FW karta do ExpressCard slotu co umí napájet zvukovku?
FW karta do ExpressCard slotu co umí napájet zvukovku?
Ahoj,
marně po internetu hledám nějakou FW kartu do ExpressCard slotu notebooku, která by byla schopna napájet zařízení, která to ke svému provozu potřebují (v mém případě FW zvukovka). Nevíte, existuje taková ExpressCard karta?
Nebo, napadá vás jiné řešení? Jde hlavně o to, aby se zvukovka napájela jakýmkoliv způsobem z notebooku, nikoli ze síťového adaptéru? Mně napadlo akorát to, že by mohla existovat FW ExpressCard karta, která by si napájení brala kabelem z USB portů notebooku. Ale asi ani taková neexistuje, resp. jsem jí nenašel.
ulex
marně po internetu hledám nějakou FW kartu do ExpressCard slotu notebooku, která by byla schopna napájet zařízení, která to ke svému provozu potřebují (v mém případě FW zvukovka). Nevíte, existuje taková ExpressCard karta?
Nebo, napadá vás jiné řešení? Jde hlavně o to, aby se zvukovka napájela jakýmkoliv způsobem z notebooku, nikoli ze síťového adaptéru? Mně napadlo akorát to, že by mohla existovat FW ExpressCard karta, která by si napájení brala kabelem z USB portů notebooku. Ale asi ani taková neexistuje, resp. jsem jí nenašel.
ulex
Re: FW karta do ExpressCard slotu co umí napájet zvukovku?
taka karta neexistuje. navyse na fw mas 12V a na USB 5V, takze z USB stavu nezoberies... jedine co ma napada je zasah do laptopu a vyviest z neho 12V
ulex a nema ta tvoja FW zvukovka vstup na externy adapter ?
ma ale zrejme mu to s nim vrniVenti píše:ulex a nema ta tvoja FW zvukovka vstup na externy adapter ?
Samozřejmě, že má vstup na externí síťový adaptér (a nevrní to s ním). Ale já tohle všechno chci proto, abych mohl s notebookem bez kabelů pracovat se svojí FW zvukovkou, tzn. abych nemusel nic připojovat do sítě.
Takže asi jediné, co mi zbývá, je zásah do notebooku a až toto napájení najdu, tak ho mám vést kam? Na Piny v ExpressCard Slotu, nebo přímo napájet je nějaký ten ExpressCard FW adaptér? To bych ale nerad, protože by pak nešel vyndat a všechny z notebooku čouhají, tudíž bych chtěl mít možnost tu kartu vyndat.
Edit: A ještě dotaz - kdybych současný notebook prodal a pořídil nějaký s FW portem, bude ten umět napájet (Bus power), nebo také ne, stejně jako ty ExpressCard FW karty?
Takže asi jediné, co mi zbývá, je zásah do notebooku a až toto napájení najdu, tak ho mám vést kam? Na Piny v ExpressCard Slotu, nebo přímo napájet je nějaký ten ExpressCard FW adaptér? To bych ale nerad, protože by pak nešel vyndat a všechny z notebooku čouhají, tudíž bych chtěl mít možnost tu kartu vyndat.
Edit: A ještě dotaz - kdybych současný notebook prodal a pořídil nějaký s FW portem, bude ten umět napájet (Bus power), nebo také ne, stejně jako ty ExpressCard FW karty?
Pokial bude mat 6-pinovy firewire, tak zrejme ano. Ale ja co som zatial videl, tak na vsetkych notebookoch boli stvorpinove fw konektory, teda bez napajania.
macbooky mavali 6pinovy
Ok, takže ani koupí nového notebooku (MacBook nechci), se to neřeší. Poradíte mi tedy prosím, jaká je nejrozumější možnost vyvedení 12V z mého stávajícího notebooku? Připájet to někam do toho ExpressCard slotu, vyvést ven a pokusit se tím nakrmit nějak zvukovku, nebo to připájet rovnou na tu ExpressCard kartu s tím, že tam zůstane už napořád vložená?
Jediná další možnost, která mě napadá, je koupit záložní zdroj, z něhož by se přes 220V adaptér dodaný ke zvukovce napájela jen ona sama. Ale to je až krajní případ, jelikož bych s sebou do terénu musel nosit dalších min. 5 kg navíc
EDIT: Našel jsem pár ExpressCard FW karet s 6 pin konektorem, ale jejich napájení je omezené na cca 500 mA tuším.
Viz - Koutech 7004E USB/IEEE 1394 Express Card 1 x USB 2.0 2 x IEEE 1394
nebo
Firewire Express Card Via 6PIN Pc/mac Add Firewire To Expresscard
Tak teď nevím, jestli by mi to utáhlo mou zvukovku MOTU UltraLite, když bych potřeboval využít phantom pro mic a připojit sluchátka, čili využít sluchátkový zesilovač, nic víc.
Jediná další možnost, která mě napadá, je koupit záložní zdroj, z něhož by se přes 220V adaptér dodaný ke zvukovce napájela jen ona sama. Ale to je až krajní případ, jelikož bych s sebou do terénu musel nosit dalších min. 5 kg navíc

EDIT: Našel jsem pár ExpressCard FW karet s 6 pin konektorem, ale jejich napájení je omezené na cca 500 mA tuším.
Viz - Koutech 7004E USB/IEEE 1394 Express Card 1 x USB 2.0 2 x IEEE 1394
nebo
Firewire Express Card Via 6PIN Pc/mac Add Firewire To Expresscard
Tak teď nevím, jestli by mi to utáhlo mou zvukovku MOTU UltraLite, když bych potřeboval využít phantom pro mic a připojit sluchátka, čili využít sluchátkový zesilovač, nic víc.
Naposledy upravil(a) ulex dne 16 čer 2011 21:33, celkem upraveno 1 x.
A neni jednodussi si pro tenhle pripad koupit USB zvukovku?
Predpokladam, ze v terenu rackovou s x vstupy a vystupy nepotrebujes
Predpokladam, ze v terenu rackovou s x vstupy a vystupy nepotrebujes
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Oxygen: Právě, že ne. Potřebuji všechny funkce své zvukovky. Nemohu mít zvukovku bez alespoň 8 in / 8 out symetrické, bez sluchátkového zesilovače, bez phantom napájení mikrofonu atd. To prostě nejde. Musím tuto zvukovku napájet z mého NTB (nebo prostě ne ze sítě) stůj co stůj.
EDIT: Jistě, připravil jsem se i na eventualitu a pořídil MiniDisc Recorder Sony RZ-RH1, pro nějž mám už elektretový mikrofon schopný měření, MiniDisc dokáže napájet dva takové, žádný phantom není potřeba. K tomuto MiniDiscu, pokud ho někdo vlastní, pravděpodobně založím vlákno, jelikož mám spoustu otázek k nastavení.
Idea je ale taková, abych mohl zákazníkovi (dělám instalace hi-fi systémů) změřit akustiku - to bych snad zvládnul s tím MiniDiscem, ale pokud bych potřeboval využít více symetrických vstupů / výstupů, případně nějakou pokročilejší ekvalizaci a DSP efekty, tak to s MiniDiscem nezvládnu. Nehledě na to, že při měření akustiky přes elektret na MiniDiscu je to skutečně nepohodlné - já bych zákazníkovi musel přehrát referenční měřící signál přes jeho CD/DVD přehrávač, zaznamenat na MiniDisc a pak až doma to vyhodnotit. To mám opravdu připraveno jen jako krajní řešení. Přeci jen, vzít MOTU Ultralite a notebook je pohodlnější, práce je odvedena hned.
EDIT: Jistě, připravil jsem se i na eventualitu a pořídil MiniDisc Recorder Sony RZ-RH1, pro nějž mám už elektretový mikrofon schopný měření, MiniDisc dokáže napájet dva takové, žádný phantom není potřeba. K tomuto MiniDiscu, pokud ho někdo vlastní, pravděpodobně založím vlákno, jelikož mám spoustu otázek k nastavení.
Idea je ale taková, abych mohl zákazníkovi (dělám instalace hi-fi systémů) změřit akustiku - to bych snad zvládnul s tím MiniDiscem, ale pokud bych potřeboval využít více symetrických vstupů / výstupů, případně nějakou pokročilejší ekvalizaci a DSP efekty, tak to s MiniDiscem nezvládnu. Nehledě na to, že při měření akustiky přes elektret na MiniDiscu je to skutečně nepohodlné - já bych zákazníkovi musel přehrát referenční měřící signál přes jeho CD/DVD přehrávač, zaznamenat na MiniDisc a pak až doma to vyhodnotit. To mám opravdu připraveno jen jako krajní řešení. Přeci jen, vzít MOTU Ultralite a notebook je pohodlnější, práce je odvedena hned.
No tak to te asi zklamu.. ale mam zkusenost s tim, ze pri 6pin FW po tom, co vypojis adapter notebooku, tak prestane fachat napajeni toho FW.. treba i MACBOOK PRO to dela.. kdyz vypojis napajeni a jedes z baterky, tak se ti vypne zvukovka napajena pres fw... takze jen na baterku ti pojede s nejvyssi pravdepodobnosti jen USB zvukovka...
Ta moje se neumi napajet z USB, muzi mit FW Bus power. A pokud seženu takový FW ExpressCard adaptér, který ji bude schopen napájet, tak nemám žádný problém. Je samozřejmé, že při vytažení adaptéru zvukovka fungovat nebude, ale to je mi úplně jedno, to je samozřejmost.