Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack
Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack
Zdravím.
Chci si pořídit nějaké rackové provedení nástroje s Hammond zvuky.
V podstatě dostupné jsou asi jen Roland VK-8M a Clavia Nord Electro 2 Rack.Má někdo nějakou zkušenost s některým z nich, resp. který modul by měl navrch. Uvítám co nejvíc uživatelských zkušeností než se rozhodnu pro který.
Díky .
Chci si pořídit nějaké rackové provedení nástroje s Hammond zvuky.
V podstatě dostupné jsou asi jen Roland VK-8M a Clavia Nord Electro 2 Rack.Má někdo nějakou zkušenost s některým z nich, resp. který modul by měl navrch. Uvítám co nejvíc uživatelských zkušeností než se rozhodnu pro který.
Díky .
Roland BK-5, Presonus Studio One 3, FireStudio Mobile,Cubase 7.5,.. etc ..
Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack
rozhodne by som bral Claviu
Dovolil jsem si to přesunout - tohle není téma o Cubase/Nuendo
P.

P.
Měl jsem Clavii a můžu ji rozhodně doporučit. Vadila mi monotimbralita resp. ditimbr. (u hammondek) nástroje. Teď řeším hammondy spojením V-Machine se softwarem GSi VB 3 a je to nejlepší hammondový zvuk co jsem měl a není to jen můj pocit, ale i kluků v kapele...
OK a v jakém smyslu Ti vadila ta monotimbralita ??? a ditimbr???judik píše:Měl jsem Clavii a můžu ji rozhodně doporučit. Vadila mi monotimbralita resp. ditimbr. (u hammondek) nástroje. Teď řeším hammondy spojením V-Machine se softwarem GSi VB 3 a je to nejlepší hammondový zvuk co jsem měl a není to jen můj pocit, ale i kluků v kapele...
dík za reakci
Ahoj ... jednoduše .... nejde použít dva zvuky na dvou různých midi kanálech např. rhodes a hammonky .... pokud Ti tohle nevadí, handicap to nebude...montek píše:OK a v jakém smyslu Ti vadila ta monotimbralita ??? a ditimbr???judik píše:Měl jsem Clavii a můžu ji rozhodně doporučit. Vadila mi monotimbralita resp. ditimbr. (u hammondek) nástroje. Teď řeším hammondy spojením V-Machine se softwarem GSi VB 3 a je to nejlepší hammondový zvuk co jsem měl a není to jen můj pocit, ale i kluků v kapele...
dík za reakci
Co me teda na clavii u hammondu rozcarovalo byla absence drawbaru, to ze sou nejak divne udelany na cudlech mi prislo celkem nanicovaty. Ale asi dobry kdyz clovek cestuje, je to min rozbitny.
No je otazka... jsou tyhle veci lepsi nez B4 ve VSTi?
já jsem právě Clavii prodal a koupil soft GSi VB3, kterej hraje (podle mně) rozhodně líp než B4 a mám pocit, že válcuje i Clavii minimálně super reverbem. kterej Nord E. 2 neměla.... K těm drawbars - na ty tlačítka si zvykneš a časem Ti to nepřijde, mně to tedy nevadilo nehledě na to, že je tam něco jako rychlá volba předdefinovaných pozic táhel, která se dá poměrně dobře využít...matucha píše:Co me teda na clavii u hammondu rozcarovalo byla absence drawbaru, to ze sou nejak divne udelany na cudlech mi prislo celkem nanicovaty. Ale asi dobry kdyz clovek cestuje, je to min rozbitny.
OK. Já jsem chtěl právě nějaký "hardware" hammond_zvuk... na live hraní... Pro jsem uvažoval o Clavia Nord Electro 2 RACK verzi ...(nebo VK8M).
A kde jsi koupil ten soft GSi VB3?? a za kolik??
A kde jsi koupil ten soft GSi VB3?? a za kolik??
Za 49 Euro tuna http://www.genuinesoundware.com/?a=showproduct&b=24 a uz som viackrat cital chvalu na tento plugin.
Přesně tak, hammondky za "kačku" - platí se přes paypal, verzi k vyzkoušení tam máš taky....listonos píše:Za 49 Euro tuna http://www.genuinesoundware.com/?a=showproduct&b=24 a uz som viackrat cital chvalu na tento plugin.