Elektricke MIDI bicie... co poviete na to?
Elektricke MIDI bicie... co poviete na to?
Zdravim Vas, rad by som si zadovazil elektricke bicie, nieco taketo:
http://muziker.sk/elektronicke-bicie/bi ... dd-65.html
Nahravam rozne podklady, povacsine ludovkove, a bicie party robim cez klavesy rucne. Nikdy som nehral na klasickych bicich, ale tukanie cez klavesy sa mi zda niekedy neprakticke, tak ma napadlo zadovazit si elektronicke s MIDI vystupom. Nemam moznost si to vyskusat, kedze v mojom okoli nieco podobne nikto nema... Mam ale dojem ze palickami by sa mi bicie party nahravali lepsie... Ma niekto skusenost?
Dakujem za postrehy...
http://muziker.sk/elektronicke-bicie/bi ... dd-65.html
Nahravam rozne podklady, povacsine ludovkove, a bicie party robim cez klavesy rucne. Nikdy som nehral na klasickych bicich, ale tukanie cez klavesy sa mi zda niekedy neprakticke, tak ma napadlo zadovazit si elektronicke s MIDI vystupom. Nemam moznost si to vyskusat, kedze v mojom okoli nieco podobne nikto nema... Mam ale dojem ze palickami by sa mi bicie party nahravali lepsie... Ma niekto skusenost?
Dakujem za postrehy...
KORG PA3x PRO
Re: Elektricke MIDI bicie... co poviete na to?
ja myslim ze by sa to nahravalo lepsie , ako tukanie do klavesnice ..
Podla mna je klavesnica pre nahravanie pohodlnejsia. Kedysi velmi davno sme do kapely kupili podobne bicie Yamaha DD55 ako doplnok k akustickym perkusiam prave s tym, ze sa to da pouzit ako MIDI kontroler so siedmimi padmi a dvoma pedalmi. V skutocnosti to vsak bolo velmi tazko pouzitelne, pretoze sa jedna o tie fakt najsitnejsie pady, ake sa daju vyrobit. Reagovalo to dost nepresne (obcas s dealeyom) a dynamicky velmi nevyrovnane, podla toho, kam si pad trafil, pretoze to ma len jeden maly piezosnimac v strede padu. Ja osobne to neodporucam. Je sice fakt, ze ja som klavesak a mozno aj preto sa mi lepsie natukaju bicie na klaviature, ale v kazdom pripade to povazujem skor za detsku hracku, nez seriozny nastroj/kontroler. Najlepsie by podla mna bolo neponahlat sa a ist si to najprv vyskusat do nejakej predajne.
ja by som odporucal radsej nieco taketo : Roland SPD-30 OCTAPAD

naucit sa hrat na bicich dajaky cas potrva, tu mas k dispozici aj normal palicky, mozes aj rukami.. je to aj velmi inspirativny gear

naucit sa hrat na bicich dajaky cas potrva, tu mas k dispozici aj normal palicky, mozes aj rukami.. je to aj velmi inspirativny gear
a tu je pekna prezentacka SPD-30 Octapadu
a tu trosku viac o octapade
a tu trosku viac o octapade
jo spd30 som si pozical na weekend domov .. a dost ma to bavilo ..
dakujem za postrehy, no musel by som si to vyskusat, a cana Rolandu je dost vysoka oproti tej Yamahe... predsa je to 700EURskoro... to uz je na moj ucel privelky luxus asi. do tych 200EUR ako stoji yamaha by sa mi to zdalo optimalne... idealne je asi si to pozicat od niekoho a vyskusatPytkin píše:jo spd30 som si pozical na weekend domov .. a dost ma to bavilo ..

KORG PA3x PRO
alco : Jasne .. ale mozno toto by ta mohlo zaujimat .. Urcite to bude lepsie ako ta Yamaha .. Hubert to ma v predajni .. Pytal som sa na to , a povedal , ze samozrejme to neni tak dobre ako SPD30 .. tam je fakt paradna ta izolacia padov .. ale inak ten alesis je vraj super , za ty prachy ..
http://www.on-board.sk/performance-pad- ... thegory=16

http://www.on-board.sk/performance-pad- ... thegory=16

Dakujem, urcite uz je ta cena prijatelnejsia, ale kedze sa v tom nevyznam dopodrobna, v com je prosim ta ten Alesis nelspi od Yamahy? kvalitnejsie membrany? alebo v com je vyhoda, a preco by som mal zvolit ten... Zvuky budem tahat aj tak VSTi cize zvukova banka ma nejak nezaujima... necham si poradit... Ma ten alesis napriklad nozny pedal?
KORG PA3x PRO
k alesisu mozes pripojit nozny pedal .. ale to iste aj k tej yamahe .. ta yamaha uz na pohlad mi pride hrackarska .. ten alesis na mna posobi serioznejsie .. ale sak chodi si to najlepsie osahat .. nech zistis rozdiel sam ..
Já bych tedy raději šel na doma, a na takové to domácí nahrávání (notabene na lidovky a klídek, kde se při tom člověk moc nerozpřáhne) do "klasických" el.bicích a ne do takto řešených padů.
Samozřejmě u mě hraje to, že technicky na bicí bych to uhrál, jelikož jsem zvyklý na normální sadu.
Možná by tě to i takto trochu obohatilo a naučil se hrát na bicí tak, jako normální bubeník.
Třeba MEDELI DD501 by ti mohly úplně postačovat.
Samozřejmě u mě hraje to, že technicky na bicí bych to uhrál, jelikož jsem zvyklý na normální sadu.
Možná by tě to i takto trochu obohatilo a naučil se hrát na bicí tak, jako normální bubeník.
Třeba MEDELI DD501 by ti mohly úplně postačovat.
jackies : bicie su urcite fajn, ale fakt si myslim, ze tomu clovek potrebuje seriozne venovat dost casu aby to aspon za nieco stalo.. a za dalsie, zaberaju relativne vela miesta.. predpokladam ze alcoTN to chce do svojho domaceho studia... a tam sa tlacit so sadou bicich musi byt celkom peklo, nehladiac na to, ze ak by chcel nahravat tak musi presadat za bicie.. takto da jeden stojan k stolu, efekt velmi podobny, ma to poruke.. ja v tom vidim viac vyhod

Nižšie - hračkovejšie - verzie tej Yamahy DD-xx mali konektor pre kopákový pedál bez dynamiky, čiže len NoteOn /Off . U tej 55ky neviem ...
Len tak nahodou som si vsimol, ze ten Alesis Performance Pad niekto prave predava aj na midi.cz Pozri inzerat ID: 89491
neposles nejaky priklad dacoho co si urobil tukanim do klavesnice?