Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
montek
Příspěvky: 48
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od montek »

Zdravím.
Chci si pořídit nějaké rackové provedení nástroje s Hammond zvuky.
V podstatě dostupné jsou asi jen Roland VK-8M a Clavia Nord Electro 2 Rack.Má někdo nějakou zkušenost s některým z nich, resp. který modul by měl navrch. Uvítám co nejvíc uživatelských zkušeností než se rozhodnu pro který.
Díky .
Roland BK-5, Presonus Studio One 3, FireStudio Mobile,Cubase 7.5,.. etc ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22145
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od Pytkin »

co tak starucky modul EMU Vintage keys ?

http://www.vintagesynth.com/emu/vintkeys.php
Obrázek

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od demsky »

rozhodne by som bral Claviu
Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3262
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od pavlii »

Dovolil jsem si to přesunout - tohle není téma o Cubase/Nuendo :wink:

P.

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 202
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od judik »

Měl jsem Clavii a můžu ji rozhodně doporučit. Vadila mi monotimbralita resp. ditimbr. (u hammondek) nástroje. Teď řeším hammondy spojením V-Machine se softwarem GSi VB 3 a je to nejlepší hammondový zvuk co jsem měl a není to jen můj pocit, ale i kluků v kapele...

montek
Příspěvky: 48
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od montek »

judik píše:Měl jsem Clavii a můžu ji rozhodně doporučit. Vadila mi monotimbralita resp. ditimbr. (u hammondek) nástroje. Teď řeším hammondy spojením V-Machine se softwarem GSi VB 3 a je to nejlepší hammondový zvuk co jsem měl a není to jen můj pocit, ale i kluků v kapele...
OK a v jakém smyslu Ti vadila ta monotimbralita ??? a ditimbr???
dík za reakci
Roland BK-5, Presonus Studio One 3, FireStudio Mobile,Cubase 7.5,.. etc ..

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 202
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od judik »

montek píše:
judik píše:Měl jsem Clavii a můžu ji rozhodně doporučit. Vadila mi monotimbralita resp. ditimbr. (u hammondek) nástroje. Teď řeším hammondy spojením V-Machine se softwarem GSi VB 3 a je to nejlepší hammondový zvuk co jsem měl a není to jen můj pocit, ale i kluků v kapele...
OK a v jakém smyslu Ti vadila ta monotimbralita ??? a ditimbr???
dík za reakci
Ahoj ... jednoduše .... nejde použít dva zvuky na dvou různých midi kanálech např. rhodes a hammonky .... pokud Ti tohle nevadí, handicap to nebude...

matucha
Příspěvky: 5610
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od matucha »

Co me teda na clavii u hammondu rozcarovalo byla absence drawbaru, to ze sou nejak divne udelany na cudlech mi prislo celkem nanicovaty. Ale asi dobry kdyz clovek cestuje, je to min rozbitny.

No je otazka... jsou tyhle veci lepsi nez B4 ve VSTi?

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 202
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od judik »

matucha píše:Co me teda na clavii u hammondu rozcarovalo byla absence drawbaru, to ze sou nejak divne udelany na cudlech mi prislo celkem nanicovaty. Ale asi dobry kdyz clovek cestuje, je to min rozbitny.

No je otazka... jsou tyhle veci lepsi nez B4 ve VSTi?
já jsem právě Clavii prodal a koupil soft GSi VB3, kterej hraje (podle mně) rozhodně líp než B4 a mám pocit, že válcuje i Clavii minimálně super reverbem. kterej Nord E. 2 neměla.... K těm drawbars - na ty tlačítka si zvykneš a časem Ti to nepřijde, mně to tedy nevadilo nehledě na to, že je tam něco jako rychlá volba předdefinovaných pozic táhel, která se dá poměrně dobře využít...

montek
Příspěvky: 48
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od montek »

OK. Já jsem chtěl právě nějaký "hardware" hammond_zvuk... na live hraní... Pro jsem uvažoval o Clavia Nord Electro 2 RACK verzi ...(nebo VK8M).

A kde jsi koupil ten soft GSi VB3?? a za kolik??
Roland BK-5, Presonus Studio One 3, FireStudio Mobile,Cubase 7.5,.. etc ..

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od listonos »

Za 49 Euro tuna http://www.genuinesoundware.com/?a=showproduct&b=24 a uz som viackrat cital chvalu na tento plugin.

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 202
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Re: Hammond zvuky - Roland VK8M versus Nord Electro 2 Rack

Příspěvek od judik »

listonos píše:Za 49 Euro tuna http://www.genuinesoundware.com/?a=showproduct&b=24 a uz som viackrat cital chvalu na tento plugin.
Přesně tak, hammondky za "kačku" - platí se přes paypal, verzi k vyzkoušení tam máš taky....

Odpovědět