Hardwareovy vs softwareovy EQ

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Hardwareovy vs softwareovy EQ

Příspěvek od Cyril » 06 srp 2009 12:35

mozna trochu naivni poznamka, ale pokud neni clovek zrovna bohac, neni lepsi co se "cistych, nebarvicich" ekvalizeru tyce zustat u software? Nebo jakou vyhodou vyvazi v tomhle pripade HW svoji vysokou cenu, nemoznost ukladat nastaveni a nemoznost vice instanci?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Jak vypadá váš pracovní/hudební koutek?

Příspěvek od c9000 » 06 srp 2009 12:48

Cyril píše:mozna trochu naivni poznamka, ale pokud neni clovek zrovna bohac, neni lepsi co se "cistych, nebarvicich" ekvalizeru tyce zustat u software? Nebo jakou vyhodou vyvazi v tomhle pripade HW svoji vysokou cenu, nemoznost ukladat nastaveni a nemoznost vice instanci?
Myslím že tohle je hodne o sobních preferncích uživatele, taky bych mel rád nějakej peknej vintage komp. do racku, k tomu porádnej preamp, EQ, apod, vsechno pekne nad sebou jako kluci, ale je fakt že ten soft to hodne vyvažuje, za nepomerne mensí náklady dostanes prinejmensím stejný efekt, Taky musíš mít dost citlivý ucho a brát zřetel na to zda ve výsledku nesplní stejnou službu plugin.
Ale Treba v mým prípade je to tak že krabice me víc baví, A vetsinou je tamtakový to lehký čaro, co soft nemá.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Hardware skatule - vyplati se?

Příspěvek od kexik » 06 srp 2009 12:52

Cyril píše:mozna trochu naivni poznamka, ale pokud neni clovek zrovna bohac, neni lepsi co se "cistych, nebarvicich" ekvalizeru tyce zustat u software? Nebo jakou vyhodou vyvazi v tomhle pripade HW svoji vysokou cenu, nemoznost ukladat nastaveni a nemoznost vice instanci?
ukaz mi nejaky cisty nebarvici softverovy EQ ;)
celkom vazne, ekvalizer farbi vzdy, fyzika nepusti. akonahle zacnes menit pomery frekvencii na komplexnom signale, zmeni sa zvuk nielen v smere toho co chces dosiahnut, ale aj v smere toho co nechces

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Jak vypadá váš pracovní/hudební koutek?

Příspěvek od matucha » 06 srp 2009 13:26

Jeden prumernej HW ekvalizer je podle me naprd. To se udres k smrti pri probihani tam a zpatky... a vysledek bude sice trochu jinej nez s kvalitnim softem, ale nebude lepsi. Dobrej zvuk musis umet udelat dneska v pocitaci, protoze kdyz to neumis, tak ti HW nepomuze.

Cisty HW EQ je podle me neco uz trochu navic, protoze dneska soft tohle fakt umi. Jasne super soft eq zere spoustu CPU, ale proste to de. Co se mi treba libilo na GML byly fakt hodne pevny basy, vedle toho gyraf sice dal podobnej objem, ale nebylo to tak prisny.

"spinavy hw EQ" je kategorie, ktera podle me smysl dava v dnesni dobe vic, protoze podle myho nazoru soft z velky casti proste neumi hezky jemne kreslit. Asi se to ted bude pomalu zlepsovat, ale i tak kdyz neco potrebuju pomrvit, tak pluginy vetsinou moc nefungujou (a raci sahnu po prekoureni syntaku, kombo, fatman a tak). Stejne tak mi pride, ze to funguje i s lehkym zkreslenim u drazsich krabicek, tezko se to popisuje, ale pridava to naladu, pocit a trochu ty stavy. Veci ktery na notebookovejch repraccich nemusis vubec rozeznat.

Dneska je velmi bezny, ze veci vznikaj jenom v poci a pritom hrajou dobre. Nejen Brooklin toho prikladem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Hardwareovy vs softwareovy EQ

Příspěvek od Pytkin » 06 srp 2009 22:21

ono .. HW krabice su fajn .. Ale hrozne neprakticke .. Ked si robis len vlastnu muziku , tak je to OK .. mozes sa s tym hrat .. ked mas produkcne studio a potrebujes makat , kludne na 5 projektoch naraz , tak je HW strasne neprakticky .. Potom to ide do levelu , ze tych kompresorov mas 20 a tych EQ tiez 20 .. vzdy viac kusov z toho isteho .. na kazdom je naladeny jeden "preset" a len ich na pulte insertujes do sabli ..

samozrejme taktiez zavisi co robis .. ked robis velke veci (albumy) je to problem .. ked robis male veci (reklamy) , tak to az taky problem neni , ale zase tam je to uplne jedno, ci to ide cez soft alebo cez hardware ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Hardwareovy vs softwareovy EQ

Příspěvek od matucha » 07 srp 2009 01:59

Zalezi na zpusobu jakym delas, kdyz nekdo chce rychlokvasny veci, tak dostane vic soft... kdo si na HW pocka, tak dostane hw.

Odpovědět