Chroma Polaris

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Chroma Polaris

Příspěvek od bodyia » 08 led 2007 07:57

[right]http://bodyia.cz/bb-s-synth/chroma_polaris_side.gif[/right]Zdravím,
tady: http://bodyia.cz/view.php?cisloclanku=2007010501 je review mého posledního přírůstku do studia, poměrně vzácné Chromy Polaris. Je to subraktivní šetihlasý synth, menší bratr (sestra:-) gigantické Chromy.
Součástí hi-res fotky a MP3 ukázky.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 08 led 2007 14:56

No tak neni to spatne, docela se mi libi takova ta basova plocha na zacatku multitimbral dema, a zvuk je hodne konkretni a ty obalky opravdu rychle, ale asi bych volil jinej ARP.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 08 led 2007 18:19

Taky nemyslím, že je zázrak zázraků, ale baví mě to a zvuk má fakt dost svéráznej.
Jinej z ARPů... to je otázka. ARP v podstatě krachnul na tom, že pořád dokola recykloval stejný moduly (pomineme-li gigantickej průšvih s Avatarem). Takže buď 2500, 2600 (ano, to jsou správné volby:-)), Odysey přidává další hlas k Axxe, synth v Omni má stejnej filtr, Solina je taky recyklovaná v Omni, Quadra je mix Omni a Axxe... A Axxe i Omni doma mám, po 2600 jako dalším modulárním nástroji netoužím. Tak co mi zbývá...:-) Tohle má navíc spíš charakter jako eXpander, takže zajímavej úkrok stranou.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 09 led 2007 11:19

Odyssey a někdy až nebudu vědět co s penězma tak 2600 :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

mpa
Příspěvky: 52
Registrován: 26 led 2005 20:48

Příspěvek od mpa » 09 led 2007 15:08

Je pravda, ze polaris pouziva 80186 CPU?

diky
kilgore trout forever

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 09 led 2007 15:27

mpa píše:Je pravda, ze polaris pouziva 80186 CPU?
jj, je to tak, Intel Inside, jestli se nepletu, tak ho má i Chroma, že jo?

mpa
Příspěvky: 52
Registrován: 26 led 2005 20:48

Příspěvek od mpa » 09 led 2007 15:55

prave ze nema. Lidi to tvrdej, ale je tam motorola.Tak me zajimalo, jestli je to na polarisu stejny.
kilgore trout forever

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 09 led 2007 18:28

Jo, tak to popletlo i mě (teď jsem četl, Forrest uvádí, že za to může Todd - když dával interview pro Keys, tak to splet a teď to opakuje celej (skoro:-)) svět).

Ovšem Polaris 80186 využívá (odtud zřejmě ta záměna), schovává se na obrázku níž. A abych zabránil dalším zmatkům - 80186 nemá dostatečnou výpočetní kapacitu k sw emulacím zvuku, Polaris není VA! :twisted:

Obrázek

Odpovědět