doepfer pocket control-používá někdo?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

doepfer pocket control-používá někdo?

Příspěvek od rfs » 18 bře 2006 21:20

používáte někdo tenhle midikontroler?Jaký je váš názor?

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 19 bře 2006 01:07

kamarat ho ma uz asi 4 roky a je spokojny. funguje este stale bez problemov. ja som sa na nom tiez par krat hral a prisiel mi ok.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 28 bře 2006 09:51

Měl jsem ho a byl v pohodě a hlavně celkem nezničitelnej, plechovej akorát na moje pacičky trochu malej. Teď mám většího bratříčka Drehbank a taky spokojenost. Dokonce nebyl ani v krabici, která je vycpaná starejma novinama jako Pocket Control - do dneška nezapomenu na ten výraz toho prodavače v Kölnu co mi Pocketa vybalil z krabice a tam byly zmačkaný Süddeutsche Zeitung. Byl červenej jak rajský jablíčko a já mrcha jsem si neodpustil poznámku jestli to je u německého zboží obvyklé. :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 28 bře 2006 16:12

Doepfer je fajn firma, jejich výrobky se dělají někde u Českýho Těšína, tedy alespoň moduly do A-100:-) Kámoš pocket měl, ale už ho nepoužívá, kdybys chtěl, mohl by asi být for sale.
OT: Teď jsem u Thomanna jen tak z legrace koupil Cordial MIR (http://www.thomann.de/thoiw2_cordial_mir_prodinfo.html) a musím říct, že použitelnost a variabilita mě doslova zaskočily. Ten kontrolér je výbornej, umí naprogramovat v podstatě dokoliv, na jedno stisknutí/otočení dokáže poslat i víc různejch parametrů, sysex v pohodě.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 29 bře 2006 09:49

vypadá to zábavně. Kolik různých parametrů umí poslat na jedno zakroucení (hlavně mě zajímají sysexy)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 29 bře 2006 20:32

atomx: 6 různých sysex naráz. Stáhni si z http://www.mircontrol.com/index_d.htm mir editor a simulator, po instalaci bude v němčině, update 1.020 z něj dělá AJ verzi. Registrační číslo může být libovolný, MIR si na tohle nehraje:-) Tam můžeš prozkoumat všechno. Doporučuji taky na vyzkoušení stáhnout nějaký už hotový presety, tam je hezky vidět funkčnost.
btw: má to dva základní módy, první je direkt ovládání, tj. co kroutič či tlačítko, to jednoznačná funkce. Druhý mód je multiplex, kdy prvním encoderem přejíždíš po parametrech, který chceš nastavit (až 32 na displeji/programu) a druhým enconderem určíš hodnotu.
RAM má 128kB a záleží na uživateli, co tam nacpe, teď tam mám 8 programů na Logic a nástroje a v paměti mi to zabírá 2,3%:-) Za 35 babek super hračka, už jenom jako přenosný remote pro Logic výborný. Škoda, že není wireless, to by teprve bylo něco!

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 30 bře 2006 09:59

hmm 6 tak to je super, s tím by se dalo vyblbnout s DX7 - třeba společně editovat amplitudový obálky na DX7 .... no potěšil jsi mě Bohdane :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 08 dub 2006 18:53

Právě jsem dodělal stránku o MIRu, když je tady: http://bodyia.cz/view.php?cisloclanku=2006032101

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 09 dub 2006 12:18

Tak za ten litr to koupím :)

DeTee
Příspěvky: 50
Registrován: 08 říj 2005 00:13

Příspěvek od DeTee » 10 srp 2006 16:15

bodyia píše:Doepfer je fajn firma, jejich výrobky se dělají někde u Českýho Těšína, tedy alespoň moduly do A-100:-)
Asi nevíš, kde přesně se to dělá. Z Těšína pocházím a ničem takovém nevím. Odkud máš tuto informaci?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 10 srp 2006 17:13

Prý snad Krnov.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět