Elektrické bicí a pady

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Elektrické bicí a pady

Příspěvek od Ctirad » 06 zář 2006 16:50

Je tu někdo, kdo se v těchto věcech vyzná? Chtěl bych si něco takového koupit na blbnutí a taky proto, že bytostně nesnáším cokoliv programovat v sekvenceru. Nemusí to mít vůbec žádné zvuky, stačí MIDI. Klidně i bazar.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 zář 2006 16:55

ja som kupil toto, zrejme najlacnejsie mozne riesenie
http://www.thomann.de/thoiw2_millenium_ ... 2d3aa0f953
a som v podstate spokojny. v pripade vacsej midi farmy mozno vadi ze to vysiela vsetky noty na kanali 1 a nejde to nijak nastavit.
zvuky su samozrejme nanic a hlavne je kazdy pad jednohlasy, takze trebars virbel znie hodne komicky. pri midi je to ovsem jedno.
varianta je nieco ako octapad, z ebaya to kupis cca za rovnaku sumu.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 06 zář 2006 17:21

LOL! Já jsem právě našel u muzikera přesně tohle, akorát pod názvem Medeli DD306 a je to přesně to, co jsem si představoval. Jediná nevýhoda je, že se ot nedá výhledově zabudovat do normální bicí soupravy, ale to už bych toho chtěl moc.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 06 zář 2006 17:47

ja to resim na live a obcas i na nahravani nejak takhle
http://www.castleparty.com/image.php?sr ... ire_04.jpg

a pady co postupne dokupuju (ted 3 cinely a 6 padu) jedu pres starickou vykopavku alesis D4 do midi, ale jak tak koukam tak ty des po necem trochu jinym, no ona ta D4ka se da za 3t v klidu sehnat a par padu se da i se stojany obcas na inzeratech videt treba i za 2t. a to je pak trosku jiny kafe nez plastikovy hracky od casia, octapad i kdyz je uz taky starecek je ale solidnim resenim a taky se da sehnat levne treba na ebayi

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 06 zář 2006 20:18

Jak jsem psal, chci to v tuhle chvíli především na blbnutí. Nejsem bubeník. Mám nějaké minimální základy z doby, kdy moje tehdejší kapela měla u nás zkušebnu, takže jsem si za bubeníkovu soupravu občas chodil sednout.

Výhledově bych si ale chtěl pořídit nějakou normální bicí soupravu a doplnit jí pady a triggery. Jak je to vůbec s kompatibilitou toho HW? Když si kopím třeba ten zmiňovaný alesis D4, můžu k tomu připojit libovolné pady/triggery nebo je to ještě podle výrobce?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 06 zář 2006 22:10

Ctirad píše:Jak jsem psal, chci to v tuhle chvíli především na blbnutí. Nejsem bubeník. Mám nějaké minimální základy z doby, kdy moje tehdejší kapela měla u nás zkušebnu, takže jsem si za bubeníkovu soupravu občas chodil sednout.

Výhledově bych si ale chtěl pořídit nějakou normální bicí soupravu a doplnit jí pady a triggery. Jak je to vůbec s kompatibilitou toho HW? Když si kopím třeba ten zmiňovaný alesis D4, můžu k tomu připojit libovolné pady/triggery nebo je to ještě podle výrobce?
do toho alesisa mozes napichat pady a trigery od koho chces. ono to vsetko funguje na rovnaky sposob

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 07 zář 2006 00:36

kexik píše:ja som kupil toto, zrejme najlacnejsie mozne riesenie
http://www.thomann.de/thoiw2_millenium_ ... 2d3aa0f953
a som v podstate spokojny.
Předpokládám, že ty pady mají dynamiku a vysílá jí i po MIDI. A co pedály a latence?

Za předpokladu, že interní zvuky nebudu vůbec používat, je v tom nějakej zásadní rozdíl nebo problém oproti mnohem držaším profi řešením
(srandovní design ponechme stranou)?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 07 zář 2006 08:05

Ctirad píše:Jak je to vůbec s kompatibilitou toho HW? Když si kopím třeba ten zmiňovaný alesis D4, můžu k tomu připojit libovolné pady/triggery nebo je to ještě podle výrobce?
K D4 můžeš připojit i telefoní sluchátka místo padů (tuším, že perkusista z Kamelotu používal jakési potažené květináče a pod nimi měl právě ta sluchátka - dost si ale užil s nastavením).
Poslední verze firmwaru měla už dost vychytané nastavení citlivosti, dynamické křivky i "noisegate"
Pedál je u D4 určen především k přepínání zavřené/otevřené Hi-Hat, ale lze s ním přepínat i programy.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 zář 2006 10:07

Ctirad píše:
kexik píše:ja som kupil toto, zrejme najlacnejsie mozne riesenie
http://www.thomann.de/thoiw2_millenium_ ... 2d3aa0f953
a som v podstate spokojny.
Předpokládám, že ty pady mají dynamiku a vysílá jí i po MIDI. A co pedály a latence?

Za předpokladu, že interní zvuky nebudu vůbec používat, je v tom nějakej zásadní rozdíl nebo problém oproti mnohem držaším profi řešením
(srandovní design ponechme stranou)?
ma to jackove diery na dva pedaly, su k tomu ale "pedale" ktore su skor na smiech. mne to netreba - jeden z nich som angazoval ako sustain pedal k midikejbordu a druhy zahodil. treba dokupit festovnejsie pedale, ale to nie je drahe. na pedaloch tusim nie je dynamika, ale nie som isty (preverim).
latencia je v pohode, nic nepozorujem. ked tak, neni problem posunut celu frazu v sekvenceri, ale sedi mi to nachlp. idem do midi in na audiophile a nahravam do fruity studia.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 zář 2006 11:43

Sem byl v kseftu a rikali mi, ze M-Audio Axiom ma paradoxne mnohem lepsi pady, nez Trigger Finger. Jen predavam dal...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 zář 2006 12:50

trigger finger je shit. skusal som, chcel kupit... kazdopadne som zistil ze potrebujem palicky (koli virblom)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 07 zář 2006 14:24

jasny, bez palicek je to vopruz.

http://www.stagg.cz/index.php?prods&pro ... d=25001571

tomuhle fakt říkám ulet

asymetrix
Příspěvky: 76
Registrován: 13 úno 2006 13:19

Příspěvek od asymetrix » 07 zář 2006 14:34

Tudy píše:K D4 můžeš připojit i telefoní sluchátka místo padů (tuším, že perkusista z Kamelotu používal jakési potažené květináče a pod nimi měl právě ta sluchátka - dost si ale užil s nastavením).
Zhodou okolností som predvčerom objavil stránku s návodom na výrobu DIY padov z kelímkov od margarínu
http://www.electronicpeasant.com/projec ... etoms.html
Aj ďalšie DIY projekty na tých stránkach vyzerajú zaujímavo (Solid state percussion synthesizer, Vacuum tube synthesizer... :))

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 zář 2006 14:38

Ja zas nechci palicky, ale pouzivat jen prsty.

offtopic> tyvoe: http://www.electronicpeasant.com/projec ... tubes.html
http://www.electronicpeasant.com/projec ... drums.html

Jak moc by bylo narocny postavit treba ten syntak?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 zář 2006 14:51

Cyril píše:Ja zas nechci palicky, ale pouzivat jen prsty.

offtopic> tyvoe: http://www.electronicpeasant.com/projec ... tubes.html
http://www.electronicpeasant.com/projec ... drums.html

Jak moc by bylo narocny postavit treba ten syntak?
zabudni... hlavne je to donebavolajuca blbost, pouzit na vsetko lampy. ovsem na pozicii vca a filtra je to zaujimava moznost.
bolo by to dost drahe, jedna dvojita trioda stoji okolo 300kc, trafka by sa museli davat navijat na zakazku, atd. a hlavne je to hi-voltage, pri babrani s lampami ta to moze pohodlne smarit o zem.
a spat k teme

Odpovědět