Focal Twin - otazocka pre Aum Generatora

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Poshook

Focal Twin - otazocka pre Aum Generatora

Příspěvek od Poshook »

nazdar,

ake mas s nimi s odstupom casu skusenosti?

aum generator

Příspěvek od aum generator »

som s nimi spokojny / neviem co k tomu viac napisat. za tu dobu co ich mam a robim na nich som nedosiel na jedinu vec ktora by mi na nich vadila (az na jednu vec popisanu uplne dole, ale to je moja chyba nie chyba bedni:)

jedine ked pocuvam hudbu tak niekedy rozmyslam nad tym ci by mi neboli lepsie pasivne adam p33a + nejaky lepsi hafler zosik. lebo ART tweetre ma fakt dostali a na focaloch si hudbu (pri pocuvani, nie pri robote) nevychutnavam az tak ako na adamoch. blbe je ze p33a pasivne sa daju kupit len na zakazku a tym padom nieje moznost si take pozicat a vyskusat / priamo porovnat s focal twin. a p33a aktivne maju asi rovnako biedne (ak nie horsie) zosilovace ako s2a ktore som mal a ten sum co z toho siel ma nehorazne otravoval.

no a po pravde ich mam momentalne prave v reklamacii.
na jednej skuske so svojou noise kapelou sme ich mali relativne (ale nie moc) nahlas a robili prasarny (zabava s analogovym gearom zapojenym do roznych feedbackov) a odpalil im zosilovac tweeteru :oops:
ale to o ich kvalitach nic nevypoveda samozrejme.
jihad on riaa & soza.

kexik

Příspěvek od kexik »

no, vypoveda... dobre skonstruovany zosilovac by nemalo byt mozne zlikvidovat SIGNALOM. jedine vecami ako je problem s napajanim, voda alebo chyba suciastky, ale urcite nie striedavym signalom do 20kHz

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Ale jo s trochou snahy se dá ;) Těch lidí, co si odpálili tweetery testovacími signály z nějakého CD už bylo jejej. A když to vinutí vhodně shoří tak, že se vypaří smalt na vinutí, tak to šlusne výstup zesilovače a je ámen. Ochrana proti zkratu nemusí zareagovat nebo v aktivní bedně ani nevyskytuje.

aum generator

kexik: som si tu skusku aj nahraval, a to co sme pustali boli hodne hranate signali (a to audiofire ma asi nejaky antialias LP pred AD, takze asi boli este hranatejsie ako ten 88,2 KHz sample rate zaznam)
a do 20KHz urcite nie. focal twin vedia hrat do 40 KHz.

a to co sme do bedni cez mix pustali bolo cisto analogovo tvorene, (zvuk z waldorf pulse do dvoch feedback sluciek zlozenych z retroverbu, spl dynamaxx&vitalizer a toft dc-2 kompresor), takze predpokladam ze tam urcite boli veci nad 20 KHz aj nad 40 asi...teda neviem ako funguju analogove oscilatory, ale mam pocit ze by mali byt dokonale hranate / nemali by v nich chybat vyssie harmonicke, kedze nieje preco ich davat prec ako v digitale (kde by uz byt ajtak nemohli a odzrkadlili by sa aliasingom inde ako maju byt)
jihad on riaa & soza.

kexik

Příspěvek od kexik »

Ctirad píše:Ale jo s trochou snahy se dá ;) Těch lidí, co si odpálili tweetery testovacími signály z nějakého CD už bylo jejej. A když to vinutí vhodně shoří tak, že se vypaří smalt na vinutí, tak to šlusne výstup zesilovače a je ámen. Ochrana proti zkratu nemusí zareagovat nebo v aktivní bedně ani nevyskytuje.
nehovorim o repraku ale o zosilovaci... a najjednoduchsia ochrana je pouzit tak vykonne koncove tranzistory,ktore znesu skratovy prud pouziteho trafa. tak to robim ja a niet tej sily co by donutila koncak skolabovat. pri zosiku do 80W ziadny problem

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Je otázka, co tam aumovi vlastně odešlo. Já bych tipoval spíš tweeter nebo obojí. A zesilovače v aktivkách určitě předimenzovaný nebudou a vsadím se, že s ochranama to bude podobný, protože u aktivky se nepředpokládá, že by to někdo mohl zkratovat.

aum generator

pravdupovediac netusim co tam odislo, ale tweetre nehrali (uplne vobec), no fyzicky vyzerali z vonka ok, tak som predpokladal ze zosilovace, v skutocnosti ale nemam ponatia.
jihad on riaa & soza.

kexik

Příspěvek od kexik »

aha... som myslel ze ti v servise povedali ze to bol koncak... jasne ze to bola v tom pripade spalena kmitacka... tweeter ma malicky stratovy vykon, ono sice nanom je ze ma 90W, ale cez vyhybku a ruzoveho sumu. ked do neho nasypes 40W na 15kHz, jasne ze zasyci a zmlkne

fova

Příspěvek od fova »

Kdyz to tak ctu, tak me napadl jeden dotaz:

Myslite si, ze nezprocesovany signal ze syntaku nebo zvukovych pluginu muze pri dlouhodobejsim pusobeni poskodit studiove monitory?

Jednou pred lety jsem si na klavesach pripojenych na hi-fi bedny tvoril nove zvuky tak dlouho, az zacaly vyskove reproduktory chrcet a musel jsem je vymenit za nove. Ty zvuky byly docela syrove a ostre a take hlasitost nebyla zrovna nizka. Samozrejme se to nestalo behem jednoho vecera, ale byla to nekolikamesicni zalezitost.

Tak me napadlo, jestli se u svych Adamu A7 nemohu setkat po par letech s necim podobnym.
Co myslite?

kexik

Příspěvek od kexik »

urcite... zosilovac na vyskovej sekcii je vykonnejsi ako zatazitelnost tweetrov
i ked nemam paru co spravi paskovy reproduktor pi pretazeni...

Odpovědět