Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3101
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od hombrefeo » 09 dub 2010 14:06

myslite si, ze ma cenu prikoupit k fatmanovi 2 i jednicku, jsou ty dve verze dostatecne odlisne?

a jeste jedna vec. je pravda, ze Joemeek VC1Q dokaze dosti "zjemnit" signal z digitalniho zdroje, treba nordmodularu?

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od matucha » 09 dub 2010 16:19

je to vec na praseni... jestli potrebujes extra chlupatou lampu na naboreni nejakejch perkusivnich loopu nebo buhvi ceho, tak si to za tech par supu, za ktery se to z druhy ruky prodava porid. Ten kompresor v tom je fakt prase a lampa taky ;).

kvaca
Příspěvky: 16
Registrován: 22 dub 2010 08:29

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od kvaca » 22 dub 2010 11:01

...na druhou stranu ale je třeba dodat,že snad každý Fatman zní o hodně lépe než obdobné VST rádobysimulace analogového zprasení typu Wintage warmer,Inflator,Nebula a podobně...

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od matucha » 22 dub 2010 11:58

takhle to prasi... urcite to ma svoje misto

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od delay » 22 dub 2010 12:37

Matouši, já mám FAT1 a používám ho před lampovým aparátem na kytaru (i čistou) nebo basu, pěkně se mi s tím hraje, drží to spodek plnej a přitom to zvuk nijak neprasí, používám i guitar 2 preset, což je už celkem velká komprese--- (?). Ale je možný, že se to v tý kajtře schová, na jiný aplikace sem ho zatím nepoužil.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od Cyril » 22 dub 2010 12:54

kvaca píše:...na druhou stranu ale je třeba dodat,že snad každý Fatman zní o hodně lépe než obdobné VST rádobysimulace analogového zprasení typu Wintage warmer,Inflator,Nebula a podobně...
Tak o tom bych si (i kdyz Fatmana neznam) dovolil silne pochybovat, uz treba jen kvuli tomu, ze napriklad Inflator ma, pokud se nepletu, jinej ucel. Taky jsem bejval priznivce podobnych lacinych kurvitek, ale dneska si uz myslim, ze skoro vzdycky se da najit softwarova alternativa, nekdy i nesrovnatelne lepsi a pohodlnejsi, a casto zdarma (viz. soucasny free pluginy pro kytaru- LePou, NickCrow... musel bych asi zaplatit hodne, abych si koupil pro svoje ucely lepsi hw kytarovej zesilovac). Krabicka na stole je ale samozrejme hezci, to zas chapu.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od matucha » 22 dub 2010 13:01

No vono je to cyrile uplne jiny, ty veci co sem poslal jako ukazky proste plugin neudela. Prezijes bez toho? Uplne vpohode ;), ale je to jiny. Me se to v necem libi, na specificky zaspinovani. Pluginy v tomhle moc dobry nejsou. Inflatory a pod jsou spis na neviditelny nasyceni. To je uplne jina funkce. Fatmana vytahnu, kdyz potrebuju chlupy a spinu ;).

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od delay » 22 dub 2010 13:17

Co jsem tak pročítal uživatelský reference, tak Fatman je na grupy skoro nepoužitelnej (nikomu se to nelíbí), vždycky bude líp znít na samostaný stopě a určitě se nehodí všude.
Ty konga jsou nasaturovaný už fest, díky za ukázku. Nutno dodat, že se mi to zvukově moc nelíbí :oops:

Adam
Příspěvky: 62
Registrován: 30 dub 2008 09:12

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od Adam » 22 dub 2010 13:22

Kdysi sem měl Fatmana a protože se mi líbil, poslal sem ho do vývojového centra Kv2audio na modifikaci-výměna operáku atd. ...ale bylo mi řečeno, že to
nemá cenu a ani nejde předělat, protože se jedná o nejlevnější shit elektroniku a že mi nedoporučujou takovou věc do řetězce vubec dávat :)
No ale nakřápnou s tim drum loop mě nenapadlo :) super, tak přece má nějaké využití...škoda že sem ho někomu dal.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od delay » 22 dub 2010 13:26

Adam píše:Kdysi sem měl Fatmana a protože se mi líbil, poslal sem ho do vývojového centra Kv2audio na modifikaci-výměna operáku atd. ...ale bylo mi řečeno, že to
nemá cenu a ani nejde předělat, protože se jedná o nejlevnější shit elektroniku a že mi nedoporučujou takovou věc do řetězce vubec dávat :)
No ale nakřápnou s tim drum loop mě nenapadlo :) super, tak přece má nějaké využití...škoda že sem ho někomu dal.
Ty wole, právě klesla cena z 5000,- na 2500,- :mrgreen:

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od Cyril » 22 dub 2010 13:56

Co mi prijde v tyhle kategorii rekneme max. nakych 300 dolaru fakt zajimavy, jsou boutique (myslim tim fakt neznamy a bezne nesehnatelny... je spousta minivyrobcu) kytarovy krabicky, ktery jsou navic casto skoro umelecky dila. Treba Effector13 Soda Meiser, za ten jsem teda nahradu v sw nenasel (pravdepodobne by to byl celej retezec pluginu). Ale ceny brutalni... mame tu o nich ostatne thread. Tam je ale problem, jak je bez reampu propojit ve studiu. U brutalprznicu ale myslim nejaka starost o impedance ci co odpada :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

kvaca
Příspěvky: 16
Registrován: 22 dub 2010 08:29

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od kvaca » 22 dub 2010 15:02

delay píše:já mám FAT1 a používám ho před lampovým aparátem na kytaru (i čistou) nebo basu
Tak jsme už dva,já ho používám přesně stejně :) Navíc přes něj nahrávám basu i přímo,když se mi nehodí snímat zvuk aparátu...Samozřejmě vím že určitě existují mnohé profesionálnější krabice určené pro bohaté snoby a profesionály,tak to má být.Až mi Fatman doslouží/což může být při jeho pověstné shitovitosti kdykoliv/koupím si opět jeho novější verzi v řadě TLA Ivory.Za ty prachy a tu dobu co mi už slouží ho nelze nepochválit.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od Magion » 22 dub 2010 15:41

před pár dnama jsem Fatmana1 taky pořídil a za ty prachy úplně pohoda.
Já ho mám před Shermanem jako takový prznící duo. Fatman ošetří dyn.špičky, lejzne lampu a Sherman pak mám stabilnější signál a líp se s ním dělá.
Oba to jsou špinavci a strašně to oživuje.
Zkoušel jsem i "mastering" s Fatmanem. ( Ivo by vyletěl z kůže :) ) a na některý styly hudby to sedlo parádně. - Jen jsem k signálu přimíchal trocha té lampové špíny, odřízl na analog.eq zbytečnosti a nechal tam jen tu zaplňující špinavou hmotu a lehce přimíchl k čistýmu zvuku a pak to pěkně ožilo.
Fatmana na seriozni kompresy bych asi nikdy nepoužil, ale jen pro jemně distorzivní charakter je dobrej.
V podstatě myslím, že tu krabii chápeme všichni nějak tak podobně...

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od matucha » 22 dub 2010 16:28

Na basy s fatmanem opatrne... zere to sub a vubec se to hodi spis fakt jenom na prasarny... a to ted nemluvim o narocich zkazeneho snoba, ale o beznych narocich, ktery muze kdo chtit... vetsina DI ve zvukovkach v tom zachovani basu strci fatmana do kapsy!

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Fatman 1 x kontra x Fatman 2

Příspěvek od delay » 22 dub 2010 16:51

Mě se nezná že by to nějak extrémně žralo spodky, když si porovnávám comp. ON/OFF režim (má to true bypass nebo ne?) spíš to možná trochu zužuje... :?: těžko říct, mám to chvilku a respektuju zkušenosti dlouhodobýho uživatele...

Odpovědět