cipy Curtis CEM a DAC AM6012

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

cipy Curtis CEM a DAC AM6012

Příspěvek od KAYKO » 08 zář 2006 12:29

Zdravim, mam taky mensi problem, neviem ci tu budem uspesny, ale skusim.

Velmi surne zhanam chipy CURTIS CEM3310,3340,3360, v pocte 9,6,6, ale bol by som vdacny aj za jeden.

A tak isto DAC AM6012, vyrabali to AMD, Philips a este zopar firiem.
Popripade ci tu niekto nema skusenost z nahradami tychto cipov.

Budem vdacny za akekolvek info, ne nete su nejake firmy, ktore ich ponukaju, ale tie ceny sa mi zdaju dost vysoke a neviem ako to je zo serioznostou.
Diky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 zář 2006 12:58

nahradou za AM6012 je DAC312HP od analog devices
http://www.analog.com/en/prod/0,2877,DAC312,00.html
je ovsem len pinovo kompatibilny = pobezi, ale ci bude zvukovo identicky, tazko povedat. ono to samozrejme nie je audio DAC, takze v tomto smere neverim ze ti nejaky profik poradi.

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 08 zář 2006 13:50

ok, diky moc, aspon neco.

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 08 zář 2006 14:01

len to ma jednu malu chybu, ze min. nakup 250$ a cip si stoji cca20.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 zář 2006 14:05

kayko: poziadaj ich slusne o vzorku. mozno ju dostanes zadarmo, alebo za postovne. no a tu by si ho mal dostat z ceska:
http://www.rswww.cz/zbozi.php?num_all=4 ... ce&KID=176

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 08 zář 2006 14:12

kexik, diky moc.

mpa
Příspěvky: 52
Registrován: 26 led 2005 20:48

Příspěvek od mpa » 08 zář 2006 19:27

koupil jsi memorymooga ? ;)

nekde doma bych mel mit urcite jednu 3340 mozna i 3310 (jestli je to EG). zbylo mi po oprave propheta 5. podivam se a dam vedet.

jinak CEM se daj koupit na:

http://www.winecountrysequential.com/ parta ex-SCI zamestnancu
nebo
http://www.synthtech.com/cems.html

na ebay celkem casto prodava nejakej ital balicky starejch chipu na OB8, P5 a tak. ten vychazi asi nejlevnejc - v prepoctu na kus.

u curtis chipu pocitej s cenou $20 vic.
kilgore trout forever

mpa
Příspěvky: 52
Registrován: 26 led 2005 20:48

Příspěvek od mpa » 08 zář 2006 19:34

jeste jsem vyhrabal info od winecoutry. nabidka kterou mi poslali cca. pred rokem

CEM 3320 (VCF) @ $45
CA3280G @$25
CEM 3340 (VCO) @$75
CEM 3310 @ $75 each
kilgore trout forever

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 08 zář 2006 23:03

mpa :) Ty si ma videl???


Jo je to tak , kupil som ho od mojho znameho z Nemecka, ktory ho mal pokazeny, ale bohuzial ocitol sa na stole nejakej hochstaplerskej nemeckej firmy, ktora miesto vymeny DAC AM6012, ktory bol vadny mu vymenila 21 Curtisov za vadne....... co dodat :shock:


Tak sa to snazime zachranit ako sa da. Najviac zhanam ten DAC, alebo nahradu, tym padom bude aspon monofonny(nastastie nevymenily vsetky CEMy asi nemali na sklade dostatok zlych)
A kamarat co mi ho robi, programoval Z80, ked este pozeral Sandokana s anglicakom v ruke, takze presvedcit Memorymooga aby bol monofonny by nemal byt tym padom problem.


Co je haluz, tak 3340 bola pre Memorymoog, nejak specialne modifikovana a udajne bezna 3340 je trochu ina. Este to prezistujem.
Ale velmi dakujem za info a pravdepodobne sa dohodneme.

Ako sa ma Chroma 8)


Inak som prijemne prekvapeny, myslel som si, ze nebude ziadne reakcia a to mi asi do minuty, co som to sem zavesil prisiel od nasho kolegu s ezone mail, ze ma tiez nejake Curtisy co mu zostali.

Este raz dik vsetkym.

mpa
Příspěvky: 52
Registrován: 26 led 2005 20:48

Příspěvek od mpa » 10 zář 2006 18:13

to vis par gear junkies se najde i v cesky kotline a na slovensky pahorkatine :)

nasel jsem:

1x vco cem3340 - prophetovskej. (memorymoog udajne potrebuje 3340 s bilou teckou)
1x vca cem3360

mam tady pak par dalsi veci (ICs, ruzny konfliky, a tak), pokud by mel nekdo zajem, nejlip o vymenu za neco jinyho, tak budu rad. shanim ssm obvody.

chroma se ma vyborne ... pred tejdnem jsem si poridil cpuplus ( http://www.rhodeschroma.com/?id=cpuplus ), takze se tesim az to bude nainstalovany.

preju hodne stesti a prubezne informuj, jak to jde. Memorymoog mi vrta hlavou, ale trochu se bojim do toho jit.
kilgore trout forever

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 zář 2006 18:42

Jake to SSM-ko shanis?Predpokladam ze v kusovem mnozstvi...Co stavis ?

mpa
Příspěvky: 52
Registrován: 26 led 2005 20:48

Příspěvek od mpa » 10 zář 2006 19:07

ssm2030 a ssm2040. po jednom kuse. mam moznost ziskat P5 rev2.
kilgore trout forever

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 11 zář 2006 22:52

mpa, dufam, ze nemyslis P5 z Brna?
Ta 3360 by asi mohla byt, dam vcas vediet, kamos co to dava do kopy mi hovoril, ze najprv by potreboval ten DAC, aby najprv zistil ci funguje vobec korektne ako monofonny.

Lowpass
Příspěvky: 25
Registrován: 12 bře 2004 08:10

Re: cipy Curtis CEM a DAC AM6012

Příspěvek od Lowpass » 02 bře 2010 11:29

Vecpu se sem také - nevěděl by někdo náhradu za AM6070 a DAC16F?

Odpovědět