Alesis ION - máte,znáte?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Fractal

Alesis ION - máte,znáte?

Příspěvek od Fractal »

Co říkáte na Iona? Vaše osobní zážitky...
Srovnání s ostatními synthy ve stejné cenové kategorii...
Chci si ho koupit, takže by nevadilo ani nějaké obsáhlejší info/intro

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Ostřejší zvuk, přijemná editace, ačkoliv se občas musí překliknout několik obrazovek, solidní mechanický zpracování a pro mě hezkej design. Ostrost zvuku maličko evokuje FM nástroje a je tam cítit, že zdroj je digitální, nedíval bych se na něj jako na "náhradu" analogů, ale jako na zajímavý digitální hybrid. Struktura je maličko podobná Andromedě, zvuk je ale jinačí, oba Alesisy se k sobě hodně hodí. Domnívám se, že v současný ceně do 20t. moc konkurentů není, designově trochu podobnou OB12-ku strčí v pohodě do kapsy.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Dikes... myslis ze z nej dou loudit takovety cyberpsyco halucinogenix zvučky, co řežou uši a krájí bubínky?(višjak, dělam psy)... ve filtrové sekci ma i nějaky phasovy digifilter, formanty, a potom samozrejme emulace moogu, arpových a obových filtrů... vůbec ta filtrová sekce je jedna z nejprofáranějších...

i když jak píšeš ostřejší zvuk____ no ja zas slyšel, že je to pry naopak, a ma se to pote prohnat přes nějaky hardware distortion
Naposledy upravil(a) Fractal dne 17 črc 2005 21:33, celkem upraveno 1 x.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

jo a zkousel js ho pouzit jako midi kontroler, na vstcka, nebo reason? jak se chová?

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

:-D Zkusim se znemoznit: 1. Minimoog, 2. ION
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

sparX

Příspěvek od sparX »

Merlin píše: Zkusim se znemoznit
To nemusíš :wink: - správně Obrázek

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

Tak to mi spad sutr ze srdce. Me ten Minimoog prisel proste takovej vic kulatej, prijemnej, mozna trochu retro, ale v kazdem pripade o tridu prijemnejsi a jinde nez ION. Osobne jsem navic proti IONu dost zaujatej. (Bodyia mi snad odpusti ;-)) IMHO ho povazuju za suverenne nejosklivejsi synth jaky jsem kdy videl s mizernym displejem jak ze stare bulharske kalkulacky (ale to je asi neduh vsech poslednich Alesisu vcetne Andromedy). Zvukove jsem ho zousel kdysi jen jednou a po tretim presetu jsem od neho utekl. Ja vim, je dost lidi, co se nad nim rozplyvaji (vcetne slovutnych recenzentu slavnych hudebnich casopisu), ale ja si fakt nemuzu pomoct; nechtel bych ho ani zadarmo. To mi prijde uz lepsi vetsinou opovrhovany OB-12 (mel jsem ho pred 3,5 rokem nez jsem ho vratil kvuli nesesynchronizovatelnemu arpeggiatoru).
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Munro

Příspěvek od Munro »

Merlin: Ohledne designu naprosto souhlasim. Blahe pameti jsem ION skousel na Muzice a nejak se mi nedarilo najit na nem neco, proc bych ho mel doma mit. Blby rozhodne neni, ale nebavil me (jako me nebavil Matrix-6, mel jsem ho pujcenej asi mesic a laska se nejak nedostavila).

digitalwave

Příspěvek od digitalwave »

lacnejsi je alesis micron, a vidi sa mi, ze je to to iste

hubert

Příspěvek od hubert »

....hm to sa ti ale bohuzial vidi velmi zle.....

Odpovědět