Digidesign Control 24 - co je k němu potřeba?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
parek

Digidesign Control 24 - co je k němu potřeba?

Příspěvek od parek »

Ahojte,
ted na srazu jsem se na to poptaval Ecsona, nicmene mam jeste nevyjasneny otazky... Strucne a jasne; tahle konzole se da vzhledem k tomu, ze vysla inovovana verze, koupit za velice slusnej peniz, nicmene mi neni uplne jasny, co vsechno je k tomu jeste potreba poridit, aby to slapalo? Projizdel jsem ruzny fora a jsem jeste zmatenejsi :? Da se to pripojit i na digi 002 popr. 003? Napr. system Control 24 + Digi 003 rack + nakej a/d prevodnik s adatem by byl pomerne naslaplej setup za relativne maly penize :wink:
Vite nekdo pls?

Obrázek
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No, Digidesign tvrdi tohle:
System requirements: Digidesign-approved ProTools TDM system.

Takze z toho bych usuzoval, ze na digi00X ti to nepojede.

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Jestli funguje s 002 ci 003 netusim.

Na eZone je registrovanej Guitarhero - ten pracoval ve studiu kde ji meli co se pamatuju. Napis mu - http://www.pavelmarcel.listen.to/

Kazdopadne ale pokud se pro Control 24 rozhodnes, budes potrebovat poradny preampy. Ty od Focusrite ktery v tom jsou maj dost zoufalej zvuk. Nabirali jsme pres to kapelu Chancers a byla to mizerie. Tenhle pult je uzitecnej jen kv tem faderum, ale jinak v podstate nic moc neprinasi v porovnani s jinejma controlerama. Digidesign se snazil narvat hodne veci do jedny krabice za malo penez.

Proc radej nevemes nejakou vetsi ci mensi 24/96 Yamahu ? ty maj integrovany protools rizeni a vsechny tyhle zakladni remote funce jako Control 24. Krom toho bez debat lepsi preampy a navic v cene i prevodniky. Americani Yamahy takhle pouzivaj hodne casto.

http://www.yamahadigital.com/_products/ ... ction.html

.

kexik

Příspěvek od kexik »

http://www.digidesign.com/index.cfm?nav ... temid=4877
na nemeckej sajtne digidizajnu pisu ze je kompatibilny s LE... a z nejakych googlelinkov vypadla aj zmienka o kompatibilite s m-powered, co by znamenalo fakticky kupit len control a nejaku audiophile ciste ako dongle?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik + ukradnut alebo kupit LE , alebo M-powered ..

parek

Příspěvek od parek »

ECSON: no, DM1000 je pomerne hodne draha hracka uz, control 24 se ted v us pohybuje od $2500 do $4500... Navic tam nemas popisky jednotlivejch kanalu, coz mi u daw controlleru pride docela klicovy :roll:
Btw. netrvam na protools, cubase/nuendo mam najety daleko lip, nicmene v tydle cenovy kategorii na to zadnej solidni control neni. Nebo...?

Kermitak, kexik: narazil jsem na todle http://www.samash.com/catalog/showitem.asp?ItemID=67328
Otazka ovsem zni, jestli tak funguje i prave ten predchozi model (todle neni Control24 ale C24)?

kexik

Příspěvek od kexik »

medzitym som nasiel na fore digidizajnu ze s m-powered to neposlape. na webe sa povaluje pekna kopa sraciek... ale zarucene to bezi s digi001, napriklad, a toho musia byt v amerike plne smetiaky...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

parek : otazne je , co vsetko od kontrolera ocakavas .. artist seria ti nestaci ?

parek

Příspěvek od parek »

kexik: nj, ale co s digi 001?

Pytkin: to prave ne, chtel bych neco velkyho... a treba tascam US2400 nema ani popisky nebo vu metry, to uz je levnejsi dat dokupy 3x Uli BCF2000

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

parek píše: Pytkin: to prave ne, chtel bych neco velkyho...
prijde mi ze ti jde spis o dojem, nez o funkci : ) zvlast kdyz jsi psal ze cubase/nuendo mas najety daleko lip a presel bys jen kv tomu kontroleru.

na eZone srazu jsi mi rikal ze na celej ten Protools system mas 200, coz je hrozne malinko. Predpokladam ale v tom neni zahrnuta nemala castka za Pluginy ktery stojej 2x tolik co Native verze. Kdybys sel do Protools HD pod 600 za uplnej zaklad se nedostanes.

Bejt tebou zustanu v Nuendu ktery jak jsi psal mas nauceny, navic to cely za zlomek nakladu nutnej pro alespon zakladni protools system. No a delat v Digi 002/003 je tak jako tak vopruz, malej vykon, malo stop, milion omezeni. Spousta lidi z nich preslo na Logic 8 kterej je ted skvele vybavenej.

Dej pak vedet jak jsi to rozlousknul.

.

kexik

Příspěvek od kexik »

parek: s digi nic... tu tam budes mat zastoknutu na ocot, aby ti bezali protoolsy. control sa pripaja cez ethernetovy kabel rovno na pc. ale nemyslim ze mas inu moznost. LE bezia vzdy len s pripojenym hw, to je dementna digidesign predstava o ochrane proti kopirovaniu
a osobne by som si poriadnejsie precital, co ti pise ecson... myslim ze vie co hovori

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

parek : tascam nepodcenuj .. neviem ci aj US2400 to ma , ale hubert mal tu ich kartu s pultom .. FW XXXX .. A tam to bolo vyriesene tak , ze si mal displeje na spodku obrazovky taky pas .. je to low cost riesenie ale v celku efektivne ..

Odpovědět