efektování violoncella

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

efektování violoncella

Příspěvek od Fractal » 25 čer 2009 10:06

Ahoya, tak sem tady po dlouhé době zavítal... no a moc se toho tady nezměnilo :lol:

Kámoška nahrává cello přes snímač a mic. Chtěla by nějaký effektor. Software jsem ji vymluvil, aby nemusela tahat noťas a podobně, a že bude stejně chtít na "něco" šahat při vystoupení. Takže ji hledám nějakou kytarovou, nebo jinou krabičku, která má dva vstupy, mezi kterými jde vyvažovat-míchat, a která má řadu efektů... Napadá někoho něco vhodného? Existuje něco takového přímo pro akustické smyčcové nástroje?

Napadl mě Korg Kaoss Pad KP3, má vstup pro mic a linku.
Naposledy upravil(a) Fractal dne 25 čer 2009 12:12, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: efektování violloncella

Příspěvek od Cyril » 25 čer 2009 10:29

No abych ti potvrdil tvoje skutecne skromne a neprezirave znejici "moc se toho tady nezmenilo", tak ti odpovidam prispevkem, ve kterym nenapisu nic, co by ti pomohlo, akorat si do tebe rejpnu, zvysim si o jeden pocet prispevku (coz me temer privede k orgasmu) a pak dodam GAMEBOY RULEZ.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: efektování violloncella

Příspěvek od Fractal » 25 čer 2009 10:31

Cyrile, já tě můžu! :D

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: efektování violloncella

Příspěvek od delay » 25 čer 2009 10:36

K čemu by jí byl efekt typu Kaoss Pad? Přece nejde ovládat najdenou s haraním na cello... Já bych si k cellu dokázal představit třeba wah pedál, za to bych zařadil příjemné zkreslení a zakončil to krabicí typu echo/delay.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: efektování violloncella

Příspěvek od Tudy » 25 čer 2009 10:41

Fractal píše:Takže ji hledám nějakou kytarovou, nebo jinou krabičku, která má dva vstupy, mezi kterými jde vyvažovat-míchat, a která má řadu efektů..
Problém bude to, že oba vstupy musí mít preamp.
Myslím, že míň nepříjemností by přinesl malý mixík se dvěma vstupy a efektovou smyčkou (třeba Tapco MIX60). A do něj zapojit efekt dle výběru. Hlavní výhoda bude v tom, že samotný zvuk čela nebude mrven převodníky.
No a nebo rovnou mixík se zabudovanou efektovkou, ale to bude dost omezený na přepínání efektů...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: efektování violloncella

Příspěvek od Fractal » 25 čer 2009 10:42

Oukej, takže nejvýhodnější by byl nějaký šlapací multiefekt. Nějaký tip do 10 tis.?


Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: efektování violloncella

Příspěvek od delay » 25 čer 2009 10:47

Stačí třeba SansAmp Para Driver DI - vybornej DI doplněnej o použitelný zkreslení blendovatelný se suchým signálem, krom toho, když Fractal píše, že už hraje, tak to předzesílení snímače musí mít nějak pořešené. Na mikrofon jsem nemyslel, to by pak doopravdy připadal v úvahu malej mix a udělat FX smyčku nebo přímo nějakej multiFX, třeba DigiTech to měl takhle řešený (vstup pro MIC i LINE), ale kvalita zvuku těch FX a ovládání je o ničem (měl sem BNX3).

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: efektování violloncella

Příspěvek od Tudy » 25 čer 2009 10:52

Jo, tak jestli je ten snímač už s předzesilovačem, tak to jo. Ale i tak je potřeba vyřešit to smíchání. A nebo to vůbec neřešit a efektovat jen ten snímačový signál - tím by se v případě nějakých větších delayů, nebo nedejsatan zkreslení, omezil vznik zpětné vazby
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: efektování violloncella

Příspěvek od delay » 25 čer 2009 11:01

Možností je poměrně dost, takovejch podlahovejch mixerků nebo splitterů taky není málo a chce to mít celkem technicky jasnou představu jak to má fungovat. Nemám ponětí, co udělá rozdíl fází mikrofon/linka, když se přivedou do jednoho FX (hlavně takovej delay/echo musí znít odlišně a dohromady by to podle mě nemuselo být ideální), tohle duální snímání to mírně komplikuje...

Odpovědět