CLAVIA NORD LEAD RACK2

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
bergi

CLAVIA NORD LEAD RACK2

Příspěvek od bergi » 10 bře 2003 00:26

CLAVIA NORD LEAD RACK-2...........Kdo si co o něm myslí?

ress
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2002 15:20

Příspěvek od ress » 10 bře 2003 13:39

Oproti konkurenci toho moc neumi, ale to je i jeho vyhoda - je jednoduchej, suprove se edituje, vsechny parametry maj tlacitko nebo potak, nic nehledas v menu.

Zvuk - idealni na basy a leady, mekke plochy z nej nedostanes. Nema sice efektovou jednotku (jen jednoduchej distortion), ale to nevadi, hraje dobre i bez ni.

Syncro / GJ

Příspěvek od Syncro / GJ » 10 bře 2003 13:48

Pozitiva: Nekompromisni zvuk, jednoduche ovladani, ctyri individualni vystupy.
Negativa: Ztisovani zakladniho zvuku pri vysoke rezonanci...

Genialni tam, kde chces kristalovy a pevny "seversky" zvuk. Snadno vynika i v komplexnich aranzich, dobre se prosazuje. Nezni zrovna moc analogove, je trochu moc hifi, ale jinak ma vsechny prednosti analogu, hlavne v ovladani. Vynikajici basy...

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 10 bře 2003 14:39

Ma specificky zvuk. neni to subtraktivni allrounder

NL2 2x se da poridit za 699,-€ v racku a 999,-€ s klapkama

Ztisovani pri plne rezonanci je nemoc digitalu a v sobotu jsem se presvedcil ze i analogu; AS RED SQUARE to dela taky a je to fullAnalog. divne :o)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CLAVIA NORD LEAD RACK2

Příspěvek od TOM-Thak » 23 zář 2009 14:32

Dotaz k NORDu - mate ho nekdo doma nebo meli jste ho nekdo? Kamarad si ho poridil a tvrdi mi, ze se neda automatizovat napr. v cubase pres CC#, jako to treba delam u viruse. Prijde mi to jako kravina.. pokud prece neco ma MIDI IN a prijima to midi, tak to musi jit automatizovat.. a nebo je to tak, ze to prijima jen MIDI synchronizaci, noty, velocity, pan, shift a bank select a vsecky ostatni parametry zvuku to nema udelany na CC# ?
Díky za info.. je to pro me dost podstata informace pred pripadnou koupi.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CLAVIA NORD LEAD RACK2

Příspěvek od Ondrash » 23 zář 2009 17:54

TOM-Thak píše:Dotaz k NORDu - mate ho nekdo doma nebo meli jste ho nekdo? Kamarad si ho poridil a tvrdi mi, ze se neda automatizovat napr. v cubase pres CC#, jako to treba delam u viruse. Prijde mi to jako kravina.. pokud prece neco ma MIDI IN a prijima to midi, tak to musi jit automatizovat.. a nebo je to tak, ze to prijima jen MIDI synchronizaci, noty, velocity, pan, shift a bank select a vsecky ostatni parametry zvuku to nema udelany na CC# ?
Díky za info.. je to pro me dost podstata informace pred pripadnou koupi.

Ahoj Tome. Je to samozřejmě blbost. Automatizace samozřejmě funguje normálně. Jinak já mám rackx taky a maximální spokojenost. Pevnější charakter než G2X, efektuju ho přes Korg M3.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CLAVIA NORD LEAD RACK2

Příspěvek od TOM-Thak » 23 zář 2009 18:38

Díky za info! Já si řikal, že to má jen nějak blbě nastavený.. nebo automatizuje nějakej nesmyslnej CC páč nord jich tolik nemá.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: CLAVIA NORD LEAD RACK2

Příspěvek od dendy » 23 zář 2009 19:34

ano, potvrdzujem to, CC automatizacia samozrejme normalne fici... tom-thak nevaj a kupuj je to neuveritelne paradna hracka:)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: CLAVIA NORD LEAD RACK2

Příspěvek od EXCOM » 23 zář 2009 19:55

a nema chalan zapnuty filter, ktory filtruje CC?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: CLAVIA NORD LEAD RACK2

Příspěvek od dendy » 23 zář 2009 21:10

haha no to by bolo dost vtipne :)

Odpovědět