HW VST standalone Player

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

HW VST standalone Player

Příspěvek od LUPO » 09 pro 2008 09:30

zajimavy... za 499 Eur...

http://www.smproaudio.com/index.php?id= ... &task=view


<img src="http://www.anticore.org/jucetice/wp-con ... e_side.jpg">


Features *

External hardware host for Windows plugins (VST instruments and effects)
Banks, presets (incl. chaining, layering, splitting) can be edited with the V-Machine or the host software
Create synth layers and chain them with effects
Connect nearly every MIDI-Controller to the V-Machine
Multiple VSTi's can be combined
MIDI learn functions included
All effect and synth chains can be switched latency free
USB-Ports for external peripherals
Use software samplers and stream its content from any USB drive
sensor to adjust the display's contrast automaticallz

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 09 pro 2008 10:38

Zajimavy. Netreba specialni verze pluginu a ma lepsi cenu, nez Muse. Planuje se i V-pedal a V-rack: http://www.smproaudio.com/index.php?opt ... Itemid=105

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 09 pro 2008 10:57

Jo je to zaujimave......len je okolo toho dost ticho.....na frankfurte mali na prezentacii ten V pedal.....len este nebol akosi plne funkcny.....a pokial mam spravne informacie od mojho dodavatela na SM PRO tak sa tieto veci este len teraz zacinaju distribuovat......som zvedavy....

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 09 pro 2008 11:04

Jo, je kolem toho hodne problemu, na realny pouziti bych jeste hodne pockal... A s klesajici cenou flash disku do PC bych i hodne zvazoval, zda vubec jit do HW reseni a nekoupit radsi poradny PC do racku...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 09 pro 2008 11:13

Iste dobre rackove PCdlo s SSD diskom....to moze byt fajn volba.....jediny rizikovy faktor je samotny system......ale aj v tomto smere si myslim ze dobre naladene XP bude stabilnejsie nez prve verzie systemu v hentych krabickach.......pockame a uvidime....ked budem mat nejaky kus na predajni tak ho poriadne preklepnem...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2008 11:44

zeby konecne orchestralny rack modul poriadny? :)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 13 pro 2008 12:00

No V Machine lezi na stole......dufam ze sa cez vikend dostanem k tomu aby som ho aspon trochu potestoval.....

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 pro 2008 01:57

Jsem na to velmi zvedavy. Kdyz se to jeste vyvijelo, vymenil jsem si s vyrobcem nekolik mailu - tehdy jeste uvadeli, ze to v sobe bude mit MIDI-ovladatelny mp3 prehravac. Predpokladam, ze to z finalniho navrhu stahli - nebo to tam jeste je?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 15 pro 2008 03:34

tesim sa na hubertovu recenziu :) mna toto zariadenie prave zaujima koli orch. zvukom

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 pro 2008 13:04

Mna by zaujimalo ako to cele funguje .. ako sa do toho vlastne instaluju pluginy .. atd ..

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 16 pro 2008 10:23

Instaloval jsem kamaradovi Muse (IK Total Workstation). Ten jede na linuxu, na kterym bezi windows v nejakem virtualnim stroji. V nem pak jedou ty standalone aplikace. Nevim,jestli takto je to stabilnejsi nez Windowsy primo na zeleze..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2008 12:26

jardatop : ale ako do toho instalujes pluginy ? tie sa instaluju , ze ocakavaju dakde VSTplugins folder .. potom si cosi instaluju do program files .. potom cosi do registrov a autorizuju sa .. ako toto cele prebehne na takomto hardwari .. to mi neni jasne .. v unixe detto .. ten windows virtualny stroj ma registre ?

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 16 pro 2008 13:44

pytkin: pluginy nevim. Je k tomu nejakej program, pres kterej se instalujou ty IK standalone aplikace. Normalne tam asi uplne cokoli nejde, ale na netu jsem narazil na ruzne zpusoby obejiti. Takze verim, ze nakonec tam "pujde" nainstalovat vsechno, co do windows.
Ten MUSE je pripojenej do mistni site sitovkou a ten linux ma spustenou Sambu, takze v okolnich pocitacich ten disk najdes, ale nemas tam prava zapisu (taky to asi neni neprekonatelny problem ;) )

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 pro 2008 13:55

pytkin: ak je tam wine, tak ano, ma registre.
imo je to nedobra koncepcia, to tam moze vnutri rovno behat windows a bude to minimalne rovnako stabilne (tipujem viac, po tom co som sa bavkal s vst na linuxe)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 18 pro 2008 12:37

No takze mam tu prve postrehy z prace s tymto zazrakom.
Budem sa snazit byt strucny....jednak komu by sa to chcelo citat....a jednak zatial som mal malo casu na to to uplne presmejdit.

Ale nejake zasadne zistenia uz mam, takze dufam ze vam pomozu pri moznom rozhodova

Zacnem tym ze napad a koncept sa mi paci....to aby bolo jasne ze niesom nejako antagonisticky naladeny voci tomuto produktu alebo firme....prave naopak. Myslim ze maju celkom zaujimave produkty nakoniec niektore z nich predavam a doporucujem ludom a zatial mam len spokojnych zakaznikov.

Koncept: HW krabicka s 1GHz procakom a 1G pamate na pluginy. Jeden stereo vystup....skoda, jeden stereo vstup...maly jack...este vacsia skoda. Treba mat ale na zreteli ze tato krabicka je urcena na suplovanie jednoducheho zvukoveho modulu na livku. Firma ma v zamere aj V RACK ktory ma mat viacej vstupov a vystupov...zatial sa ale nedistribuuje.....a ktovie ci je vyrobeny...

Spat ku krabicke.....je to v celku male ale zato robustne zariadenie s LCD displayom a 4mi parmi tlacidiel na vrchnej strane. Na zadnej strane je okrem audio I/O este MIDI IN /DIN/ USB na prepojenie s PC a 1x USB pre ext HDD alebo pam. klucik a 1x USB pre pripojenie kontrolera alebo klaviatury...s moznostou napajania. Dalej je tam vypinac a Volume potak. Samotna V machine je napajana adapterom.

Na to aby sme do krabicky dostali nejake tie pluginy je dodavany soft ktory sa vola VFX. Z webu sa da stiahnut aktualna verzia rovanako aj novy firmware pre krabicku. Ten sa potom updateuje zo softu VFX.

Koncept softu je prehladny v podstate s lookom mixu so styrmi sablami dvoma sendami a master sekciou. Kazda sabla obsahuje 3 VST sloty do prveho sa laduje vzdy VSTi a do dalsich dvoch insert efekty pre dany instrument....toto je zhodne na vsetkych 4-och sabliach. Rovnako aj SEND zbernice maju po 3 sloty a takisto MASTER sabla.

Funguje to tak ze sa naladuju do kazdeho slotu nastroje a efekty /ak uzivatel chce/ a tieto je potom mozno pouzit ako 4 samostane synty beziace na roznych MIDI kanaloch alebo je ich mozne rozne vrstvit alebo splitovat......kto ako chce...cela konfiguracia vratane Volume, Pan a sendov sa nastavi a ulozi ako jeden preset do predvolenej banky. V zariadeni je mozne vytvorit 128 x 128 presetov.....po vytvoreni presetu sa pomocou SYNC funkcie prenesie cele nastavenie do V machine.

Instalacia pluginou sa realizuje tiez cez VFX soft. Pomocou funkcie IMPORT sa vyhlada patricne dll a natiahne sa do softu a dalej sa pokracuje ako som popisal vyssie.
Zamer vyrobcu ohladom instalacie vlastnych pluginov bol vraj ten ze si jednoducho importnete lubovolne dll a hotovo. Pri rozsiahlejsich pluginoch kde okrem dll su aj adresare s dalsimi informaciami resp samplami by to malo fungovat tak ze samotne dll sa natiahne do zriadenia V machine a ostatne adresare s vacsim objemom dat by si mala krabicka tahat z USB externeho HDD alebo pam. kluca....takto by mali fungovat aj samplery....

No .....tolko teoria......v praxi to je trochu inak....okrem nedostocne popisanych postupov v manuale su tam dokonca aj uplne zcestne informacie takze cela praca je dost dobrodruzna....a uzivatel chvilami ani len netusi co robi....mne sa zatial ziaden rozsiahlesi plugin nainstalovat nepodarilo......postup ako prinutit zariadenie hladat dalsie subory na externom disku je popisany zmatocne a v manualy uplne chyba.,,.,nieco som vystrachal na nete.....ale nepomohlo mi to vobec. Po par neuspesnych pokusoch nieco nainstalovat som uz chcel zariadenie.....zahodit...pardon zabalit....ved ho mam len pozicane....ale nakoniec som sa k tomu vratil...Vyberiem plugin....nejake mensie dll vsadim ho do slotu...nastavim vsetko potrebne a spustim SYNC.....soft furt cosi ukazuje ze synchronizuje......V machine sa tvari ze odpociva..ziadna znamka aktivity......po piatich minutach to vzdavam a restartujem......toto som zopakoval niekolko krat az som si povedal ze ho proste necham v tomto stave dlhsie.....v navode pisu ze synchronizacia moze trvat aj nieco vyse minuty...hehehe Nakoniec po 20 minutach tejto zahadnej synchronizacie sa predsa len podarilo nainstalovat jeden maly plugin od H.G. Fortune.....XWOF.....mam rad tieto pluginy....a cuduj sa svete aj to hralo......velka radost. Musim sa vsak priznat ze po par hodinach stravenych s tymto zariadenim sa mi podarilo zatial nainstalovat len par malych free pluginov, angelinu a par pluginov od H.G F.......nic zasadnejsie a beznejsie pouzivane som do toho nedostal......ale je pravda ze casu vela nebolo....a pokial maly plugin instaluje 20 min tak nechcem vediet kolko asi bude trvat nejaky rozsiahlejsi soft. Takze tak....Firma sa odvolava na to ze na webe su informacie o doteraz kompatibilnych pluginoch.....ale nic take tam nieje okrem zoznamu pluginov ktore su uz predinstalovane v zariadeni......Plati jedno ak uz tam nieco dostanete a hra to....tak uz je vsetko bez problemov.....
Takze pre vsetkych ktori sa v ramci mojej strucnej spravicky docitali az sem a nespachali sepuku.....mam tento odkaz......je to fajn myslienka a fajn koncept.....ale treba este pockat!
Pre tych co cakat nechcu plati to co som napisal v tejto teme vyssie.....za rovnake peniaze kupite mini notas ASUS EEE PC s rychlejsim procakom a vacsou RAMkou a zostanu vam prachy aj na nejaku lacnu USB zvukovku....co je ale najdolezitejsie......vsetky pluginy ktore do toho narvete budu chodit bez problemov.

Odpovědět