Ako rozobrat Fostex PM0.5 MKII

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Ako rozobrat Fostex PM0.5 MKII

Příspěvek od marian » 30 říj 2008 23:41

Ahojte. Som sa snazil rozobrat Fostex z dovodu chrcania vyskoveho repraku.
Chcel som ho vyskusat solo, aby som zistil kde je chyba.

Bohuzial sa mi to absolutne nepodarilo. Vzadu som odsroboval 10 skrutiek (na obrazku oznacene), vid obrazok:

Obrázek




Zadny panel nejde vobec oddelit. Neviem ci to maju lepene, alebo ako.
Potom som skusal povolit skoro vsetky skrutky, ale aj tak nic.
Nechcem to robit nasilim, lebo to tam je krasne vsetko napasovane. A tak :)

Nema s tym niekto skusenosti ? A vobec si neviem predstavit ako vybrat ten vyskovy reprak. Ci sa tam vobec dostanem.

P.S. Niekto tu rozoberal fostex PM0.4 . Lebo mu brunel. Nevedel by mi helpnut ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 říj 2008 07:51

no, bolo by hlupe keby po uvolneni hentych srobiek ten panel povolil, to by urcite pri hrani rezonoval. pocitam ze je tam nejaky tmel alebo guma, ktora sa pricucla na to chasis a viacej by som tahal. ale neda mi nepolozit ti dve otazky na kjtore by si si mal sam odpovedat:
1. co so zarukovu< neexistuje oficialny servis?
2. dostanes sa k repraku, ok, a co potom?

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Příspěvek od marian » 31 říj 2008 23:03

1. zaruku uz nemam. A neviem ci existuje na Slovensku nieco normalne kde by to opravili. A netrvalo by to mesiace (!)
2. zistim ci je chybny reprak alebo nie. Popripade zistim presny tip a vymenim.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 říj 2008 23:29

no, fostex repra sa v nemecku zohnat daju...
inak ked kukam na fotku tej bedne, som si isty ze ta pena, ci co to je na tom vyskaci, pojde nacechrat a pod nou su na 95% srobky. este som nevidel vyskove chassis namontovane v bedni odspodu

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 01 lis 2008 15:39

Marian
U nas predava repraky Fostex firma NOTAPE, www.notape.sk , skus sa tam spytat ako to je so servisom

bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

PM

Příspěvek od bag » 03 lis 2008 16:22

suhlasim s kexikom. ked si pozries obrazky starsej serie (bez MKII), tak su vyskace na vsetkych modeloch priskrutkovane z prednej casti. takze by som hladal tie skrutky pod krycou penou a v ziadnom pripade by som neotvaral bednu zozadu.

pozri napr. sem:
http://www.fostexinternational.com/docs ... ries.shtml

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Příspěvek od marian » 08 lis 2008 00:04

diki za tip
kryciu penu som dal dole, odsroboval.
zistil som ze taky sa nevyraba, od zlosti este trocha rozobral, dal dokopy
osadil znova a uz hra cisto

krasa :lol:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 lis 2008 00:08

mal si dole aj kalotu? najskor sa dostal nejaky kovovy bordel do strbiny magnetu a potom drhol o cievku. dobra finta je v takom pripade vypucovat strbinu kusom lepiacej pasky, ktorou obides celu strbinu dookola a vyzbieras vsetku chrontu

Odpovědět