Tak jsem to dnes propojil, nakonec to bylo velmi jednoduché - zapojit do USB, nainstalovat jejich ovladač a v Samplitude zvolit jako zařízení Orion. Jediná drobnost je že jsem ted mohl použít D-sub kabely jen na AD, protože ty druhé neměly XLR ale TRS. DA AD loop zkusím zítra, seženu TRS-XLR redukce.
Zkusil jsem nahrát pár komplexnějších akustických nástrojů vždy AB Orion vs Forssell AD (všechno stejné jen přepnutí AD). Rozdíly ve výsledcích byly patrné a konzistentní ... Orion je ve zvuku v tomto porovnání celkově jakoby o trošinku chudší, méně jemných nuancí, trošku zahuhlanější na výškách, tenčí a hlavně méně plujícího přirozeného 3D prostoru, trošinku méně basů a celkově jakoby nepatrně "vyextrahovanější". Takže úplný zázrak se nekoná ... Je ale pravda že ted mluvím o rozdílech v jemných nuancích sólových velmi komplexně a bohatě znějících akustických nástrojů ... v běžném nahrávání kapel v rockovém apod. zvuku myslím tyto nuance zase až tak zásadní většinou nejsou ... Takový hlavní rozdíl mezi Orion a Forssell AD se zdá být hloubka a šíře jednotlivých tónů a zvuků.
Ale je třeba zase uvážit že 2ch Forssell MADA-2 (AD -DA) je podstatně dražší než 32 kanálů Orion
Zase na druhé straně 32 kanálů střední třídy AD DA + zvuková karta + komplexní možnosti propojení za nějakých 56k v 1U zase jinde k mání moc není myslím ... A v libereckém studiu, které ted upgradujeme, mají doted M-Audio, takže to myslím bude velmi pěkný zvukový upgrade
Má to i krásnou "louis vuitton" style krabici (forssell má obyčejnou kartonovou

, krásný stříbrný a barevný panel se spoustou světýlek, displejem a vzadu bohatý výběr konektorů...
Pokud člověk potřebuje ve studiu permanentně používat větší množství nahrávacích kanálů (pro bicí, celou kapelu apod.), tak je myslím Orion skvělá volba a poměr cena/výkon. Pokud většinu času člověk nahrává plus minus 2 kanály (zpěv, nástroj), asi bych se poohlédnul po zvukově sofistikovanějším dvoukanálu ...
Zítra zkusím AD DA loop
O Zen Studiu ještě popřemýšlím ...

To je asi opět spíš komplexní zařízení pro někoho kdo potřebuje all in one řešení v dobrém poměru cena/výkon v uspokojivé zvukové kvalitě). Já potřebuju skvěle znějící 2-4 kanály ... Asi nezbude než překonat lenost a ty věci vždycky vymontovat a vzít s sebou ...

Spíš to nakonec vidím na USBPre2