betelný sustain pedál

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

betelný sustain pedál

Příspěvek od jehlar » 11 čer 2008 17:29

Můžete mi někdo doporučit sustain pedál který by mechanicky něco vydržel. Používám k tapování delayů na live a zatím každý po nějaké době odejde do HW ráje - nebo pekla??

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Re: betelný sustain pedál

Příspěvek od Acid Punk » 11 čer 2008 17:55

jehlar píše:Můžete mi někdo doporučit sustain pedál který by mechanicky něco vydržel. Používám k tapování delayů na live a zatím každý po nějaké době odejde do HW ráje - nebo pekla??
Zkus opravit potak ;)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 11 čer 2008 21:32

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... c&start=45

Zalezi na tom, k jakym klapkam to je. Kazde klapky vyzaduji jinou polaritu pedalu.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Re: betelný sustain pedál

Příspěvek od jehlar » 12 čer 2008 07:57

Acid Punk píše:
jehlar píše:Můžete mi někdo doporučit sustain pedál který by mechanicky něco vydržel. Používám k tapování delayů na live a zatím každý po nějaké době odejde do HW ráje - nebo pekla??
Zkus opravit potak ;)
No sustain pedál má jenom spínač (alespoň doufám), já jsem používal tady ten http://www.organservis.cz/obchod/zbozi/210344/ (a nebyl to první).
Potřebuji ho k "tapování" delayů pro TCelectronic D-TWO, chtěl bych vědět jaké jsou zkušenosti s výrobky ostatních firem z hlediska mechanické výdrže. A nebo jestli je to jedno a mám dál kupovat levné pedály a sem tam vyměnit.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 12 čer 2008 08:53

No raději bych koupil ten jednodušší model sustain pedálu:

http://www.thomann.de/de/yamaha_fc5_sustain_pedal.htm

To Bespeco na mě dělá dojem možná zajímavého designu, ale tahle obyč. klasika z plechu je podle mě nezničitelná (max ti tam vypadne šroubek).

Pedály, které vydrží všechno se na tapování delaye moc nehodí

http://www.thomann.de/de/yamaha_fc4_sustain.htm
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: betelný sustain pedál

Příspěvek od a.tom.x » 12 čer 2008 08:56

Acid Punk píše:
jehlar píše:Můžete mi někdo doporučit sustain pedál který by mechanicky něco vydržel. Používám k tapování delayů na live a zatím každý po nějaké době odejde do HW ráje - nebo pekla??
Zkus opravit potak ;)
Sustain je switch, není to Volume/Modulation, kterej má pot. ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: betelný sustain pedál

Příspěvek od peteness » 12 čer 2008 09:43

jehlar píše:
Acid Punk píše:
jehlar píše:M%u16f%u17eete mi n%u11bkdo doporu%u10dit sustain pedál který by mechanicky n%u11bco vydr%u17eel. Pou%u17eívám k tapování delay%u16f na live a zatím ka%u17edý po n%u11bjaké dob%u11b odejde do HW ráje - nebo pekla??
Zkus opravit potak ;)
No sustain pedál má jenom spína%u10d (alespo%u148 doufám), já jsem pou%u17eíval tady ten http://www.organservis.cz/obchod/zbozi/210344/ (a nebyl to první).
Pot%u159ebuji ho k "tapování" delay%u16f pro TCelectronic D-TWO, cht%u11bl bych v%u11bd%u11bt jaké jsou zku%u161enosti s výrobky ostatních firem z hlediska mechanické výdr%u17ee. A nebo jestli je to jedno a mám dál kupovat levné pedály a sem tam vym%u11bnit.
Tohle Bespeco je kopie Bosse. Presne oznaceni bohuzel nevim, jednou jsem je oba nekde ocumoval a osahaval, mozna google napovi. Dlouhodobe jsem to nepouzival, ale ten Boss je uz vizualne neporovnatelne bytelnejsi, prestoze je designove hodne podobny.....a krom toho dvakrat drazsi :)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 12 čer 2008 12:11

Chci se zeptat, dokazala by tahle vec:
http://www.thomann.de/de/yamaha_fc5_sustain_pedal.htm
vysilat 5V signal?

Nebo jakym zpusobem ten switch funguje?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 12 čer 2008 12:18

zapnout/vypnout žádný CV
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 čer 2008 12:57

acid " to je spinac .. ked tam das 5V baterku , tak bude vysielat 5V signal :)
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 12 čer 2008 13:10, celkem upraveno 1 x.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 12 čer 2008 13:00

Pytkin píše:acid " to je spinac .. ked tam das 5V bareku , tak bude vysielat 5V signal :)
Jo, takze ok :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Odpovědět