digitalni 8 stopy player - dira na trhu?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

digitalni 8 stopy player - dira na trhu?

Příspěvek od tankista » 10 kvě 2007 13:05

- 1U rack zarizeni s displayem
- vevnitr HDR, ale cte i SD karty az do 4 GB
- usb, funnguje jako mass storage
- prehrava wavy, aify, oggy, atrac mp3...
- ma 8 out
- neobsahuje zadne nahravaci funkce narozdil od drahych multitracku

Taky mate obcas takove sny?

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 10 kvě 2007 19:31

mě by stačily i 4 out a wavy nebo aiffy a mp3. a ta sd karta by uplně stačila.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 11 kvě 2007 09:11

Ale jo i 4 bych si koupil

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 11 kvě 2007 14:46

No ak by to malo timestretching zrychlovanie / spomalovanie a instant start v style DJskych playerov, to by bola fakt bomba.

Ale inac to co pises uz existuje a volaju to notebook.

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 11 kvě 2007 14:49

Notebook je nespolehlivej a drahej, potrebujes k tomu nakou externi kartu, pak adaptery a dalsi kramy... Ja chci jenom prehravac do racku, kterej nic neumi

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 12 kvě 2007 20:57

Never tomu! Zopar liveactov som odohral z ntb a na nom skladba v kubase, a ziadne problemy, ani zablesk problemov. A to bol uz relativne stary kram 1.6GHz procesor, a este k tomu to ani nebolo ze multitrack stopy, ale zive vst aj vsti. No ale musim povedat, ze na instalacii OS boli cisto len veci potrebne na liveact, ziadny dalsi zbytocny garbage ako icq firefox rar a podobne pre hudbu nepotrebnosti.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 12 kvě 2007 21:16

Mmno pokud vim tak rada muzikantu to spolehlive resi VS-880 nebo VS-1680 ... ale to samozrejme nedas do racku.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 12 kvě 2007 21:49

Aaa, to som zabudol: latenciu. Ja som kedysi davno pouzival VS880, ale upustil som od nej koli zufalej latencii. Po stlaceni PLAY to trvalo asi tak 0.5sec kym sa prehravanie rozbehlo, to iste pohyby faderov atd. To ma prakticky kazdy multitrackom - oni su zrejme robene viac na recoding ako na pouzite ako "playback device". Aj ked ma o tych najvyssich modeloch Yamah a Rolandov usitovali, ze tam je latencia prakticky nulova, celkom sa mi tomu nechce verit kym nevyskusam.

Ak ten playback chces napriklad pre rockovu kapelu tam to asi nevadi, ale ak do elektroniky alebo nebodaj do DJskych setov, tak to je VELKY problem.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 12 kvě 2007 22:47

Cece s 880 osobni zkusenost nemam, ale delal jsem s 1680, 1880 a 2480 a zadnou latenci jsem nezaznamenal (nebo ze bych si to jen nepamatoval ?). Co se pohybu faderu tak pri cteni ultra-rychlych pohybu malilinkata latence je (na 2480tce) ale pokud tam nemas vylozene nejaky ptakoviny kde fader lita nahoru a dolu jak magor tak to asi neni nic co by cinilo problemy - ja s tim potize nikdy nemel.

S tim zpozdenim po spusteni si jist uplne nejsem ... pro ucely nahravani jsem taky nemel zadny stiznosti a vim ze kolega na to jel normalne koncerty s AncouK (klik bubenikovi, efekty, plochy a nektery syntaky) a nestezoval si ... ale chapu ze do elektroniky to je mozna kriticka vlastnost.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 13 kvě 2007 13:21

Hlavne to oneskorenie po spusteni. Pri beznych aplikaciach, pri nahravani , pro komponovani v studiu alebo doma to vobec navadi, ani to netreba a clovek to nesleduje. Ale na elektronike dost casto potrebujes odpalit start skladby presne na dobu uz iducej skladby, a tam sa nemas sancu presne trafit, ak je PLAY oneskorenie.

Napriklad aj Cubasa ma oneskorenie, to sme uz v inom fore preberali. Na to by bol asi najlepsi Ableton, ten som skusal a ten mal absolutne okamzity start. Asi je to naozaj soft na live, vyrobcovia nekecaju do vetra :)

Minuly tyzden som si v obchodiku skusal aj ZOOOMy a BOSSy multitracky, zoomy mali tiez oneskorenie, akurat BOSS BR-1200 startoval dost rychlo, to som uz nevedel posudit ci je alebo nie je oneskorenie, na to by som to musil skusit startovat do uz hrajucej inej skladby rovnakeho tempa.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 kvě 2007 13:45

Kluci,asi budu trochu mimo misu,ale uvedte mne do reality. Dejme tomu ze bych poridil nejaky HDR stroj. Chtel bych z nej jet podklady.Potrebuju dejme tomu 50 songu.Umi ta masina nekde do nejake banky natahnout ty wavy a sekvencer v klavesach potom podle cisla banky provede start a jede to???

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 13 kvě 2007 21:51

Nie, HDR tak vobec nefunguje. Tam mas len nahrate na hardisku viac stop naraz, ktore potom HRD stlaceim PLAY prehra. To je zakladny mechanizmus. HDR vacsinou vie aj nahravat viac stop naraz, preto sa vyuziva hlavne pri nahravani napr. kapely v terene. Pre playback si to predstav ze to je to iste ako WinAmp, akurat ze z hardisku prehava viac WAV suborov naraz. Cita vsetky data priamo z hardisku, preto (na rozdiel od samplera) nema ziadne banky, nemusis natahovat nic do pamati. Ale bohuzial to priame prehravanie z hardisku "vyraba" istu oneskorenu reakciu pri starte prehravania alebo pohybom sabli, ako sme diskutovali so Safom. Aspon tie starsie HDRka. Pri beznych pracach na co sa bezne HDR vyuzivat to nevadi, ale na playback ako to chce mat Tankista, to v niektorych pripadoch moze vadit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2007 22:48

no .. tak ma napada .. mozno rychlejsie ako PLAY by bolo JUMP to TC .. ze by si startoval tym ze skocis na dany timecode .. mozno to by mohlo chodit rychlejsie ..

Odpovědět