Jak ideálně propojit Patchbay?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Jak ideálně propojit Patchbay?

Příspěvek od Stan » 13 zář 2013 13:08

Potřebuji pomoc při návrhu zapojení pathbay(s) v mém studiu které kompletně přestavuju. Takže situace je takováto, mám 2 malé LR + VB. V každé LR plánuji WB s 12 mic-IN / 4HP-OUT / 2 XLR-OUT / 4 Line a ve VB 2x mic-OUT / 1 HP-IN. to je 26 analog IN / 8 line IN / 9 HP OUT /. Důvodem je možnost narhávání v v té či oné místnosti bez omezení IO.

První problém který potřebuji vyřešit je jaké IO v CR. Přemýšlí o WB v CR s D-SUBy. To znamená L1 + L2 + VB na WB s D-SUB 25 v CR a odtud to propojit kam bude potřeba. Nějaké poznámky k D-SUB?

Další věc je že jsem se ztratil v zapojení Patchbay. Mám zatím pouze 1 Signex 96 TT PRO ale podle toho jak na to koukám budu potřebovat ještě 2 :cry:
Takže co potřebuji pro začátek propojit. GHOST32 (32 analog IO), NEVE 8816 (16 analog IO), Orion32 (32 analog IO), Ensemble (8 analog IO)

Nevím kde mám začít. :roll: :| Jestli VŠE přivést do patchbay, ale to jsou spoje navíc či L1 + L2 do Ghost a odtud do PB. Zatím by jsem chtěl používat ENS pouze pro VB a HP CUE mixy. Chtěl by jsem mít možnost dle potřeby prohnat signál s Ghost či ENS skrz 8816. Orion bu měl být Master Clock. Pomůže mi někdo postupně vyřešit tohle zapojení? Mám VDC kabel (8) na propojování v CR. Nevím jestli jsem to dobře popsal, jakékoliv konstruktivní připomínky vítány.

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Jak ideálně propojit Patchbay?

Příspěvek od monoque » 13 zář 2013 16:44

Ja bych pouzil zatim 2x 96 patchbay, tak aby zapojeni vystihovalo ty nejbeznejsi sitace zapojeni/pouziti aniz by musel byt proklemovan jaky koliv i/o. Vetsina batchbayu nabizi, ze signal jde z vrchni rady do spodni(pripojenim kabelu se to rozpoji). Takze ja bych to udelal nasledovne:

Z mistnosti bych vedl mikrofony rovnou do mixu(treba pres neaky parak se stage-boxem) a batchbaye nasledovne:

Patch1

OUT: | 26x Ghost | 8816 SUM 2x | Ghost MIX1 2x | Ghost MIX2 2x |ENS 8x | Ghost Group 8x |
IN: | 26x Orion | Orion 2x | Orion 2x | Orion 2x | 8816 16x |

Patch2

OUT: | 26x Orion | Orion 2x | Orion 2x | Orion 2x | Ghost AUX 1,2 | Ghost AUX 3,4 | Ghost AUX 5,6 | Ghost AUX 7,8 | - |
IN: | 26x Ghost | HP1 2x | HP2 2x | HP3 2x | HP4 2x | HP5 2x | ENS 2x | ENS 2x | ENS 4x |


Je to jen nastrel a slovo do pranice.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jak ideálně propojit Patchbay?

Příspěvek od Stan » 13 zář 2013 17:46

Díky za nápad hodím si to do grafu aby jsem tomu porozuměl :) je to pro mě nová věc a sedím nad tím už 2 dny a stále se nedovedu dobrat ideálního zapojení. :(
Mám možnost koupit 96TT se zapojením ¨natvrdo¨ pájením, čímž by jsem odstranil jeden spoj v signálové cestě. Ten by šel použít jako PB1 pro signály z L1+2 a VB. Jdu si to nakreslit v excelu.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Jak ideálně propojit Patchbay?

Příspěvek od Hammond » 14 zář 2013 13:04

Ja na tvojom mieste by som si spravil dosku s relatkami a prepinacom, pripadne kodovacimi spinacmi na zmenu jednotlivych kombinacii. V blizkej buducnosti budem nieco podobne riesit. Neviem si predstavit, ako budes prekablovavat 96 kanalov. Tiez len nastrel do placu :)

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Jak ideálně propojit Patchbay?

Příspěvek od Hammond » 14 zář 2013 13:06

BTW: Ako si spokojny s Orionom?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jak ideálně propojit Patchbay?

Příspěvek od Stan » 14 zář 2013 15:07

Zatím nedorazil :) budu ho mít příští týden. Ono nejde o 96 kanálu, maximálně jich bude 26 ale to by byl extrém. počítám že jich bude vetšinou okolo 16-18-ti. Jde mi o to jak je zapojit tak aby jsem měl maximální volnost při volbě signálové cesty navíc je routing také softwarový u apogee a antelope. Nejvíce problémů mi dělají CUE mixy jelikož všechny HP ampy mají jen 1-2 stereo vstupy a AVIOM se mi opravdu kupovat nechce. Mluvil jsem tu s jedním klukem který měl Furmana, ale říkal že to sice pracuje ale je to k ničemu jelikož je to omezený na 4 mixy. Když pak máš na jednom mixu bicí a basák chce přidat kopák pak jsi v prd... jelikož ostaní začnou řvát :) takže jsem odkázaný na to buď použít ENS jen na sluchátka a 8816 na monitoring jelikož má 2 přepínací výstupy na A-B, či nakoupit 3 HP zesiky s 2 stereo vstupy s či 6 jednotlivých a to je zase výdaj navíc :( tohle mi drbe hlavu nejvíce. Jak to budeš řešit ty? Chci mít 6-8 nezávislých CUE mixů poslaných na mnou zvolený výstup v té či oné Live room. S tou deskou a relátkami nevím o čem mluvíš, můžeš mě někam nasměrovat kde si o tomhle způsobu přečtu více?

jackies

Re: Jak ideálně propojit Patchbay?

Příspěvek od jackies » 14 zář 2013 15:58

No, normálně mě z toho rozbolela hlava a to tady zkouším v hlavě drátovat jen půl hodiny :)
Napadaly mě tedy jednoduché věci od píky, ale rozpočet menšího města na to asi nemáš.
Jsem zvědavý na ten konečný kompromis.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jak ideálně propojit Patchbay?

Příspěvek od Stan » 14 zář 2013 18:30

No právě, já si od tohohle problému odbíhám ke stavbě racku aby se mi mozek nezavařil :) ono se to dá dobře routovat v O32 ale jak to tam všechno dostat či jak to nakombinovat, mě stále vycházejí 3x96TT návrh on monoque je zajímavý ale ještě jsem se k tomu pořádně nedostal, zatím jsem to hodil do compu a zítra se na to vrhnu. Nechci utrácet moc peněz aby mi zbylo ještě lunchbox.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jak ideálně propojit Patchbay?

Příspěvek od Stan » 14 zář 2013 18:47

Tadu jsou zadky jednotek Orion 32, 8816 bez dig jednotky, 8816 dig( udelal jsem jen fotku pro úplnost jelikož jsem na netu nenašel žádný odpovídalící fotku.
ty analog. výstupy z 8816 jsou na 8804 (fader unit).
antelope_orion_32_rear.jpg
orion 32
antelope_orion_32_rear.jpg (52.03 KiB) Zobrazeno 446 x
IMG_1197 - 2013-09-09 at 12-40-48.jpg
8816_2
IMG_1197 - 2013-09-09 at 12-40-48.jpg (123.65 KiB) Zobrazeno 446 x
8816_2.jpg
8816
8816_2.jpg (262.12 KiB) Zobrazeno 446 x
ještě dodám zbytek

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jak ideálně propojit Patchbay?

Příspěvek od Stan » 14 zář 2013 18:50

Tak tady je ještě ENS
ensemble.jpg
ensemble.jpg (191 KiB) Zobrazeno 446 x

a tohle je první návrh od monoque
idea_1.png
idea_1.png (37.71 KiB) Zobrazeno 446 x

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jak ideálně propojit Patchbay?

Příspěvek od Stan » 15 zář 2013 03:35

Tak jsem asi našel favorita na sluchátka. RANE HC6s někdo se zkušenostmi?

Odpovědět