DIY standuino firmware upload

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
charonme

DIY standuino firmware upload

Příspěvek od charonme »

ma niekto skusenosti s uploadovanim firmwaru do standuino?

arduino IDE 1.5.2 mi pri pokuse o upload tohoto dava chybu:

Kód: Vybrat vše

ioctl("TIOCMGET"): Input/output error
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
processing.app.debug.RunnerException: Problem uploading to board.  See http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload for suggestions.
	at processing.app.debug.BasicUploader.uploadUsingPreferences(BasicUploader.java:126)
	at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1649)
	at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1608)
	at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1580)
	at processing.app.Editor$DefaultExportHandler.run(Editor.java:2408)
	at java.lang.Thread.run(Thread.java:724)
a ledka na prvom buttone blikne 3x

a druha vec ktorej nerozumiem je ze ci pri uploade treba zvolit moznost "s externym programmerom" alebo bez (netusim co je externy programmer, ani aky treba vybrat)

charonme

Re: DIY standuino firmware upload

Příspěvek od charonme »

skusam teraz na windowse a tam mi to pri uploade dava

Kód: Vybrat vše

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

MVD

Příspěvek od MVD »

Ahoj.
Vidim, ze si chces nahrat Frau.
a) IDE 1.5.2. je beta release a je primarne urcena pro arduino duo.
b) jdi na http://arduino.cc/en/Main/Software a pouzij stabilni verzi 1.0.5
c) stahni si FTDi driver http://www.ftdichip.com/Drivers/D2XX.htm a virtualni COM port na http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
d) vse je odzkousene na worshopech a chodi bez problemu na Windowsech
e) dulezite je aby tvuj RS232 USB prevodnik byl kompatibilni. Ten co kluci prodavaji je v pohode. Pokud mas jiny nemusi to fungovat.
f) kompletni postupy najdes na http://www.standuino.eu/bastl-skolska/
g) drzim palce, musi to fungovat, pokud neni HW chyba, jinak zkus svuj dotaz polozit na foru Standuino.eu a nebo jeste lepe na jejich Facebookovych strankach.

charonme

Příspěvek od charonme »

aha dik, ja mam tento prevodnik, skusal som ho s tym D2XX driverom a driver nehlasil ziaden problem. Vyskusam s tym virtualnym com portom...

ktory programmer treba pouzit pri uploade? mne ukazuje prednastaveny nejaky "AVR ISP"

EDIT: hmm nepomohlo, stale to iste. Inak co ma robit ten virtual COM port? nevsimol som si ziadnu zmenu oproti sposobu ktory som skusal predtym

ten upload ma fungovat aj ked je cely frau uz postaveny? netreba ho rozoberat? a co ten reset button - kedy presne ho treba stlacit? (dufam ze to co stlacam je naozaj reset button a ze tam este niekde nie je schovany nejaky dalsi reset ktory som si nevsimol)

MVD

Příspěvek od MVD »

Prostuduj si ten navod viz bod f.http://arduino.cc/en/Guide/Windows
Shrnu to
Standuino modul musi byt napajen ze zdroje nebo nove baterie.
Virtualni COM port potrebujes pro programovani pres USB do serioveho rozhrani Standuina (nebo Arduina obecne)

1 | Get an Arduino board and USB cable plus prevodnik
2 | Download the Arduino environment SW IDE Arduino
3 | Connect the board
4 | Install the drivers IDE nainstaluje svuj ovladac pro USB, muze fungovat, pokud ne, tak ten USB driver z toho meho odkazu a nakonec ten SW pro virtualni COM port
5 | Launch the Arduino application
6 | Open the blink example nepotrebujeme
7 | Select your board Uno
8 | Select your serial port Najdes si ten spravny COM port, Comp by to mel nahlasit
9 | Upload the program Frau si rozzipuj a nahraj soubory do adresare Arduina, cesta je uvedena v settings programu

Ostatni veci se nemusi nastavovat.

charonme

Příspěvek od charonme »

skusil som to teraz s pripojenim aj cez 9V adapter (v ubuntu bez dodatocneho doinstalovavania driverov alebo virtualnych com portov) a ked som pri uploade v spravnom momente stlacil ten reset button tak mi to okrem tej hlasky o kompilacii "Binary sketch size..." nenapisalo nic (ani ze upload successfull ani nic podobne), rt/tx ledky blikali ovela dlhsie (ako keby sa to tvarilo ze to naozaj prenasa data) a zatial sa mi zda ze sa aj prejavuje ta drobna zmena v kode ktoru som chcel vyskusat

Magion

Příspěvek od Magion »

pracuji s arduiny , AVR ( i s mozzi) apod, což je v principu to stejné - to jsou typické hlášky při uploadu do arduina, když:
1) máš v IDE vybraný jiný typ procesoru
2) u některých typů arduin to vyžadujících jsi nezmáčkl před uploadem reset
3) je chybně nahrán bootloader
Zkontroluj si též COM port.

MVD

Příspěvek od MVD »

Presne , tak jak rika Magion.

Porad jeste nevim (nevime), co mas za modul.
Frau synth je delan na Arduino Uno. Pokud mas fabricky Uno, musis k nemu mit vhodny shield, aby aplikace Frau fungovala. napajeni pak je zabezpeceno pres USB (vetsinou). Oproti Mozzi je ve Frau trochu jine zapojeni pinu vstupu a vystupu.
Pokud mas koupeny modul Standuina nebo udelany doma, napajeni je jen pres adapter.
Atmel musi mit nahrany bootloader Arduina. Pokud ne, popis je na strankach standuino.eu, jak nahrat bootloader.
Tvuj prevodnik RS232 USB musi byt kompatibilni s ovladaci FTDi, pokud ne, musis najit ovladace na strankach vyrobce (podle typu obvodu na boardu prevodniku).
Bez virtualniho Com portu nemuzes nahrat soft do Arduina (Standuina).
Jestli mas originalni Standuino, tak Standuino kompletne sestavene, s Atmelem co ma bootloader, napajis z adapteru, propojis prevodnik na listu a do usb compu. V compu mas nastavene Uno, virtualni port Com a uploadnes soft Frau. Nemackas zadny reset. Tak nam to funovalo na workshopech i pri modifikaci Standuina pro Mozzi knihovny. Muzes nahrat, jak Frau, tak Fra nebo drone.
Upload trva cca do 3 sekund. Ledky na FTDi prevodniku blikaji a na Standuinu komunikacni ledka.

charonme

Příspěvek od charonme »

predpokladam ze mam presne ten isty frau (udajne prvym majitelom poskladany na workshope standuino), ale rozdiel je u mna v tom ze nemam ten standuinacky rs232usb prevodnik, ale ten cinsky. (Inak Frau mi funguje aj ked je napajana cez tento moj rs232-usb, normalne hra aj bez 9v adaptera)

Teoreticky je mozne ze ten standuinacky rs232usb prevodnik vie sam poslat reset a preto ho netreba stlacat, ale ja ked zapojim iba vcc, gnd, tx a rx tak sam musim stlacit reset, pri tomto zapojeni mi to urcite bez manualneho stlacenia resetu neuploadne, to viem naisto.

Ubuntu ma pravdepodobne uz vsetky potrebne drivery, takze o toto som sa vobec nemusel starat, iba som to zapichol do usb a fungovalo to, akurat musim trafit moment stlacenia resetu.

no ale vo win7 mi to neuploadne ani s tymi drivermi, len to zostane visiet, ledky adaptera trochu bliknu a potom nic :(

MVD

Příspěvek od MVD »

OK rozumim.

Pokud mas tu opravdu prvni verzi Standuina, tak co vim, byla tam nejaka drobna chyba v zapojeni.
V tom pripade opravdu kontaktuj pres Facebook Ondreje nebo Vaska (duchovni tvurce Standuina) o radu. V opacnem pripade to muze byt pokus omyl, nez to odladis. Jinak je to super hracka - nastroj. Mozna , ze te kluci odkazi na nekoho v miste, protoze minuly rok u vas v Blave bylo na workshope asi 14 lidi, tak snad bude nekdo vedet. Je fakt, ze ten druhy pokrocily vikendovy workshop s programovanim byl jen v Praze.

charonme

Příspěvek od charonme »

ano je to nejaka starsia verzia, nie je tam napr. ten druhy trs jack socket na pedal

tak ale uz mi to ide aspon pod linuxom tak som rad

charonme

Příspěvek od charonme »

skusam teraz ci je pripojeny ten reset pin na serial konektore a zda sa mi ze nie je, takze preto to asi neide automaticky a musim stlacat reset button

Odpovědět