Ako zapojit studio

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Atrick
Příspěvky: 13
Registrován: 24 pro 2007 15:15

Ako zapojit studio

Příspěvek od Atrick » 24 pro 2007 15:24

Ahojte...potrebujem pomoct kedže som sam nato neprišiel a priznám sa,že ma to už dost unavuje
Pracujem na REASON 3 kde tvorím už niaky ten piatok muzičku. A spevy zas nahrávam v SONAR 7
Chcem pomoct, ako do tohoto procesu zakomponovat moje mašiny tak aby ked budem potrebovat viem ich použit na jednotlive stopy v SONARi alebo na zaver.mix Sonaru a lebo reasonu
mam Behinger Virtualizer pro,feedback destroyer,dualflex,eq,compresor T1952,mix 2442FX,patchbay PX3000 a zvukovku edirol ur 80.
Chcem ešte kupit novu zvukovku fullduplex 10/10 ale počkam na vaše rady aby som sa potom vedel zariadit§
dakujem aj za prípadne schemy zapojenia

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 pro 2007 17:31

toto tu uz raz bolo .. v tvojom pripade ale neni moc co riesit .. to co mas vonku , su veci vhodne skorej na live .. zasadnu kvalitu tym neziskas , keby si ich chcel dako pouzivat pri mixazi .. pluginy su zaujimavejsie .. cize mas mix na naberanie , pripadne riadenie monitoringu .. do insertov si mozes zavesit kompresory pri naberani , ak ich chces pouzivat .. feedback destroyer nepotrebujes .. neni tam moc co riesit ..

Atrick
Příspěvky: 13
Registrován: 24 pro 2007 15:15

Příspěvek od Atrick » 24 pro 2007 23:13

No ja som mal na mysli skorej tie tech zaležitosti ako to zapojit.myslim ze virtualizer viem použit aj na spevy v demo nahravkach aj dozvuk.procesor pre zaver mix.tak isto aj compresor pri bicích spolu s eq.feedback pre monitoring a dualflex pre obohatenie zvuk.spektra .ale chcem to poprepajat tak aby som pri kazdej skladbe to nemusel rozkablovat apotom 3 hodiny uvažovat ako to teraz asi zapojit.proste take male studiove schema zapojenia
- REASON - SEQUENCE - SONAR -

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 24 pro 2007 23:31

Atrick... mam jeden virtualizer v krabici nepouzity... kupeny pred x rokmi z rovnakeho dovodu. Pluginy ti na toto posluzia lepsie...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 pro 2007 23:38

atrick : ja myslim ze ten hadrware neni vobec zaujimavy pri mixazi lebo pluginy su kvelitnejsie .. ma to zmysel len pri naberani ..

ale ako chces .. v principe ak by si to chcel pouzivat nejak sofistikovane .. tak potrebujes to napichat na zvukovku .. kazdu krabicu samostatne .. potom si ich nastavit ako HW efekty .. a mozes s nimi pracovat .. teda dufam ze to sonar vie .. nepoznam ho moc ..

cize mix z neho stereo par dnu a von do zvukovky .. a potom mozes dat este 4 stereo pary na jednotlive efekty .. prepojis IN a OUT na zvukovku ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 pro 2007 23:41

atrick : este ma napada .. je sice pekne , ze sa ti pri otvorenom projekte presne zapoja efekty ako si ich mal .. ale ich nastavenie (nastavenie gombikov) sa ti neulozi .. takze si budes musiet pamatat (odfotit) presne nastavenie efektov aby si sa vedel k projektu vratit .. fakt postracam zmysel toho .. Ked pouzijes pluginy (ktore su kvalitnejsie) , tak si vies ulozit aj ich nastavenie . cize otvoris projekt a si tam , kde si bol naposledy ..

Atrick
Příspěvky: 13
Registrován: 24 pro 2007 15:15

Příspěvek od Atrick » 25 pro 2007 00:01

Pytkin: no mam ich všetky,teda skoro- ovladané cez midi z compu a ukladam tam aj presety na skladby tak v tom by som az taký problem nevidel.chcel som to mat z dvoch dovodou external po ruke.
-po 1. preto aby som absolutne nezatažoval PC ....lebo ak si zoberieš skladbu ktorá ma 32 stop pred mixažou tak je logicke že ked na 5 z nich dam ešte po 2 plug-iny tak sa stoho počítač zosere
-po 2.preto aby som mal fyzicky po ruke mašiny ktore sa nezresetuju,nepadnu a netreba ich s kazdým pádom-win inštalovať
- REASON - SEQUENCE - SONAR -

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 pro 2007 00:36

Atrick : no pises ze mas : "Behinger Virtualizer pro,feedback destroyer,dualflex,eq,compresor T1952,mix 2442FX,patchbay PX3000 a zvukovku edirol ur 80"

Virtualizer mozes ulozit .. To ano .. Feedback destroyer neviem (to mi pride ale uplne zbytocne zariadenie pre teba v studiu) .. A dualfex, EQ, ani kompresor predsa presety nemaju .. Jak ich chces ulozit ?

1. neposerie .. Bez problemov to zvladne ..
2. no to hej .. ale to by si tych masin potreboval z kazdeho kusu 32 .. Ked chces analogovo miesat , tak miesaj analogovo .. mas tam jeden EQ .. zavesis ho niekde .. a to je vsetko .. jak budes EQckovat ostatne veci ? detto s kompresorom ..

Atrick
Příspěvky: 13
Registrován: 24 pro 2007 15:15

Příspěvek od Atrick » 25 pro 2007 00:41

asi to nema cenu ...snažit sa o pomoc.
- REASON - SEQUENCE - SONAR -

Atrick
Příspěvky: 13
Registrován: 24 pro 2007 15:15

Příspěvek od Atrick » 25 pro 2007 00:43

mam 3,4Ghz procesor s 1 Gb Ram a ta mašina tolko kanalou ma proble utiahnut aj čisté nieto ešte s plug-inmy...
Ja SI Už dako pomožem...dakujem za snahu
- REASON - SEQUENCE - SONAR -

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 pro 2007 00:44

atrick : pockaj .. ved uz som ti povedal ako to mas zapojit .. len sa ti k tomu snazim vysvetlit , ze to co chces mi pripada uplne zbytocne .. proste ides kopat vykop .. a miesto toho aby si pouzil bager , chces stale pouzivat krompace a lopaty ktore mas v racku .. OK .. tolko moj nazor k tomu co chces ..

Ak mas este dake otazky k zapojeniu , tak sa pytaj ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 pro 2007 00:46

Atrick : neblbni ! pred vela rokmi som na Pentium 90 s 256 MB ram bez problemov prehraval 30-40 stop v samplitude .. Taky stroj ako mas, musi prehravat 30-40 cistych stop uplne bez problemov !

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 pro 2007 00:52

atrix : este k tomu mixu .. ktory presne mas ? 2442fx som nenasiel ..

nasiel som len

UB2442fx-pro
SL2442fx-pro
XENYX2442FX

Atrick
Příspěvky: 13
Registrován: 24 pro 2007 15:15

Příspěvek od Atrick » 25 pro 2007 01:02

Pytkin píše:atrix : este k tomu mixu .. ktory presne mas ? 2442fx som nenasiel ..

nasiel som len

UB2442fx-pro
SL2442fx-pro
XENYX2442FX

No mam XENYX2442FX

Atrick
Příspěvky: 13
Registrován: 24 pro 2007 15:15

Příspěvek od Atrick » 25 pro 2007 01:06

proste tento problem je a ja st7m nič nenarobím.proste to začne trhať a hlásit drop-outy a ked mi to nezmrzne tak som rád.ale to iba v prípade ak tam vešiam plug-iny...inak to šlape ako swiz-time.
PC je v poriadku ,EDIROL karta tiež tak problem je asi medzi stoličkou a klavesnicou...
- REASON - SEQUENCE - SONAR -

Odpovědět