ELEKTRON Machinedrum SPS-1UW+ MkII

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
LSRA23

ELEKTRON Machinedrum SPS-1UW+ MkII

Příspěvek od LSRA23 »

Čau, nemáte někdo zkušenost s touto mašinkou. Nějak nemůžu odhalit, jak ukládat zvukové kity tak, aby byly vázané na nějakou banku (je jich 128). Jednotlivé banky můžu ukládat do pamětí zvlášť, ale v kitech můžu vyvolávat pouze jednu (načtena do ROM) a když kit změním, odkazuje se stále do té načtené ROMkym takže musím změnit i tu načtenou banku. Pro nahrávání to neni problém ale pri livku je nevyhovující, abych při změně skladby musel načítat ještě příslušnou banku. Nevíte někdo?

48cube

Re: ELEKTRON Machinedrum SPS-1UW+ MkII

Příspěvek od 48cube »

Mrknul jsem kratce do manualu a krome zjisteni, ze Octatrack je uplne jinej druh (viz. tvoje PM), jsem na nic kloudnyho neprisel. Vypada to, ze Elektron ma extra smysl pro abstraktni konstrukce :-)

Jakou banku mas na mysli? Banku snapshotu (stranka 3 v manualu) nebo banku patternu?

Z toho mala co jsem pochopil, tak v Extended modu jde navazat kit na pattern (strana 35 v manualu), takze bych cekal, ze kdyz prepnes behem zivyho hrani pattern, tak bude mit na sobe vzdycky nastavenej kit. Je to to, ceho chces docilit?

LSRA23

Příspěvek od LSRA23 »

Ahoj, dík za zprávu, ale neni to ono. V tom extended módu to funguje jak píšeš, že si načítá příslušný kit k jednotlivým paternům, ale kit umí loadovat samply pouze z ROM (příp. RAM) paměti. Já sice moc samplování neholduji, ale koupil jsem z druhé ruky tu +Drive uw verzi, která je rozšířená tuším o tu paměť 128 snapshotů a 128 samplebanků. Do každé samplebanky se vejde cca 20 samplů, což je docela pěkné číslo v násobku.

Měl jsem naplánováno, že si buď vytvořím jednotlivé banky pro kicky, hh, snary, efx..... a nebo co banka to zvuky nějakého jinde vytvořeného tracku, který si přes midi zanesu do elektronu a domníval jsem se, že jednotlivé kity se budou moct odkazovat právě do té samplebanky, což mi nějak nejde (jediné jak to jde, že banku načtu do ROM, do které se odkazuje kit - ale dost špatně si to představuju při "živém" hraní) a spíš si myslím, že dělám něco špatně.

Machinedrum naplňuje mé představy a jak píšu, samply bych ani nepotřeboval, ale když jsem koupil tuhle verzi, tak bych ji chtěl i plně využít a příjde mi, pokud tuhle verzi mašiny dali do oběhu, že by mohlo být efektivněji využitelné než způsob jaký popisuji.

LSRA23

Příspěvek od LSRA23 »

Tak z Elektronu psali, že to jde pouze mnou popsaným způsobem, tedy naloadovat banku do ROM, což pro live je docela neefektivní, ale už aspoň nebudu hledat něco co nejde.

Odpovědět