Edirol PCR 1

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Edirol PCR 1

Příspěvek od elektri » 08 zář 2007 13:07

Ahoj,

Mám takový zajímavý problém s ovladači, potřeboval jsem použít USB port a místo kabelu od foťáku jsem vytahnul ten od Edirolu (za chodu Windows).
Když jsem po té Edirol opět připojil, tak si pro něj Windows samy zvolily ovladač "Zvukové zařízení USB" přiímo od Microsoftu, zkoušel jsem ovladače vyměnit, ale nejde to.
Když jsem manuálně nakopíroval drivery do potřebných složek ve Windows a zkusil Edirol opět najít jako nový HW, tak si to našlo jako nějaké "složené zařízení PCR1 + Zvukové zařízení USB", ale driver funguje zase pouze ten windowsácký.

Problém je v tom, že mi tím pádem nefunguje ASIO, dočasně to řeším použitím Asio4All, ale je to podstatně horší, tak bych to rád vyřešil elegantněji, než novou instalací Windows.

Za každý nápad předem děkuji.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 08 zář 2007 15:29

Hmmm divne.....to sa ti stalo za chodu nejakej host aplikacie?......skusal som to tu nasimulovat ale ked pripojim zariadenie naspat a restartujem host aplikaciu tak tam mam spravny driver......Skus uplne odinstalovat edirol driver....pomocou uninstal utilitky z CD, restartovat a potom znovu korektne nainstalovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 zář 2007 23:45

tiez si myslim ze je to divne .. s usb mam ale skusenosti , ze ak sa uz taketo nieco stane .. tak uz nepomoze ani svetena voda .. len FORMAT C:

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 09 zář 2007 11:17

hubert: kdyz se to stalo, tak host aplikace nebezela, zkousel jsem presne to co rikas, ale jakmile windows objevily nový HW, tak mu okamzite priradily ten jejich univerzalni driver.

Mozna by to slo nejak vyresit tim, ze si windows ty drivery nebude automaticky hledat sam, ale pocka az na manualni nastaveni, toho bohuzel nevim jak docilit.

Kazdopadne dekuji za ochotu a pomoc.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 zář 2007 13:59

elektri : este ma napada .. pouzi odinstalator driverov .. potom ich znova normalne nainstaluj .. a potom pripoj zariadenie ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 09 zář 2007 14:12

Pytkin: tak se to delat musi, protoze drivery jdou nainstalovat pouze kdyz je zarizeni odpojene, takze to taky neni ono

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 zář 2007 14:29

elektri : no tak potom jedine format c:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 zář 2007 14:29

elektri : Este ma napada .. skusal si rozne USB porty na pocitaci ?

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 09 zář 2007 14:34

zkoušel jsem všechny 2 USB porty co mam :) nakonec to stejne dopadne na ten format, bohuzel musim nejdriv zalohovat asi 70GB dat a nemam harddisc navic, takze jedine na DVD

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 zář 2007 14:37

elektri : odporucam ist do obchodu a kupit disk .. alebo si niekde pozicat .. jednak na DVD to budes zalohovat hrozne dlho a jednak je DVD velmi nespolahlive medium .. teda ak ti na tych datach zalezi :)

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 09 zář 2007 14:43

byla by to jen záloha na dobu toho toho formátu, pak bych to tam zase dal zpet, protoze ty data potrebuji mit na disku....asi to zkusim vyresit tim zapujcenim, mame tady asi 200 pocitacu v siti, takze bych to v krajnim pripade mohl hodit k nekomu i pres optiku.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 13 zář 2007 10:35

nevyhodou systemu windows XP je, ze si pamatuje 10 zarizeni usb co pouzivas a ostatni ignoruje. tvuj problem vyresi kdyz si zobrazis v systemu skryte usb zarizeni a VSECHNY do jednoho vymazes. pak by ti to melo jit normalne.

Odpovědět