Centrální vypínač do studia

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ahoj,
premyslim o reseni na centralni vypinac gearu do studia.
Reseni je spousta.. ale docela se mi libi reseni do racku. Narazil jsem u kamarada ve studiu na toto:
http://www.thomann.de/cz/furman_m10lx_e.htm

Docela dobre provedeni, dost zasuvek a zaroven stabilizator napeti spolu s vysuvnym svetlem.

Mate s toutu firmou nekdo zkusenost?

Jeste me zajima jedna drobnost - pokud centralne vypnu zarizeni - hlavne monitory,
tak by se snad nemelo nic poskodit ne? Ze by to treba hodilo peak a poskodilo monitory nebo tak?
Nepredpokladam, ze by uvnitr byla nejaka elektronika a ze kolibkovy vypinac na monitorech dela neco
jineho nez proste rozpoji mechanicky napajeni.

Diky za postreh.

Pytkin
Moderátor

Re: Centrální vypínač do studia

Příspěvek od Pytkin »

Furman je firma co toto robi strasne dlho .. Kazdeho co som videl v racku mat nieco taketo , tak mal Furman ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak to zni dobre, to by mohlo byt otestovanou hodne velkym mnozstvim uzivatelu.

Me to prijde do malyho studia good, ze to mas vse poruce.. akorat je to vse 3kolik 230V a nevim, jak bych pres to pripojil klasicky dvojkolik do zdroje tzn. klasicke adaptery.. a nebo zkusim jeste najit nejake jine reseni.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Normalne, pres redukci. Nebo si do jedny ty zasuvky strcis psa, jen pozor na proud. Jinak myslim ze je vicemene jedno jakou znacku koupis (pokud to nebude vylozene nejakej cinskej noname), kdyz to rozdelas, uvidis, ze v tom je stejne jen asi deset soucastek na tistaku deset krat pet centimetru a zbytek ty krabice jeprazdnej ;)
Docela dost jsem ve studiich videl jeste Samson a Americani maji jeste jednu rozsirenou znacku, kterou jsem zapomnel. Ale imho je to fakt fuk.

nixx

Příspěvek od nixx »

Kermitak: A má podle tebe použítí podobné krabice do 5000,- Kč nějakej reálnej přínos (kromě centrálního vypínače... takže například nějaká reálná užitečná stabilizace, filtrace) nebo je to spíš "pro dobrej pocit"? :-)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nelze od toho cekat zazraky, ale kdyz si vezmes, ze je to pes do racku, osvetleni, prepetovka, tak za rozumny penize to urcite smysl ma.

delayko
Vybavení

Příspěvek od delayko »

1604894-predam-vypinac-trojfazovy-25a-tahem-zapni-stiskem-vypni-1.jpg
toto je najlepsie riesenie :) ja vytahujem snuru zo zasuvky ale idem to tohoto :)

Odpovědět