantau
Příspěvky: 15
Registrován: 19 zář 2005 17:34

akai scsi

Příspěvek od pantau » 28 kvě 2006 15:13

nedávno jsem řešil totéž, a vše se vyřešilo pomocí toho aspi, velmi podrobný návod jsem našel na nějaký akaiovský stránce, kterou mi našel google, zadäný hesla byly akai scsi faq, předpokládám že máš xp, ale mě to teda podle návodu na xp nefungovalo, a použil jsem proto verzi pro 98 a funguje to, ale vypadá to že toto jsi už udělal... taky jsem tam narazil na to milenium - též by mě to zajímalo

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 29 kvě 2006 13:33

Problém vyřešen. V BIOSu Tekrama jsem nastavil data transfer na asynchronní a všechno běhá v pohodě.

Jenom ta MESA je naproto úděsnej program (pohyblivé lišty, které nejsou vidět, apod.) Sháním někde to Millenium, ale výrobce už zdá se neexistuje.

Dnes večer se pokusím zapojit do SCSI řetězce ještě Kurzweil K2000 + 2xHDD + CD-ROM tak uvidíme, jak se to spolu popere.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět