Andromeda A6 versus Minimoog

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
bodyia
Vybavení

Andromeda A6 versus Minimoog

Příspěvek od bodyia »

Velmi zajímavé čtení: http://www.amazona.de/index.php?page=26 ... page_num=1

Výběr: Klang Alesis Andromeda = Klang des Minimoog
Ich begann mit meinem bevorzugten Minimoog-Klang. Ein dunkler Basssound mit zwei VCOs, jeweils mit Pulswelle und ohne Resonanz des Filters. Was für ein schöner, satter Analogklang! Die Einstellungen dauerten am Minimoog nur einige Sekunden. Ein Blick auf das Meer an Potis am Alesis-Panel machte schnell deutlich: Diesen Sound nachzubauen wird viel Arbeit! Doch es ging überraschend schnell. Und es war derselbe (!) Klang. Sogar mit diesem charakteristischen analogen “Knacksen” der Hüllkurven – alles identisch!

Až se k tomu někdy dostanu, tak udělám porovnání Voyager versus A6, nebo to může být téma na další private meeting;)

biscuit

Re: Andromeda A6 versus Minimoog

Příspěvek od biscuit »

moc hezky.. hlavne smekam pred tim, kdo si s tim dal praci.. docela dilo tenhle testik :-)

aum generator

Příspěvek od aum generator »

nechcelo by sa to niekomu prosim prelozit do anglicstiny/cestiny/slovenciny? (pripadne aspon jednou vetou zhrnut co sa tam pise)
jihad on riaa & soza.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Prakticky se tam píše, že při stejným nastavení na Minim a Andy je zvuk naprosto totožný, včetně klasického punche při spuštění obálky. Když se přepne v Andy optimizer na ultra fast u obálky na filtru, je ještě rychlejší než u Moogu. Finále je, že testeři netuší, proč lidé utrácení tolik peněz za staré Mini, když sice podobně drahá, ale s 16ti hlasá Andromeda, zvládá to samé. Ale není u ní ten feeling starého nástroje a hůř se ovládá.

Hmm, mě zaujalo, že autor jel Andy z individuálního výstupu hlasu (všech 16 hlasů má solo výstup). Nikdy jsem to za těch x let co ji mám nezkusil, teď nastal čas (info se bude hodit dalším ezone userům Andy, co Ondro a Moi?;). Zafixovat výstup jde pouze při přepnutí zvuku na mono, pak se nastaví, který to má být. Požije-li se unisono režim, další z unisono hlasů je na následném voice boardu. Chtěl-li by uživatel použít individuální hlasy i pro poly režim, musí buď vyjet všech 16 výstupů nebo si v multirežimu obsadit některé výstupy dummy programy (třeba s nastavenými výstupy 9, 10 ...až 16) a pak poly zvuk bude jen na výstupech 1-8 (a tudíž osmihlase). Samozřejmě u solo nefungují efekty (analog ani digital). Prima je, že lze nakonfigurovat, jestli se má hlas směrovat do Solo výstupu a/nebo Main, ev. Aux - zapojení jacků do Solo neznamená automatické vypojení z Mainu.
Poznatky - individuální výstup je mnohem hlasitější. Hlavně šlo ale o porovnání zvukových kvalit a je určitě víc tlustý a prezenční, zdálo se mi, že basy jsou už konečně basy (vždycky jsem k nim měl u Andy výhrady) a syčení 24dB filtru se dalo lépe usměrnit. Rozdíl oproti hlavnímu výstupu zde je, ale není třeba tak propastný, jako je Oberheim OB-Mx. Pro best performance si ji nastavím tak, že cca dva výstupy hodím solo a zbytek půjde do Mainu.

Odpovědět