Analogove syntaky s pocutelne digitalnym ovladanim

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
charonme

Analogove syntaky s pocutelne digitalnym ovladanim

Příspěvek od charonme »

snazim sa akurat vyguglit ze ci na elektron analog four su v nejakych extremnych pripadoch (napr. max rezonancia) pocutelne kroky ovladania cutoff filtra, ale nikde nic neviem najst, tak mi napadlo ze co keby bola cela databaza analogovych syntakov s udajmi o tom ze ktore parametre a za akych okolnosti pocutelne diskretne skacu

mONOGRAm

Re: Analogove syntaky s pocutelne digitalnym ovladanim

Příspěvek od mONOGRAm »

charonme: viem, ze na viruse TI /hej, virtual analog, ale ovladanie bolo zjavne digi/ odstranovali "krokovitost" ovladania procesom, ktory som pochopil ako druh slide-u, alebo slew-u. ak teda spravne rozumiem, co sa pytas 8O)

dendy

Re: Analogove syntaky s pocutelne digitalnym ovladanim

Příspěvek od dendy »

virus je podla mna aj jeden z mala VA ktore maju spravene 'vyhladzovanie' pri tocenim knobmi .. co sa tyka analogov s digitalnym ovladanim, myslim ze ani tam to nebude zdalaka pravidlo, skorej sa obavam ze to bude rovnako vinimocne ako pri VA .. pretoze to vyhladzovanie nieje uplne jednoducha operacia a tie riadiace jednotky pri digitalne ovladanych analogoch maju hodne skromne mikrocipy vacsinou takze by som sa nedivil keby vykon na vyhladzovacie algorytmy uz nezvysil :))

kazdopadne ja som si pomale sweepy zvykol riesit sorej LFO-ckom alebo obalkou s predlhym attacom / decay respektive release, nez tocenim knobom, proste aby som sa vyhol krokovaniu ktore pri pomalom sweepe moze byt dost neprijemne pocut ..

Odpovědět