Dynamická hra na PADY

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Musiclab Kolín
Příspěvky: 69
Registrován: 06 led 2008 00:46

Dynamická hra na PADY

Příspěvek od Musiclab Kolín » 24 led 2008 14:02

Ahoj, rád bych chtěl vědět, jestli při hře na pady používáte dynamiku, nebo hrajete tzv na tvrdo s pevně danným Velocity. Já osobně si nedokážu představit hrát bicí se zaplou dynamikou. Těžko se to krotí, ale samozřejmě je to ovlivněno taky i kvalitou padů. Co Vy?
MPC2500; RP300; HS50M; T7

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 led 2008 14:13

Ja si zas moc nedokazu predastavit hrat pouzitelne bez dynamiky. To pak bude akorat robot s rozhozenou synchronizaci. Nejlepe mit jeste moznost nastavit nebo vybrat krivku citlivosti.

Musiclab Kolín
Příspěvky: 69
Registrován: 06 led 2008 00:46

Příspěvek od Musiclab Kolín » 24 led 2008 14:23

Ano, i ta jde nastavit. U mě aspon ze tří modu. V podstatě to používám pro bicí a ty potom edituju. Pro styl, který dělám "Hip Hop" tzv kick-kick-snare až tolik dynamiku není potřeba. U této hudby to vidím možná jako požadavek normalizované velocity. dynamiku většinou dělám kompressorem. Příjde mi to lepší volba pro to co dělám.
MPC2500; RP300; HS50M; T7

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2008 14:30

v hiphope mas ale spustu slabych kopakov a snarov mimo doby
niekedy sa to riesi druhym samplom, ale niekedy nie
rozhodne v hiphope dynamiku treba

Musiclab Kolín
Příspěvky: 69
Registrován: 06 led 2008 00:46

Příspěvek od Musiclab Kolín » 24 led 2008 14:43

jak poslouchám, tak poslouchám. neslyším, ale muziky je spousta. Je pravda, že někde jsem to slyšel a přišlo mi to spíše jako nesruzumitelný snare, který při nizším velocity strácel razanci. Možná to byl jen suběktivní pocit, možná záměr. A samozřejmě hudba bez dynamiky je mrtvá...
MPC2500; RP300; HS50M; T7

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey » 24 led 2008 14:49

Musiclab, ako to myslis, ze robis dynamiku kompresorom??

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 led 2008 14:49

Jo takhle, no tak to bych to snad radsi naklikal mysi. Ja myslel, ze chces hrat na pady, abys z toho dostal "zive" bici:) V pripade, ze z toho chces dostat uniformni hiphop, tak to asi bude spis kontraproduktivni. Jak pise kexik, casto se pouziva vic kopaku a virblu, ktere davaji ruzne durazy a tvori trochu jiny druh dynamiky, ale s tim ti pady imho moc praci neusnadnej.

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 24 led 2008 15:05

Vypnutím dynamiky na PADech se podle mě ochuzuješ. Říkám tomu jevu "nehoda" - ťukáš si do PADů a náhodou se někde netrefíš, někde ťukneš víc, někde míň... a semtam se zadaří, že to dává smysl a je z toho pěknej groove. Tam kde je potřeba dynamika na pevno, tam si velocity doklikám myší v Cubase. Dynamika je důležitej prvek každýho rytmu - nemáme přece jen kopáky a virbly.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Musiclab Kolín
Příspěvky: 69
Registrován: 06 led 2008 00:46

Příspěvek od Musiclab Kolín » 24 led 2008 15:13

Možná je to opravdu tím, že pady, ktere mám nejsou tak kvalitní a dynamická hra je obtižná. Souhlasím, že beat není jen o kicku a snare, a dynamická hra na percuse nebo tomy je sto a jedna!
MPC2500; RP300; HS50M; T7

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 24 led 2008 15:16

Chce to cvik - jako ostatně všechno. Mám KORG PADkontrol a nemůžu si ho vynachválit. "Nehodovost" vysoká. :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2008 15:17

skus si kupit normalny drumpad, na ktory sa hra palickami. to je imho nebe a dudy, preto som si nekupil ziadny triggerfinger

Musiclab Kolín
Příspěvky: 69
Registrován: 06 led 2008 00:46

Příspěvek od Musiclab Kolín » 24 led 2008 16:14

Obrázek

Já to mám kombinovaný...
MPC2500; RP300; HS50M; T7

Musiclab Kolín
Příspěvky: 69
Registrován: 06 led 2008 00:46

Příspěvek od Musiclab Kolín » 24 led 2008 16:15

pěknej odraz:-) ted si všímám
MPC2500; RP300; HS50M; T7

Musiclab Kolín
Příspěvky: 69
Registrován: 06 led 2008 00:46

Příspěvek od Musiclab Kolín » 24 led 2008 16:21

TO:PiKey
Myslím to tak, že rovný beat kompresuju/limituju aby pumpoval, tím mu dodám "dynamiku"
MPC2500; RP300; HS50M; T7

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 24 led 2008 18:42

cokoliv bez dynamiky je dost v háji...mě například teď nedávno kamarád z jedné rockové kapely dal za úkol jejich notám přiřadit kvalitní klavír...jo, není problém, jenomže ty noty byly bez dymaniky, ten člověk dynamiku neumí v Cubase dělat...a tak potom ta klavírní stopa zní strašně monotónně, syrově a roboticky...a ještě si potom stěžovali, že to tak špatně zní, když mi to dodali bez dynamiky (kupodivu, smyčce se stejnou absencí dynamiky se jim naopak líbili, blázní jsou to)...a mimochodem díky této jejich zhovadilosti přišli nejspíš o možnost mít ve skladbě Ivory a dají si tam něco ze sampletanku nebo battery..
sorry za mírný OT, ač k dynamice...jen jsem chtěl napsat, že mám špatné zkušenosti s čímkoliv bez dynamiky, je to hrůza...a jinak, já když hraji bicí přes dynamické sensory (v mém případě klávesy), tak na dynamiku při samotné hře dost kašlu a piplám jí hezky až potom v klidu myší...samozřejmě při takovém způsobu musí člověk přesně vědět, jak ta dynamika má znít, musí to cítit...

Odpovědět