Čtečka karet pro AKAI MPC 2000xl

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
ReaktoplazmAR

Re: Čtečka karet pro AKAI MPC 2000xl

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

kexik píše:nemas v tom len privelku kartu?
ja som myslel že može byt vačšia (a tak isto hdd ) a že sampler naformatuje len tolko kolko vie, alebo to tak neni ? :oops:

mkII

Příspěvek od mkII »

kexik: no to mě napadlo jí zformátovat v mpc, jenže právě to vůbec nevidí to zařízení. Mělo by to fungovat tak, že najedeš do load menu, a tam si vybíráš z dostupných devices, je tam na výběr flash rom, scsi 1-7, atapi/floppy.
Takže bych měl akorát vybrat ATAPI a mělo by to zobrazit nějaký parametry (popřípadě pokud v tom není karta napsat při pokusu o nějakou akci "not ready"). jenže když vyndam tu zipku a dam tam tu čtečku, není tam ani atapi v tom seznamu na výběr, je tam jenom floppy a na tom to napíše not ready takže je to asi nastavený že když není připojený ide zařízení tak je tam automaticky floppy v tom menu..

no a teď jak jsi postnul ten link tak tam se zmiňujou i o "invert ide cable" nevim jak to chápat, jestli jde o to nedat kabel obráceně? :? nebo jde přímo o nějakou úpravu toho kabelu..obráceně je snad těžký ho dát, protože jsou tam na tom konektoru ty plastový výlisky který ho právě orientujou správně, tak nevim..

Ještě mě napadá, jestli není chyba v napájení, já to o víkendu zas rozeberu a kdyžtak hodim i nějaky foto.

W.Cable: no ona myslim nemá žádnou indikační ledku, takže ne e. Ale jak řikáš, tim zdrojovým kablem by to možná bejt mohlo, uvidíme

kexik

Příspěvek od kexik »

este mozes mat nespravne najumperovany ten adapter. musi byt master. ved precitaj to forum co som ti nalinkoval. mas tam aj fotky. co sa tyka polohy kabla, pohladaj na doske mpc aj na adapteri okolo konektoru ciselne oznacenia. tam kde je 1 a 2, tam ma byt cerveny vodic kabla. tie vylisky niekedy nepasuju, uz som zazil ze bol konektor naschval naopak aby si vyrobca vynutil proprietarny kabel. vylisky jednoducho odrezes, ked tak...

mkII

Příspěvek od mkII »

no na master to mam, ale zkoušel sem i slave když mi to nešlo..ale to s tim datovym kabelem stojí za zkoušku, protože právě v tom threadu o tom jeden člověk píše, že je potřeba kabel právě bez toho výlisku. A eště jeden píše před tim, že jenom obrátil kabel a funguje to..tak zejtra vyzkoušim a dam vědět.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

mkII: tak ako to dopadlo? rozbehal si čítačku?

Odpovědět