FireWire 800 HUB

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

FireWire 800 HUB

Příspěvek od TOM-Thak » 26 lis 2009 09:59

Zdravím,
zatím se toho tady o FW800 tolik nenakecalo, aspoň mi to tak připadá.

Chci se zeptat, jestli nevíte o nějakém FW800 Hubu.. ja jsem našel jen FW400.
Oč mi jde.. když pořídím iMAC, který má FW800 a mám 2x zařízení FW400, tak bych rád využil úplný potenciál FW800.
Pokud jen redukcí zapojím FW400 HUB tak se ta dvě FW400 zařízení budou dělit o 400kový FW a ne 800kový..
Myslel jsem si, že existuje nějaký FW Hub, který by se připojoval do FW800 a měl vstupy na FW400.
Páč mám zkušenost, že to dělá neplechu, když dvě plně vytížená zařízení FW400 zapojím do jednoho FW400, prostě to logicky nestíhá.
Bohužel iMACy nový maj jen jeden FW řadič :(, tak proto hledám ten HUB.

Díky


Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od Pavel Vantuch » 26 lis 2009 10:32

Na tohle jsem zrovka koukal, jenže tohle není HUB. Repeater umožní jít na větší vzdálenost.
Osobně nevidím důvod, proč by to nemělo utáhnout 2 zařízení. Co to je zač?


Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od Milan » 26 lis 2009 10:36

Pavel Vantuch píše: Na tohle jsem zrovka koukal, jenže tohle není HUB. Repeater umožní jít na větší vzdálenost.
Jasně, je to primárně repeater, ale jelikož má 3 porty, tak je to vlastně i hub nebo ne snad? :)

Ještě jsem našel tohle: http://obchod.eurocomputer.cz/Product.asp/kod=324664
Podle popisu by to mělo mít 2 porty, ale z obrázku to není jasný.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od Pavel Vantuch » 26 lis 2009 10:43

Sorry, toho jsem si nevšiml.
Stejně pro 2 zařízení nevidím důvod tohle použít. U FW obecně je počítáno se 64 zařízeními, z nichž jedno je řadič, takže to teoreticky zvládne utáhnout dalších 63 připojených. Stejně tak nedochází k omezení přenosové rychlosti, pokud připojím zařízení pomalejší.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od TOM-Thak » 26 lis 2009 10:44

Pavel Vantuch píše:
Na tohle jsem zrovka koukal, jenže tohle není HUB. Repeater umožní jít na větší vzdálenost.
Osobně nevidím důvod, proč by to nemělo utáhnout 2 zařízení. Co to je zač?
Mam doma MOTU Ultralite MK3 FW a Powercore Firewire Compact a je to zapojený do 1noho FW skrz sebe.. jakmile pridam na poco vic plug inu tak zvukovka nebezi a hazi drop outy.. a je takrka evidentni, ze kdyz uberu pocet plug inu, tak zacne stihat.. jako kdyby to proste ten radic nedaval.
Mel jsem i RACK firewire powercore a delal naprosto to same. (ted mam kouwell radic na PC ten ma dva konektory, jakmile sme to zapojil do dvou konektoru zlvast, tak to utahlo min plug inu, kdyz to zapojim za sebe do rady skrz zvukovku tak to utahne o jeden plug in navic.. tak bych docela rad, aby to na Apple, co budu porizovat, fungovalo dobre pres FW800.. ale pokud ma zvukovka i poco propustnost jen jako FW400 tak nevyuziju potencial FW800, co bude na Meku. S pomoci 800FW Hubu ovsem ano.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od Pytkin » 26 lis 2009 10:47

tom : pise ze ked to das kazde do samostatneho portu , tak to ide horsie , ako ked to je za sebou ? to je divne ne ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od TOM-Thak » 26 lis 2009 10:51

Pytkin píše:tom : pise ze ked to das kazde do samostatneho portu , tak to ide horsie , ako ked to je za sebou ? to je divne ne ?
Divne to je hodne. Jenze ono je otazka, zda na tom radici PCIE ty dva konektory jsou oba kazdy zvlast plnohodnotny FW400 nebo, jestli je to jen rozbocka..
mam ten Kouwell PCIE TI Radic: http://www.alza.cz/firewire-radic-kouwe ... d68592.htm

Tak moznosti je tu nekolik.. bud ta rychlost FW, nebo se PoCo nesenese s Motu, nebo nejaka chyba pod win.. nebo nejaky FW buffer.
Otakza je, jestli to rozjedu az to pak nahodim pod MAC OSX na iMACu. Tak pri nejhorsim bych byl rad, aby to behalo aspon stejne blbe.

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od Milan » 26 lis 2009 10:52

To Tom-Thak: jasně, dvě zařízení na jednom FW400 řadiči jsou většinou problém. Jdeš na to dobře. Použití FW800 hubu (tak jak ty potřebuješ) mám vyzkoušené a chodí to bezvadně. Na jednom kompu to v pohodě zvládá PowerCore FireWire s RME Fireface 400 na plné vytížení.

Jinak pokud jsi to zkoušel na PC s XP, tak tam je s FireWire problém a je potřeba aplikovat fix, jinak to jede na čtvrtinu teoretické propustnosti. Soudruzi v Microsoftu tímto neotřelým způsobem vyřešili problémy s kompatibilitou FireWire. Zdá se zatím, že až ve Win 7 je FireWire konečně uplně v pohodě.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od TOM-Thak » 26 lis 2009 10:56

Milan píše:To Tom-Thak: jasně, dvě zařízení na jednom FW400 řadiči jsou většinou problém. Jdeš na to dobře. Použití FW800 hubu (tak jak ty potřebuješ) mám vyzkoušené a chodí to bezvadně. Na jednom kompu to v pohodě zvládá PowerCore FireWire s RME Fireface 400 na plné vytížení.
2Milan: Tak to vypadá slibně, snad to zabere. Je to škoda, já takhle na Powercore můžu pro práci využívat jen 90% jednoho procesoru a zbytek ne.. sice mi to postačí na to využít ekvalizer, kompresor a limiter, co potřebuju.. v DAW, ale je škoda mít doma něco a využívat to jen na půl.. před tím jsem měl PoCo Element PCI a tak jsem byl zvyklej, že jsem ho zatížil až se z něj kouřilo :D. Všechno jsem pořídil externí právě proto, že chci přejít na novej iMAC.

Tak snad ten FW Repeater / HUB zabere.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od kexik » 26 lis 2009 13:01

Pavel Vantuch píše:Sorry, toho jsem si nevšiml.
Stejně pro 2 zařízení nevidím důvod tohle použít. U FW obecně je počítáno se 64 zařízeními, z nichž jedno je řadič, takže to teoreticky zvládne utáhnout dalších 63 připojených. Stejně tak nedochází k omezení přenosové rychlosti, pokud připojím zařízení pomalejší.
mozno v rozpravkovom svete. akonahle mas co len jedno zariadenie v realtime mode (tj minimalny bufer), nutne k spomaleniu dojde a k riadnemu. a zvukovka je realtime zariadenie.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od TOM-Thak » 26 lis 2009 13:09

2:kexik Takze v podstate by to melo delat problemy.. Me by pak zajimalo proc na powercore nebo zvukovku davaji vice FW konektoru, kdyz to z principu nemuze poradne fungovat.

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od Milan » 26 lis 2009 13:15

No, třeba dvě FireWire zvukovky MOTU na jednom portu fungují dobře.... A proč si třeba ke zvukovce nepřipojit externí disk, samozřejmě za předpokladu, že ho nebudu používat během nahrávání nebo míchání...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: FireWire 800 HUB

Příspěvek od TOM-Thak » 26 lis 2009 13:21

2Milan: Aha tak to potom chápu.

Odpovědět