Ospravedlnujem sa za takuto "mimo" temu, ale viem, ze su tu ludia, co mi mozno poradia. Zaujimaju ma nove repraky Fane Axiom, ktore sa aktualne vyrabaju.
http://www.fane-acoustics.com/public_ht ... s2/ax1.htm
Ma s nimi niekto skusenosti ? Na nete som nasiel akurat pozitivne ohlasy na Alnico model, inac vobec nic. Akurat ten Alnico model stoji cez 8litrov a mna teda zaujimaju preto skorej tie standardne modely... Inak Prodance ich predava podla vsetkeho...
FANE Axiom (to su git. repraky :)
-
rastis: tady asi s takovymhle dotazem neuspejes..
jinak ja mam ve svym starym hiwattu 4x12" fane speakery (ovsem pozor, jedna se o repraky ze 70.let) a je to neskutecnej rachot... tim chci rict, ze bych radeji sledoval ebay a zkusil najit tyhle stare repraky... (ty same se davaly napr. i do sound city boxu)

jinak ja mam ve svym starym hiwattu 4x12" fane speakery (ovsem pozor, jedna se o repraky ze 70.let) a je to neskutecnej rachot... tim chci rict, ze bych radeji sledoval ebay a zkusil najit tyhle stare repraky... (ty same se davaly napr. i do sound city boxu)
viem - kamos ma original 4x12" Hiwatt, preto sa zaujimam o tieto nove Fane, co su zhruba zac. Original povodne Fane sa vyskytuju velmi zriedkavo a osobne by som sa asi bal kupovat 30 rocny git. reprak - predsa len je to najnamahanejsia mechanicka suciastka...nick_valensi píše:rastis: tady asi s takovymhle dotazem neuspejes..![]()
kexik - pri reprakoch neviem, ale pri git. snamacoch mam nacvicene ze Alnico (Aluminium Nicel Cobalt zliatina) hraju cistejsie a ostrejsie, ferrity sa uz dlhe roky nepouzivaju, ale hrali sice silnejsie, ale tupo a strkovite. Ale mam zaroven prakticky vyskusane, ze velky vplyv ma tvar cievky - predsa len magnet ako taky zvuk nerobi.
a teraz naspat k Fane Axiom

ja som hovoril o reprakoch, nie o snimacoch, o tych neviem nic...
pri repraku ked mas slabsie magneticke pole, mas horsi gyracny faktor a preto horsie Qe, co ma za nasledok vyssie skreslenie. pri hifi reprakoch sa alnico uz 30rokov nepouziva, ale imho to je zaklad "stareho" zvuku gitarovych repier, teda okrem neskutocne makkej a zle tvarovanej membrany. proste z nechceneho sa stava chcene
stary reprak by som ani ja nekupil, on sa rad rozpadne, zvlast ked bol hrany vo vlhku, je to celuloza...
pri repraku ked mas slabsie magneticke pole, mas horsi gyracny faktor a preto horsie Qe, co ma za nasledok vyssie skreslenie. pri hifi reprakoch sa alnico uz 30rokov nepouziva, ale imho to je zaklad "stareho" zvuku gitarovych repier, teda okrem neskutocne makkej a zle tvarovanej membrany. proste z nechceneho sa stava chcene
stary reprak by som ani ja nekupil, on sa rad rozpadne, zvlast ked bol hrany vo vlhku, je to celuloza...