Ahoj.
Prohledal jsem forum, ale potreboval bych jasnou odpoved v cem muze byt chyba. Stal jsem se stastnym majitel KRK rokit5 a zjistil jsem ze mi na PC brumi, jsou slyset jakoby procesy pocitace, kdyz nacita disk, kdyz pohnu mysi. A lehce piskaji. Ale kdy je napojim pres stejnou zvukovku k notebooku tak je vse v pohode. Ptam se tedy je to zdrojem v PC? A jak problem vyresit?
mas zemiacu slucku pc chassis-signalova zem-monitory-pc chassis, uzatvara ju ochranny vodic. osobne by som to riesil vyrobou napajacich kablov pre monitory bez zapojeneho ochranneho vodica, monitory su drevene a moc sa na ne nesaha. urcite by som neodzemnoval zasuvku, pocitac ma kovovu skrinu. ale svoj podiel ma aj pocitac sam, bordel co pocujes by z dobre urobeneho pocitaca nemal liezt von. hlavnym vinnikom ale bude zakladna doska, nie zdroj
aha, diky moc za radu. ale asi to prece jen bude trochu nebezpecne odstranit zemnici koliky z beden, nicmene na starych bednach jsem mel jen dvojzilne kabely. urcite to vyzkousim a poreferuju. cetl jsem o feritovych krouzcich, ruznych napetovych filtrech, ma toto nejakou cenu?
ja viem, ze je to trochu "hardcore" rada, ale takto isto som poriesil monitory aj ja. napajam ich cez dvojzasuvku urcenu iba na to a nic ine, kde som vybral zvnutra konstrukciu na stredove koliky. presne jak pise Kexik - monitory maju drevenu skrinu, takze necitim nejaky pocit nebezpecenstva.
skus pouzit na pripojenie zvukovky usb kabel s feritovymi filtrami (take tie valceky) ale nemyslim si ze to pomoze. inak, ked odstranis ochranny vodic z bedni, mas ich stale prizemnene cez signalovu zem. tu slucku proste musis rozpojit, ina moznost teoreticky neexistuje, jedine pasivny dibox s ground liftom, ale ten bud mrvi zvuk, alebo je hrozne drahy. napetovy filter ti takisto nepomoze, toto nie je signal zvonka