kexik: no to mě napadlo jí zformátovat v mpc, jenže právě to vůbec nevidí to zařízení. Mělo by to fungovat tak, že najedeš do load menu, a tam si vybíráš z dostupných devices, je tam na výběr flash rom, scsi 1-7, atapi/floppy.
Takže bych měl akorát vybrat ATAPI a mělo by to zobrazit nějaký parametry (popřípadě pokud v tom není karta napsat při pokusu o nějakou akci "not ready"). jenže když vyndam tu zipku a dam tam tu čtečku, není tam ani atapi v tom seznamu na výběr, je tam jenom floppy a na tom to napíše not ready takže je to asi nastavený že když není připojený ide zařízení tak je tam automaticky floppy v tom menu..
no a teď jak jsi postnul ten link tak tam se zmiňujou i o "invert ide cable" nevim jak to chápat, jestli jde o to nedat kabel obráceně?

nebo jde přímo o nějakou úpravu toho kabelu..obráceně je snad těžký ho dát, protože jsou tam na tom konektoru ty plastový výlisky který ho právě orientujou správně, tak nevim..
Ještě mě napadá, jestli není chyba v napájení, já to o víkendu zas rozeberu a kdyžtak hodim i nějaky foto.
W.Cable: no ona myslim nemá žádnou indikační ledku, takže ne e. Ale jak řikáš, tim zdrojovým kablem by to možná bejt mohlo, uvidíme