bassovy distortion pedal
Mě se tenhle MXR DI Plus hodně zamlouvá a nemyslím si, že by na něm nešlo jemné zkreslení. Vždyť se dá nastavit úroveň a navíc druhým poťákem mix s čistým signálem, tak nevim...lottewerther píše: Další možnost je MXR Bass DI Plus, to je higain, brutální zkreslení, které se dá míchat z původním signálem. Na lehčí overdrive nevhodné.
Rád bych věděl, jestli tvůj názor byla doměnka nebo praxe?
Tak jsem si dal docela na cas, ale nakonec jsem preci jen koupil... Po dlouhem zvazovani vsech pro a proti jsem z Thomanna objednal SansAmp Bass Driver Programmable. Uz dorazil, hral jsem si s nim zatim jen 1 den, ale spokojenost rozhodne velika... Mam-li to rict strucne: hraje to jak SVINA!!! Moznosti pouzity jsou ruzne, dobrej dibox, na domaci nahravani primo do compu taky fajn, ma to 3 presety, je to super simulace apara, ktera zni hodne presvedcive snad na vsech nastavenich od jemneho pres ultrahutny az po distortovany zvuk a muj Ampeg imho lepe nehraje... Distortion taky dobry, jakoby lampovy, ale ma uzasnou dynamiku. Nejbrutalnejsi pila tam mozna uplne nejde, to by asi jeste chtelo 1 klidne i spatnej ibanez nebo boss kytarovej distortion a poradnej kompresor pred to, nekdy to mozna zkusim...
Z tech zajimavejsich jsem si jeste v Aleximu hral s obema zkreslenima od EBS - to nelampovy me vubec nebralo, bylo snad jeste horsi nez boss... To lampovy me bralo dost, ale je moc mirny v tom, ze nedokaze tolik zvyraznit basy. Chapu, ze je to proste real lampa, a ze muj SanAmp je v tomhle jaksi papezstejsi nez Papez, ale nemuzu si pomoct, mne to proste vyhovuje vic, a ze je to jen simulace mi nijak zily nerve... Kazdopadne ta EBS lampa je taky hodne dobra, ale jina...
Z tech zajimavejsich jsem si jeste v Aleximu hral s obema zkreslenima od EBS - to nelampovy me vubec nebralo, bylo snad jeste horsi nez boss... To lampovy me bralo dost, ale je moc mirny v tom, ze nedokaze tolik zvyraznit basy. Chapu, ze je to proste real lampa, a ze muj SanAmp je v tomhle jaksi papezstejsi nez Papez, ale nemuzu si pomoct, mne to proste vyhovuje vic, a ze je to jen simulace mi nijak zily nerve... Kazdopadne ta EBS lampa je taky hodne dobra, ale jina...
Naposledy upravil(a) tankista dne 15 led 2007 16:23, celkem upraveno 2 x.
-
lottewerther
Zkoušel jsem to u Thomanna asi deset minut. Nechtěl jsem, aby to vyznělo jako odsudek. Mě se ta krabice hrozně líbila, ale měl jsem z toho pocit, že na jemnější zkreslení to úplně není. Ten mix poťák funguje dobře, gain zabírá tak jak má (u silnýho zkreslení), ale měl jsem pocit, že to v "nižších polohách" gainu nezní tak, jak si představuju lehčí bassový overdrive (dynamika a tak). Určitě to ale stojí za vyzkoušení.delay píše:Mě se tenhle MXR DI Plus hodně zamlouvá a nemyslím si, že by na něm nešlo jemné zkreslení. Vždyť se dá nastavit úroveň a navíc druhým poťákem mix s čistým signálem, tak nevim...lottewerther píše: Další možnost je MXR Bass DI Plus, to je higain, brutální zkreslení, které se dá míchat z původním signálem. Na lehčí overdrive nevhodné.
Rád bych věděl, jestli tvůj názor byla doměnka nebo praxe?