Co si myslíte o značce ART?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 27 říj 2008 10:13

Ono ta impedancia zavisi od zdroja, ktory tam mas pichnuty.....samozrejme najlepsie je nastavit impedanciu rovnaku aku ma vystup na zdroji. Pri kondikovom Neumanne tam mam okolo 2K.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 říj 2008 11:21

kexik tu nedavno pisal , naco je to dobre .. ta impedancia .. skus pohladat alebo vydrzat , nez ti to kexik napise znova ..

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 27 říj 2008 11:39

Hlavne budu obidva gerety impedancne prisposobene a nebude sa signal degenerovat na urovni zmien, ktore ma na svedomi nevhodna impedancia.
Minimalne to budes vnimat orezavanim vyssich frekvencii. V krajnom pripade sa potenciometer impedancie bude chovat ako HPF.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 říj 2008 13:23

kayko: ono je to zlozitejsie... impedancia zdroja a preampu nikdy nebude rovnaka v celom frekvencnom rozsahu, pretoze impedancia je frekvencne zavisla a pri mikrofone aj pri preampe zakazdym inak

skusim ciste prakticky: idealna impedancia sa musi zistit meranim a sice prepisknut mikrofon cez meraci reproduktor na roznych impedanciach a vyhodnotit namerane krivky, to je exaktny postup. idealna impedancia by mala byt uvedena v manuali mikrofonu. vacsinou to byva 600ohmov, kazdopadne ked to tam najdes, nastavis na preampe a vybavene. dalej plati, cim vacsia je VYSTUPNA impedancia trafa v mikrofone, tym vacsia impedancia vstupu na preampe je potrebna. vysoku impedanciu maju niektore paskove mikrofony, napriklad, aby sa ziskalo velke napatove zosilnenie, maju vela zavitov na sekundari a to znamena tenky drot a vyssi odpor a teda aj vyssiu impedanciu. dalsi fenomen, vystupne trafo a vstup preampu tvoria rlc obvod s rezonancnou frekvenciou, na ktorej pri slabom zatlmeni tohto obvodu vznika maximum (hovori sa tomu zvonenie trafa), pri pretlmeni sa zasa zacne prejavovat indukcnost trafa, co znamena ze trafo zacne zrat vysky. v praxi sa da teda pracovat tak ze naberas mikrofonom nejaky vyskovy nastroj (hi hat napriklad), hybes impedanciou a hladas polohu kde to nereze usi ale este neubuda vysok. ovsemze su mikrofony, ktore na hodnotu impedancie vobec nie su citlive a hraju skoro rovnako do hocakej hodnoty.
no a potom je tu este zavislost vstupnej impedancie a vlastneho sumu, kazdy preamp sumi pri istej impedancii najmenej a odchylka oboma smermi znamena zvysenie sumu. to ale je asi najmenej podstatne hladisko

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 27 říj 2008 15:00

Kexik, jasne, ze to ma trochu zlozitejsie pozadie, len som sa to snazil zhrnut uplne laicky.
Ale dik moc, aspon som si to ozrejmil.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 27 říj 2008 16:10

No, v mnuálech mých mikrofonů není o impendanci a ni zmínky :)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 29 říj 2008 23:04

U vsech svych mikrofonu jsem to velmi rychle zjistil na webu vyrobce.

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT » 19 led 2009 11:58

A co ten kompresor od nich PRO VLA? setakli jste se snim nekdo? Hledam prave neco k MPAcku..mozna bych poridil dbx 166..to je tezko rict ono ty dva prstroje by v racku vybydali moc hezky 8)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 19 led 2009 12:48

PRO VLA tady někdo má... EXcom tuším nebo... nějak sem to zahlíd v hudebním koutku... pochvalovali ho.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 19 led 2009 12:52

PRO VLA
<img src="http://cachepe.samedaymusic.com/media/q ... 7534f5.jpg" width="720">

PRO VLA II
<img src="http://www.musik-service.de/images/prx/ ... 94/i00.jpg" width="720">
ja mam PRO VLA II a znie fantasticky.. zvuk ktory cez to preleze dostane zivot, mierne ho roztahuje do sterea a je viac sytejsi.. tiez je pocut viac priestor ktory je v hudbe, zvuk zacne byt viac citatelnejsi, ktory je v predu a vzadu... je pocut naozaj rozdiel.. som s nim velmi spokojny..

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT » 19 led 2009 13:14

No Excome to jsou primo fantasticka slova. Ja jeste priseju do mlyna. Pouzival bych ho k preampu na kroceni zpevaka ci mistra na mluvene slovo :D
Takze se da rict ze je transparentni? Protoze na barveni mam MPAcko. A do budoucna kdyz vymenim MPAcko treba za Twinfinity od UA myslis si ze ten kompresor bude porad tim pravym?
Uprimne se mi ta kombinace MPA a VLA v racku bude strasne libit :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 19 led 2009 13:18

no MPA mam pocit ze ma KAYKO :) tak fundovane a sujektivne by sa mohol zas on k tomuto vyjadrit tiez ;)

UPDATE : aha, ty MPA mas :) tak nic...

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT » 19 led 2009 20:26

No právě ;-) mam, jen ten kompresor k němu doladit :-D

Odpovědět