filtr ARP VCF a CV\MIDI

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
viktorc
Příspěvky: 35
Registrován: 11 úno 2007 14:54

filtr ARP VCF a CV\MIDI

Příspěvek od viktorc » 17 zář 2008 19:43

Ahoj. Chci si postavavit filtr ARP VCF podle tohodle navodu.
http://www.yusynth.net/Modular/EN/ARPVCF/index.html

Chci to ovladat prez midi. Poslouzi mi k tomu treba tenhle prevodnik?
Doepfer MCV4 MIDI-to-CV/Gate Interface
http://www.doepfer.de/mcv4.htm

Kdyby tu nekdo mel zkusenost se stavbou podobny veci, budu vdecnej za kazdou radu. Diky moc :D
Mikelandželo, Leonardo, Donatelo, pan Tříska, Kejsi Džouns, Trhač a hlavně Ejpril!!!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 zář 2008 20:32

midi-cv krabicka vyzera byt ok, potrebujes V/oktavu, nie V/Hz... co sa tyka samotneho filtra, mas v navode navrhnuty plosak, tym padom to bude bezat na prve zapojenie. keby to oscilovalo, zvacsi hodnoty R1, R2, C1, C2
a rozhodne to namontuj na kovove sasi, ako autor, ked nechas potasy len tak v lufte na drotoch, najskor sa to tiez rozhuka, filtre s velkym Q su v tomto mrchy

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 17 zář 2008 20:41

Ahoj, počítej ale raději s tím, že to budeš muset řídit přes výstup CV1 u MCV4, ty další tři se chovají (alespoň na mém kousku) trochu divně a pro řízení filtru mi to nefachalo pořádně (na SH5-ce).

Uživatelský avatar
viktorc
Příspěvky: 35
Registrován: 11 úno 2007 14:54

Příspěvek od viktorc » 17 zář 2008 20:58

Diky za odpovedi.
a rozhodne to namontuj na kovove sasi
to mam urcite v planu.

to bodyia: Jak jsi ten tvuj konvertor koupil. Primo od Doepferu?
Mikelandželo, Leonardo, Donatelo, pan Tříska, Kejsi Džouns, Trhač a hlavně Ejpril!!!

Uživatelský avatar
viktorc
Příspěvky: 35
Registrován: 11 úno 2007 14:54

Příspěvek od viktorc » 17 zář 2008 21:11

Aha. Nasel jsem ho u Thomanna... :)
Mikelandželo, Leonardo, Donatelo, pan Tříska, Kejsi Džouns, Trhač a hlavně Ejpril!!!

Uživatelský avatar
viktorc
Příspěvky: 35
Registrován: 11 úno 2007 14:54

Příspěvek od viktorc » 17 zář 2008 21:40

to bodyia:
Ahoj, počítej ale raději s tím, že to budeš muset řídit přes výstup CV1 u MCV4, ty další tři se chovají (alespoň na mém kousku) trochu divně a pro řízení filtru mi to nefachalo pořádně (na SH5-ce).
Nikdy jsem takovouhle vec neresil, takze nevim co z toho pro me vypliva...dik
Mikelandželo, Leonardo, Donatelo, pan Tříska, Kejsi Džouns, Trhač a hlavně Ejpril!!!

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 18 zář 2008 08:01

Ja mam postaveny ARP filtr a bezi uplne v poho. Rizeni filtru MIDI jsem nejak neresil(mam to do synthu...). Mam akorat zkusenosti s timhle MIDI/CV
http://m.bareille.free.fr/mcv628/mcv628.html
Tenhle prevodnik mi jede uplne bez problemu.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 18 zář 2008 08:22

Já to psal proto, že b případě, že bych CV1 chtěl řešit ladění oscilátorů, tak u ostatních výstupů nelze 100% odhadnout, jestli to bude ok. Počítáš-li ale s tím, že převodník bude vyloženě pro filtr, tak je moje připomínka bezpředmětná;)

Uživatelský avatar
viktorc
Příspěvky: 35
Registrován: 11 úno 2007 14:54

Příspěvek od viktorc » 18 zář 2008 11:45

to dobyia: Aha, zatim pocitam jen s ovladanim toho filtru :oops:
to ADDyS: Supr, ze jsi ho stavil taky, aspon vim koho otravovat a prosit o pomoc :D :D :D
Mikelandželo, Leonardo, Donatelo, pan Tříska, Kejsi Džouns, Trhač a hlavně Ejpril!!!

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 18 zář 2008 12:08

tak s ozevenim filtru neni zadny problem... zapojil jsem to a hralo to:)
este mam doma jeden plosnak ARP filtru...

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 18 zář 2008 12:28

Já mám ten minimoog klon ve stereu a taky vsechno ok na prvni zapnuti, akorat jsem musel krabicku z umele hmoty podlepit zevnitr takovym tim papirem z jedny strany s plechem kvuli stineni, pak uz vse v pohode..

Uživatelský avatar
viktorc
Příspěvky: 35
Registrován: 11 úno 2007 14:54

Příspěvek od viktorc » 18 zář 2008 13:59

to ADDyS:
este mam doma jeden plosnak ARP filtru...
A to je ten samej co chci delat ja? Jestli jo, tak bych ho od tebe rad koupil, jestli se ho chces zbavit...
Mikelandželo, Leonardo, Donatelo, pan Tříska, Kejsi Džouns, Trhač a hlavně Ejpril!!!

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 18 zář 2008 14:05

pcb mam na ARP VCF - BC557 or 2N3906
je to samozrejme nevyvrtane
pokud jsi nekde pobliz ovy tak neni problem...

Uživatelský avatar
viktorc
Příspěvky: 35
Registrován: 11 úno 2007 14:54

Příspěvek od viktorc » 18 zář 2008 17:31

Podle vlajecky bych rekl, ze Ova je asi nekde v Dansku ale na mape jsem to nenasel... :lol:
Mikelandželo, Leonardo, Donatelo, pan Tříska, Kejsi Džouns, Trhač a hlavně Ejpril!!!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 zář 2008 17:51

Ovo je platna Petra Gabriela ;)
a komunisticka farba na velkonocne vajcia

Odpovědět