Drum machine se vším všudy.
-
jiri.simek
Drum machine se vším všudy.
Udělal jsem si zálusk na nějakej automat, ale k mému udivu už nikdo nic nevyrábí. Vyjma BOSS
, který alspon dyzajnem nevypadá vůbec věrohodně, a na netu jsem si o nich moc nepočet.Yamaha,
Roland, Korg prakticky nic, alesis zase jenom takovou hračku pro kytaristy. Hledám vyspělého
nástupce R8, R70, kde je jak výborné programování paternou, tak zvuků (Pitch, decay, nuance atd)
Existuje tedy nějaký vyspělý drum machine, která dobře napodobuje živé bicí a zároven obsahuje i editovatelné
elektronické??
, který alspon dyzajnem nevypadá vůbec věrohodně, a na netu jsem si o nich moc nepočet.Yamaha,
Roland, Korg prakticky nic, alesis zase jenom takovou hračku pro kytaristy. Hledám vyspělého
nástupce R8, R70, kde je jak výborné programování paternou, tak zvuků (Pitch, decay, nuance atd)
Existuje tedy nějaký vyspělý drum machine, která dobře napodobuje živé bicí a zároven obsahuje i editovatelné
elektronické??
- ECSON WALDES
- Profesionál
Presne, SPS-1
Je to dokonalej automat, nejvic me bavil elektro model sp12 (prace se samply z EMU sp12) analog TR zvuky byly taky supr a supr i kovovy FM zvuky.
Sekvencer je klasika variace na TR-x0x, hlavni silou je zvuk a synteza, skoda jen ze ma pouze 6 vystupu (teda co si pamatuju:)
Vedle JoMoX nejlepsi drummachine co jsem slysel !!!
Nevite kolik stoji ?
Je to dokonalej automat, nejvic me bavil elektro model sp12 (prace se samply z EMU sp12) analog TR zvuky byly taky supr a supr i kovovy FM zvuky.
Sekvencer je klasika variace na TR-x0x, hlavni silou je zvuk a synteza, skoda jen ze ma pouze 6 vystupu (teda co si pamatuju:)
Vedle JoMoX nejlepsi drummachine co jsem slysel !!!
Nevite kolik stoji ?
EUR 1.350,-
docela se mi líbí i ten jejich novej monomachine. Má totálně úchylnej design
http://www.sidstation.com
docela se mi líbí i ten jejich novej monomachine. Má totálně úchylnej design
http://www.sidstation.com
uchylnej? spis tomu chybi este tlacitka pod klavesnici aby to bylo uplne jako sh1000 - 2000 :)
OT ohledne drumboxu - my favourite jsou Linndrum a tr505 a prislusne kity neopousti moji Battery :) 505 je mozna plecka, ale plecka co se mi libi a hodi se pro me lofi-dubo ucely:)) rozhodl jsem se ze si uz nekoupim zadnej hw synth, ale kdyby byla naka dobra cena na 505 tak bych si udelal mozna vyjimku:))
OT ohledne drumboxu - my favourite jsou Linndrum a tr505 a prislusne kity neopousti moji Battery :) 505 je mozna plecka, ale plecka co se mi libi a hodi se pro me lofi-dubo ucely:)) rozhodl jsem se ze si uz nekoupim zadnej hw synth, ale kdyby byla naka dobra cena na 505 tak bych si udelal mozna vyjimku:))
- ECSON WALDES
- Profesionál
LinnDrum je MASO !!!
Je to 8 bitovej Eprom sample Drummachine tak jako EMU Drumulator, SCi Drmutraks, Oberheim DX, mam ten zvuk strasne rad, tr909 nema vedle nich sanci:)))
Linn tech automatu delal vic: Linn LM-1, LinnDrum, Linn 9000 ...
z Linn9000 pak byl odvozen AKAI MPC-60 /MPC3000 na kterym Roger Linn s AKAIem spolupracoval.
--
SPS-1 za 1,350 eu , UF to je docela dost ... ale je to supr stroj.
snad ho udelaji jako rack verzi bez sekvenceru !!!!
Je to 8 bitovej Eprom sample Drummachine tak jako EMU Drumulator, SCi Drmutraks, Oberheim DX, mam ten zvuk strasne rad, tr909 nema vedle nich sanci:)))
Linn tech automatu delal vic: Linn LM-1, LinnDrum, Linn 9000 ...
z Linn9000 pak byl odvozen AKAI MPC-60 /MPC3000 na kterym Roger Linn s AKAIem spolupracoval.
--
SPS-1 za 1,350 eu , UF to je docela dost ... ale je to supr stroj.
snad ho udelaji jako rack verzi bez sekvenceru !!!!
-
jiri.simek
- ECSON WALDES
- Profesionál
R8, R70 a pod. jsou jen starosti prinasejici limitovany masiny.
A co nejakej AKAI MPC-2000 ?
ta prvni generace je ultra levnoucka - sekvencer je obrovskej a pocet zvuku (samplu) neomezenej muzes jich mit miliardy - to je nejlepsi koncepce drum automatu (generator + sekvencer) jakej kdy prisel na trh, je to otevreny navic moznosti archivace a prenosu dat jsou diky SCSI (CDrom/Zip/Hdd) naprosto idealni
o vyhodach veleho dislaye, poctu audio vystupu a moznostech editaci samplu ani nemluve
A co nejakej AKAI MPC-2000 ?
ta prvni generace je ultra levnoucka - sekvencer je obrovskej a pocet zvuku (samplu) neomezenej muzes jich mit miliardy - to je nejlepsi koncepce drum automatu (generator + sekvencer) jakej kdy prisel na trh, je to otevreny navic moznosti archivace a prenosu dat jsou diky SCSI (CDrom/Zip/Hdd) naprosto idealni
-
jiri.simek
Já chci R8 - R70 zduvodu jejich zvuku. Je to sice pro mě nepochopitelný,
ale treba original TR707 mi proste zni o poznani lip, nez tytez samply z CD. (Stejnou zahadu mám , když stahuju mp3 v prijatelny kvalite z nejakeho noveho alba a oni zni ve stejnem bitrate proklate ruzne... to bylo fakt jen na okraj
). Pro me je MPC asi zbytečný, protože to samý mi uděla počítač. Bohužel komplexní sadu R8 R70 jsem nikde nenašel, protože waveformy nikdo nedává. Jen hotový zvuky. Takze da se verit boss nebo ne?
ale treba original TR707 mi proste zni o poznani lip, nez tytez samply z CD. (Stejnou zahadu mám , když stahuju mp3 v prijatelny kvalite z nejakeho noveho alba a oni zni ve stejnem bitrate proklate ruzne... to bylo fakt jen na okraj
-
gogo
-
Syncro / GJ
Ja mel kdysi Boss Dr.550 Mk.2 a byl jsem s nim vcelku spokojen, dneska se da koupit za hubicku. Mel dva zakladni problemy - absence individualnich vystupu a pomala reakce na hustsi tok MIDI dat. Oba tyto problemy byly odstraneny v pozdejsich evolucnich stadiich, takze napr. Boss Dr.770 je vcelku dustojny automat. Po pravde receno ale moc nechapu, v cem (krome ceny) je vyhoda dedikovaneho biciho automatu proti treba Emu MP7 nebo jinemu kvalitnejsimu grooveboxu... Jinak si nemyslim, ze by Boss byl primarne nejak neduveryhodny, zvuk byl ok a ja dodnes pouzivam nektere samply, ktere jsem si tehdy nahral na datku. Co od toho bubenika vlastne vsechno chces? Tady se michaji dva ruzne pristupy - analogove a pseudoanalogove bici syntezatory a proti nim sample based masiny. Na zvuky TR najdes spoustu ruznych emulaci, ale pokud chces i akusticky znejici drums, nezbyde nez poridit sample based pristroj, at uz rompler, nebo treba ono MPC.
-
jiri.simek
Takže co vlaste chci. Osobity bubenik, kterej ma svy jasny zvuky ,ktery nejsou trendovy, ale funkcni.
(u mě je to tak, že když dělám bicí a nemůžu přijít na vhodnej zvuk, sada z R8 mi ho vyřeší).
ale.... Roland/boss taky dělal bicí ala mc303 - Mc505 a tu sadu uplne k smrti nenavidim. Ta je proste
hrozne levna. Jestli me pamet neklame tak Boss 202 ji mel vsobe taky. (PS: takovej ten debilni drum ana
bass atd). Libila by se mi sada R8 akorat s vetsim vyberem TR zvuku.(Ono to chce tim kopakem
trosku podkopnout). A hlavni pozadavek je editace jednotlivejch zvuku (pitch, decay, nuance) a
dobre resenou kvantizaci. a cena do 350 Eur. Bohuzel jsem nenasel k ukazky k BOSS 670 ani manualy.
PS: Chci to jen jako doplnujici nastroj. Ne na tom delat kompletni bici..
(u mě je to tak, že když dělám bicí a nemůžu přijít na vhodnej zvuk, sada z R8 mi ho vyřeší).
ale.... Roland/boss taky dělal bicí ala mc303 - Mc505 a tu sadu uplne k smrti nenavidim. Ta je proste
hrozne levna. Jestli me pamet neklame tak Boss 202 ji mel vsobe taky. (PS: takovej ten debilni drum ana
bass atd). Libila by se mi sada R8 akorat s vetsim vyberem TR zvuku.(Ono to chce tim kopakem
trosku podkopnout). A hlavni pozadavek je editace jednotlivejch zvuku (pitch, decay, nuance) a
dobre resenou kvantizaci. a cena do 350 Eur. Bohuzel jsem nenasel k ukazky k BOSS 670 ani manualy.
PS: Chci to jen jako doplnujici nastroj. Ne na tom delat kompletni bici..
-
felix
Kopeme co to dá!
Ahoj, Já mám Jomoxe AirBAse, a je to 100% záležitost, je fakt super! Jestli chceš kvalitní bicí je Jomox jasná volba,samostatné výstupy,mraky editace,výborný zvuk-100% ho doporučuji, oproti 909,707,hračkám od Bosse je kvalitnější a flexibilnější.