Brum na PC ano na notebooku ne

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
pandan
Příspěvky: 4
Registrován: 10 čer 2008 20:58

Brum na PC ano na notebooku ne

Příspěvek od pandan » 10 čer 2008 21:02

Ahoj.
Prohledal jsem forum, ale potreboval bych jasnou odpoved v cem muze byt chyba. Stal jsem se stastnym majitel KRK rokit5 a zjistil jsem ze mi na PC brumi, jsou slyset jakoby procesy pocitace, kdyz nacita disk, kdyz pohnu mysi. A lehce piskaji. Ale kdy je napojim pres stejnou zvukovku k notebooku tak je vse v pohode.
Ptam se tedy je to zdrojem v PC? A jak problem vyresit?

Diky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 čer 2008 21:51

notebook ide na baterky, ci na napajac? napajac ma dvojzilovy sietovy kabel ci trojzilovy?

pandan
Příspěvky: 4
Registrován: 10 čer 2008 20:58

Příspěvek od pandan » 10 čer 2008 21:52

notebook jsem zkousel bez zapojeneho zdroje i s, kabel k nemu je dvojzilovy

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 čer 2008 22:20

mas zemiacu slucku pc chassis-signalova zem-monitory-pc chassis, uzatvara ju ochranny vodic. osobne by som to riesil vyrobou napajacich kablov pre monitory bez zapojeneho ochranneho vodica, monitory su drevene a moc sa na ne nesaha. urcite by som neodzemnoval zasuvku, pocitac ma kovovu skrinu. ale svoj podiel ma aj pocitac sam, bordel co pocujes by z dobre urobeneho pocitaca nemal liezt von. hlavnym vinnikom ale bude zakladna doska, nie zdroj

pandan
Příspěvky: 4
Registrován: 10 čer 2008 20:58

Příspěvek od pandan » 10 čer 2008 22:50

aha, diky moc za radu. ale asi to prece jen bude trochu nebezpecne odstranit zemnici koliky z beden, nicmene na starych bednach jsem mel jen dvojzilne kabely. urcite to vyzkousim a poreferuju. cetl jsem o feritovych krouzcich, ruznych napetovych filtrech, ma toto nejakou cenu?

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 10 čer 2008 22:55

ja viem, ze je to trochu "hardcore" rada, ale takto isto som poriesil monitory aj ja. napajam ich cez dvojzasuvku urcenu iba na to a nic ine, kde som vybral zvnutra konstrukciu na stredove koliky. presne jak pise Kexik - monitory maju drevenu skrinu, takze necitim nejaky pocit nebezpecenstva.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 čer 2008 22:56

skus pouzit na pripojenie zvukovky usb kabel s feritovymi filtrami (take tie valceky) ale nemyslim si ze to pomoze. inak, ked odstranis ochranny vodic z bedni, mas ich stale prizemnene cez signalovu zem. tu slucku proste musis rozpojit, ina moznost teoreticky neexistuje, jedine pasivny dibox s ground liftom, ale ten bud mrvi zvuk, alebo je hrozne drahy. napetovy filter ti takisto nepomoze, toto nie je signal zvonka

pandan
Příspěvky: 4
Registrován: 10 čer 2008 20:58

Příspěvek od pandan » 10 čer 2008 23:07

z klasicke rozdvojky do zasuvky jsem odstranil koliky pro zem a brum zmizel!!!! dikyyyyyyyy moc

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 čer 2008 23:41

pandan : ale nejako na nu napis fixom ze NO GROUND a velke vykricniky ..

Odpovědět