jelikoz nebudu sam, ktery uz milionkrat resil latenci pro zivem hrani s maximalni spolehlivosti zvukoveho feedbacku, chci se zeptat, jak by jste resili (pripadne resite) pouziti pocitace pro zive hrani.
Mam M Audio Sono 88 (master s int. zvukovkou), na nadstavbe stojanu pak mam NB Acer Extensa 5620 (WXP, 2G RAM, Intel Dual core 2.2) a stale resim latenci pri narocnejsi zatezi na procesor. Proste to slape dobre pri 256 (latence je temer zanedbatelna), ale v takovem pripade to jak v Abletonu, tak ve FL obcas "zachrochta" pri vetsi zatezi na CPU. ASIO4LL jsem taky zkousel, ale tam je to jeste horsi.
Zkousel jsem Lexicon Alpha, ted i M Audio Fast Track Pro a potvrdil jsem si jen to, co jsem vedel uz predtim - proste vykon ext. zvukovek je temer totozny, zatezuji CPU stejne, s tim uz asi nic nenadelam (nebo existuje nejaka zvukovka, ktera pomaha CPU ho tak nezatezovat a tim padem by to ani nechrochtlo?), proto asi budu muset posilit stroj.
A tady prichazi prave ona otazka, jak to resit. Premyslel jsem o nekolika resenich:
a) nejblbejsi reseni je koupit si stolni pocitac, tam to poslape urcite skvele, jenze kdo to ma tahat na live hrani a do zkusebny,
b) koupit macbook pro, ale kdo to bude platit
c) koupit macbook mini a na klavesovy nadstavec umistit multitouch LCD - myslim, ze idealni reseni, az na to, ze bych to chtel mit i mobilni do batohu, abych to treba mohl sebou tahat do vlaku atd.,
d) koupit neco jako ipod, ale tady je problem, ze jsem nenasel skutecne vykonny stroj tohoto provedeni - pokud by jste o necem vedeli (muze to byt i klidne o dost sirsi, nez bezny ipod, klidne siroke i do 10 cm, ale vykon musi byt takovy, at uz me chrochtani neobtezuje), stastnejsiho cloveka by jste pak na zemekouli nenasli,
e) kombinace mac mini + ipod.
Samozrejme bych rad sel cestou multitouch LCD, to se mi zda prijemnejsi na hudebni produkci i zivou reprodukci - aspon mi to nebude zakryvat oblicej jako u NB a uvidim dobre na ostatni spoluhrace. Proste s multitouch LCD se lepe operuje, uz jsem to zkousel - eliminace mysi.
Pokud jste dosli az sem, tak aspon diky za cas pri cteni, jinak bych moc ocenil vase prispevky k tomuto problemu.
Moc diky.
PS: A jeste jeden dotaz, da se nekde koupit napajeci kabel do NB, ktery nerusi signal do beden? Kdyz totiz zapnu NB do zasuvky, tak to hodne ovlivnuje vsechen aparat ve zkusebne - brumi to atd. Kombinaci prezapojovani do zasuvek jsem zkousel, bez efektu.