Gear z USA - jak s napajenim v CR?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Gear z USA - jak s napajenim v CR?

Příspěvek od Cyril » 21 led 2008 12:26

Prominte, jestli to tu uz bylo, ale nenasel jsem. Jak to funguje, kdyz si koupim gear z USA (ebay, znamy atd...) a chci ho tady strcit do zasuvky? Je na to nejakej adapter? Nebo je to slozitejsi? Konkretne mi jde o Sansamp PSA1.1

Diky!
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 21 led 2008 12:35

Jelikoz tam maji v zasuvkach 110V, tak by to mohl byt problem, musel bys koupit trafo a navic jeste redukci z jejich konektoru.

Ovsem zrovna k tomu SansAmpu pro tebe mam dobrou zpravu:
# AC Input Power (factory set): 100V, 117V, 230V, 240V
# Cycles: 50/60 Hz
http://www.guitarcenter.com/Tech-21-San ... 1145233.gc

Ted ti staci zjistit, jestli to ma snuru napevno, nebo se do toho strka klasicka pocitacova... Nikde jsem to na fotkach v Googlu nenasel...

EDIT: tak mam pro tebe spatnou zpravu:
NOTE: Each unit is constructed for specific voltages. AC power cannot be switched.
Ten menic maji treba tady: http://prodejonline.cz/shop/112/detail/E57000
A je prekvapive levnej, jen nevim, jestli to neni presne opacnej, nez potrebujes.
EDIT2: http://www.ges.cz/?page=index&gcat=XK7F ... inc=browse
Naposledy upravil(a) Wohma dne 21 led 2008 12:41, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 21 led 2008 12:39

Jakoze to staci prepnout a pouzit nasi snuru/adapter?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 21 led 2008 13:02

Praveze ty ruzny voltaze se neprepinaji automaticky (nektery geary to tak maji, zvladnou 110 i 230), ale je to tovarne nastaveny. Jinymi slovy ze se vyrabi evropska verze a ta je jen 230, pak americka verze, ta je jen 110 atd. Takze nakonec asi budes potrebovat ten menic napeti, ale ty ceny jsou hodne rozumny, jak tak na to koukam, myslel jsem, ze to bude hodne pres tisic.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 led 2008 13:13

cyril : ak to je napajane trafom( nejakym 12V ), tak staci kupi len europske trafo.. ja som to takto mal s SY-35 ktora mi dosla z US a mala US trafo.. tak som zasiel do obchodu a kupil normal europske.. aspon Yamaha to ma takto ale predpokladam ze aj ostatny..

pokial sa napaja priamo siet(EURO zasuvka) a nema vypinac(na internom trafe) tak to moze byt problem.. budes to musiet prehnat cez nejake ine trafo ktore si sam vyrobis alebo mozno budu take volaco predavat... ale mam pocit ze na takychto zariadeniach je prepinac 110-230 priamo na trafaku... ( ale tiez mam pocit ze to nemaju uplne vsetky zariadenia-trafaky )
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 21 led 2008 14:03, celkem upraveno 4 x.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 21 led 2008 13:14

Cyril a niektore zariadenia maju na sebe prepinac medzi 110V/230V. Ale to zalezi od zdroja ktory tam je pouzity.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 21 led 2008 13:54

Cyril: ja ti to sesumarizuju :)
1) bud to zarizeni podporuje 230V/50 automaticky
2) nebo ma vzadu prepinac
3) nebo umi jen 110, tak si zajdes do PS electronic nebo nekam jinam a koupis si tam trafo 230/110 (normalni krabice se zasuvkou, nemusis nic bastlit, myslim ze matucha ma pres neco takovyho pripojenyho Manleyho)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 21 led 2008 14:00

Diky moc, tak uz je myslim jasno :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 14:01

trebars notebooky a nabijacky na telefony su skoro vsetky 110/220 .. proste aj v EU aj USA idu bez prepinania .. kamarat si dal domontovat v amerika prevodnik 12V/110V a veselo nabija telefon a fachci notebook na tom ..

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 21 led 2008 14:08

ja mam mackie bedne z usa, trafo + predlzovacka/6 zasuvka, slape to uplne bez problemov, kopa geretov ma prepinatko 110/220
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 21 led 2008 17:05

....ja sem si minulej tyden po me objednavce si s hruzou uvedomil ze sem opomenul ze jsme v evrope, nicmene mi muj prodejce napsal posleze mail "nezlob se ze jsme otevreli krabici s tvym Virusem Ti ale dali sme ti do nej evropskou koncovku na tvuj zdroj, samozrejme zdarma".... :)

Odpovědět