fova píše:Na webu je toho vic, zvlast v anglictine.
Jo, částečně jsem prošel fórum CME, ale povětšinou jsou stížnosti na UF80. Najdou se však i kladné názory. Zkusím to, případně si domluvím zapůjčení. Ovšem při mých "schopnostech" hry na klavír to možná bude v pohodě.
Pocet oktav je diskutabilni zalezitost. Souvisi to s tvym dosavadnim stylem hrani a take s tvymi plany ohledne hrani do budoucna.
Jsou lide, kteri vytukavaji jednodussi melodie a sem tam nejaky ten akord a tam staci 5 oktav.
Ja si treba dnes uz nedovedu predstavit, ze bych mel petioktavovy master, protoze hraji v celem rozsahu sedmioktavove klaviatury. Po par letech s petioktavovou jsem zjistil, ze me to omezuje.
Ja jsem mel ted doma novou CME M-key 49 a byla to nejaka vadna serie. Cerne klapky hlasite klapaly a hraly az tak od 70% uderu. Pri jemnejsim hrani se vubec neozyvaly. Tak jsem to vratil a cekam na novou varku.
Koukal jsem na YouTube na nějaká ta nešťastná videa, kde klapky vydávají různé nemilé zvuky a musím teda uznat, že jsem měl asi opravdu štěstí. Moje UF70ka nic takového nedělá.